Zobacz pełną wersję : Co zamiast popielniczki? Jakiś pomysł jak przerobić?
Pytanie rzucam jak w temacie.
Co zamiast popielniczki? Jakiś pomysł jak przerobić?
Nie palę w aucie,a nawet jak na tysiąc lat raz się zdarzy to nie korzystam z popielniczki.
Brakuje mi jakiegoś chwytaka na kubek, butelkę. Może coś takiego?
Czy ktoś robił tego typu przeróbki? Jakiekolwiek przeróbki popielniczki, by wykorzystać inaczej tą przestrzeń, która obecnie się marnuje?
Ja chciałem wyrzucić seryjny zegar i w jego miejsce wsadzić zegar z pomiarem temperatury w aucie i na zewnątrz. Znalazłem odpowiedni zestaw do samodzielnego montażu z wyświetlaczem o rozmiarach takich jak otwór po wyjętym zegarze. Niestety okazało się, że za zegarem musi być płytka z układem, która była dłuższa niż wyświetlacz i zachodziła na przyciski awaryjnych i ogrzewania szyby. W grę nie wchodziły żadne przeróbki, tak by kiedyś można było wrócić do serii. Szukając innego miejsca na owy zegar z pomiarem temperatury, wpadłem na pomysł wstawienia jego zamiast popielniczki, której nigdy nie używałem. Wymontowałem popielniczkę, zrobiłem ramkę na wyświetlacz z etui na panel radia samochodowego i wmontowałem zamiast popielniczki. Bez żadnych przeróbek, mogę w każdej chwili to zdemontować i założyć popielniczkę. Wyświetlacz jest bardzo dobry i widać dobrze odczyt z pozycji każdej osoby w aucie. Jak chcesz zobaczyć to co wstawiłem to wyszukaj sobie w AVT "ZEGAR ZE 100-LETNIM KALENDARZEM I 2-KANAŁOWYM TERMOMETREM".
ja też kiedyś w miejscu popielniczki miałem zainstalowany termometr "in" oraz "out", poza tym pokazywał napis "hello", "zapnij pasy", jak niewłączyło się świateł "włącz światła", jak było chyba poniżej +2st C to komunikat: "uwaga ślisko", i to na przyjemny bursztynowy kolor. Niestety sie zepsuł, zaczęły siępojawiać artefakty a temperature też źle pokazywał, więc go wyrzuciłem. Ale polecam, bo fajna sprawa.
http://img152.imageshack.us/img152/2149/p1050069.jpg (http://img152.imageshack.us/i/p1050069.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
jakieś foto tych "projektów" macie? ja cup holder (na napoje) mam z integry ale są też oem wkładki w podłokietnik, ktoś też kiedyś (nie pamiętam teraz kto ale mam gdzieś foto) wsadził cup holder bodaj z sharana czy jakoś tak w miejscu 2 zaślepek między kaflem od klimy i obiegu powietrza. Osobiście popielniczki używam jako coin pocket'a i się całkiem sprawdza bo po całym tygodniu wrzucania tam klepiaków w weekend zawsze mam na 3-4 piwka:D
U mnie przez jakiś miesiąc w miejscu popielniczki nie było nic, a mówiąc ściślej po jej wymontowaniu (razem z prowadniczkami) została tylko półeczka, która bardzo pasowała na komórkę.
wyglądało to tak:
http://lh4.ggpht.com/_COB1TjZFYGE/TO-R1B44U2I/AAAAAAAAOA0/Azz4FrYW1mI/s512/P9190097.JPG
Dodatkowo była ona podświetlana od góry żarówką która normalnie oświetla popielniczkę. Jednak po niedługim czasie stwierdziłem, że wygląda to jakoś obciachowo i popielniczka wróciła na swoje miejsce. Miałem zamiar przy tej okazji odpowiednio przyciąć tę blaszkę która jest w środku po to by popielniczka wysuwała się na całą swą długość i był do niej lepszy dostęp (i oczywiście żeby wypadała). Nie miałem niestety czym tego robić, bo blaszka ta jest całkiem solidna i zostało tak jak było, czyli 100% seria.
Osobiście widziałbym tam chyba jakiś cupholder i jak znajdę jakiś który tam idealnie będzie pasował to go tam wmontuje. Inne wynalazki typu komuterki-temperaturki jakoś mi nie pasują do tego modelu.
Najbardziej mnie interesuje ten cup holder.
Jeśli ktoś coś co pasuje lub własnym sumptem skleci to niech koniecznie się pochwali tutaj z ewentualną instrukcją jak powtórzyć ten wyczyn.
A ta dodatkowa półeczka po wymontowaniu popielnicy z prowadnicami to nie jest aż taki wieśniacki pomysł. Zawsze to kolejne miejsce na bałagan :)
Jak chcesz Cup holder to jak pisał kolega wyżej zamontuj sobie z integry mam tez taki sobie chwale.popielniczka rownież służy mi na klepaki żeby było na parking czy coś. :)
A ja mam zamontowane w miejsce popielniczki cb radio ;) uniden 520xl. szkoda że nie wszedł do końca.
ja mam Yosana turbo i wszedł pięknie :) tylko ja wywaliłem całą popielniczke ... gnoazdo od zapalniczki mam przed lewarkiem w pionie.