Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : amortyzatory przód do civic d14z6

megik06
21-11-10, 11:50
Witam
Ostatnio spotkał mnie pewien problem i poszukuje specjalistycznej wiedzy na ten temat.Mam wymienione przez ASO amortyzatory w tym roku i oba są do wymiany.Zgłosiłem reklamację,ale w związku z zawirowaniami podczas zakupu nie posiadam wiedzy,jakiej firmy są to amortyzatory i jaki model.Wszedłem na allegro,by rozejrzeć się za podobnymi,bo może na zasadzie analogi któreś będą podobne...Ale okazuje się,że niektórzy producenci mają wkłady do kolumn Mcpersona coś takiego http://allegro.pl/amortyzatory-honda-civic-2001-przod-kayaba-i1299911799.html, a niektórzy mają całe amortyzatory zintegrowane tak jakby z kolumnami mcpersona coś takiego jak tu na zdjęciu http://allegro.pl/amortyzatory-przednie-przod-honda-civic-v-91-95r-i1314478801.html .Takie[/url] same amortyzatory zintegrowane założyli mi w Aso jako nowe,zintegrowane bez wkładów?!
Chciałbym się dowiedzieć w związku z tym,czy są jacyś producenci obecnie,którzy produkują całe amortyzatory zintegrowane z kolumnami mcpersona do hondy civic d14z6.Być możę ktoś z Was posiada specjalistyczną wiedzę na ten temat?!
Chcę zweryfikować to co mi w ASO wstawili i wiedzieć na czym stoję?!bo jeśli w chwili obecnej przykładowo takie amortyzatory są nie stosowane,to może wstawili mi używane i palą głupa...mogę wrzucić Was ewentualnie zdjęcia tych amortyzatorów.
Bardzo bym był wdzięczny za pomoc...:D

Snajper
21-11-10, 12:02
Hello
Kolumna MacPhersona to rodzaj zawieszenia samochodu, w którym amortyzator pełni jednocześnie rolę elementu tłumiącego i prowadzącego (koło). nie jest jako jedna część tylko jako całość
Obecnie chyba w większości aut zastosowany jest taki rodzaj zawieszenia i w ASO mogli wymienić i amortyzator i amortyzator wraz z sprężyną zawieszenia

Jeśli masz fakturę to jedź na s tacje diagnostyczną zapłać 20 zł niech zrobią badanie zawieszenia i poproś o wydruk badania i jedź do wersiu ASO z tym wydrukiem i niech się tłumaczą co ci wcisnęli za szajs jeśli cos nie działa, ponieważ każdy producent zawieszenia daje gwarancje na swój wyrób :)

megik06
21-11-10, 12:26
zapomniałem dopisać jedną rzecz dość ważną.W wrześniu pojechałem do mechanika i stwierdził uszkodzenie przedniego prawego amortyzatora,był rozlany,luz na 10cm,drugi dość znaczny luz,ściągało auto coraz bardziej na prawą stronę!Diagnoza potwierdzona przez ASo,mają wymienić na nowe,z tymże amortyzatory mają do producenta wysłać i jeśli odrzuci producent reklamację,to mam za nowe zapłacić.Przejechałem 12000km na tych amortyzatorach po naprawdę dobrych drogach!!!