PDA

Zobacz pełną wersję : Co zamiast popielniczki? Jakiś pomysł jak przerobić?

ber66
19-11-10, 21:47
Pytanie rzucam jak w temacie.
Co zamiast popielniczki? Jakiś pomysł jak przerobić?
Nie palę w aucie,a nawet jak na tysiąc lat raz się zdarzy to nie korzystam z popielniczki.
Brakuje mi jakiegoś chwytaka na kubek, butelkę. Może coś takiego?
Czy ktoś robił tego typu przeróbki? Jakiekolwiek przeróbki popielniczki, by wykorzystać inaczej tą przestrzeń, która obecnie się marnuje?

Dextero
19-11-10, 22:40
Ja chciałem wyrzucić seryjny zegar i w jego miejsce wsadzić zegar z pomiarem temperatury w aucie i na zewnątrz. Znalazłem odpowiedni zestaw do samodzielnego montażu z wyświetlaczem o rozmiarach takich jak otwór po wyjętym zegarze. Niestety okazało się, że za zegarem musi być płytka z układem, która była dłuższa niż wyświetlacz i zachodziła na przyciski awaryjnych i ogrzewania szyby. W grę nie wchodziły żadne przeróbki, tak by kiedyś można było wrócić do serii. Szukając innego miejsca na owy zegar z pomiarem temperatury, wpadłem na pomysł wstawienia jego zamiast popielniczki, której nigdy nie używałem. Wymontowałem popielniczkę, zrobiłem ramkę na wyświetlacz z etui na panel radia samochodowego i wmontowałem zamiast popielniczki. Bez żadnych przeróbek, mogę w każdej chwili to zdemontować i założyć popielniczkę. Wyświetlacz jest bardzo dobry i widać dobrze odczyt z pozycji każdej osoby w aucie. Jak chcesz zobaczyć to co wstawiłem to wyszukaj sobie w AVT "ZEGAR ZE 100-LETNIM KALENDARZEM I 2-KANAŁOWYM TERMOMETREM".

nikog0
19-11-10, 23:21
ja też kiedyś w miejscu popielniczki miałem zainstalowany termometr "in" oraz "out", poza tym pokazywał napis "hello", "zapnij pasy", jak niewłączyło się świateł "włącz światła", jak było chyba poniżej +2st C to komunikat: "uwaga ślisko", i to na przyjemny bursztynowy kolor. Niestety sie zepsuł, zaczęły siępojawiać artefakty a temperature też źle pokazywał, więc go wyrzuciłem. Ale polecam, bo fajna sprawa.

http://img152.imageshack.us/img152/2149/p1050069.jpg (http://img152.imageshack.us/i/p1050069.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

Cloud
19-11-10, 23:31
jakieś foto tych "projektów" macie? ja cup holder (na napoje) mam z integry ale są też oem wkładki w podłokietnik, ktoś też kiedyś (nie pamiętam teraz kto ale mam gdzieś foto) wsadził cup holder bodaj z sharana czy jakoś tak w miejscu 2 zaślepek między kaflem od klimy i obiegu powietrza. Osobiście popielniczki używam jako coin pocket'a i się całkiem sprawdza bo po całym tygodniu wrzucania tam klepiaków w weekend zawsze mam na 3-4 piwka:D

reXio
20-11-10, 01:07
Haha, ja tak samo robię.

meltoner
26-11-10, 12:10
U mnie przez jakiś miesiąc w miejscu popielniczki nie było nic, a mówiąc ściślej po jej wymontowaniu (razem z prowadniczkami) została tylko półeczka, która bardzo pasowała na komórkę.
wyglądało to tak:

http://lh4.ggpht.com/_COB1TjZFYGE/TO-R1B44U2I/AAAAAAAAOA0/Azz4FrYW1mI/s512/P9190097.JPG

Dodatkowo była ona podświetlana od góry żarówką która normalnie oświetla popielniczkę. Jednak po niedługim czasie stwierdziłem, że wygląda to jakoś obciachowo i popielniczka wróciła na swoje miejsce. Miałem zamiar przy tej okazji odpowiednio przyciąć tę blaszkę która jest w środku po to by popielniczka wysuwała się na całą swą długość i był do niej lepszy dostęp (i oczywiście żeby wypadała). Nie miałem niestety czym tego robić, bo blaszka ta jest całkiem solidna i zostało tak jak było, czyli 100% seria.
Osobiście widziałbym tam chyba jakiś cupholder i jak znajdę jakiś który tam idealnie będzie pasował to go tam wmontuje. Inne wynalazki typu komuterki-temperaturki jakoś mi nie pasują do tego modelu.

ber66
26-11-10, 12:53
Najbardziej mnie interesuje ten cup holder.
Jeśli ktoś coś co pasuje lub własnym sumptem skleci to niech koniecznie się pochwali tutaj z ewentualną instrukcją jak powtórzyć ten wyczyn.
A ta dodatkowa półeczka po wymontowaniu popielnicy z prowadnicami to nie jest aż taki wieśniacki pomysł. Zawsze to kolejne miejsce na bałagan :)

Xus
26-11-10, 15:27
Jak chcesz Cup holder to jak pisał kolega wyżej zamontuj sobie z integry mam tez taki sobie chwale.popielniczka rownież służy mi na klepaki żeby było na parking czy coś. :)

karwal128
26-11-10, 21:16
A ja mam zamontowane w miejsce popielniczki cb radio ;) uniden 520xl. szkoda że nie wszedł do końca.

Dobraku
26-11-10, 22:05
ja mam Yosana turbo i wszedł pięknie :) tylko ja wywaliłem całą popielniczke ... gnoazdo od zapalniczki mam przed lewarkiem w pionie.