Zobacz pełną wersję : Pomocy przy montazu rozporki
Witam
Kupiłem rozpórkę ori z vti i nie wiem jakimi śrubami ja przykręcić ? baa ja nawet nie wiem jak ja przykręcić czy na przestrzał zdejmując nadkole czy od góry ? Mam seryjne otwory na rozpórkę w del solu.
Pomóżcie
Kładziesz rozpórkę tak by się otwory pokrywały. Wkładasz od dołu śrubę, druga ręką nakładasz podkładkę i łapiesz nakrętką. Potem bierzesz dwa klucze i dokręcasz.
Wiesz moze jakiej długosci te sruby zeby za bardzo nie wystawały ? CHodzilo mi wlasnie tylko o to czy tą srube wklada sie od dolu nad kołem tak ? Jesli tak do bede mial ciezko bez zdejmowania kola mam jakies 1.5.cm od opony do nadkola ;/ Bo zdejmowałem juz te gumowe zaslepki i myslalem ze jest tam gwint i tylko sie wkreca srube.
Mam felgi z zimowymi oponami i chciałbym je jutro zamontować. Czy da się to zrobić bez podnoszenia samochodu ? Jeśli nie,to na jaką wysokość go podnieść ?
POMÓŻCIE !!!
ja je.ie ale ty masz problem, podnosisz samochod, kladziesz rozporke, i wkladasz podkladke srube i od spodu to samo. jak sie uzywa kluczy tez chcesz wiedziec?
Mam felgi z zimowymi oponami i chciałbym je jutro zamontować. Czy da się to zrobić bez podnoszenia samochodu ? Jeśli nie,to na jaką wysokość go podnieść ?
POMÓŻCIE !!!
Konrad ja podnosiłem auto na wysokość 2,5 cm. Ty masz cięższy silnik więc Ty musisz go dać 3 cm wyżej :p
Lux temat nie powiem
A powiedz mi,czy sam podnosiłeś samochód ? Bo jak mój ma cięższy silnik to chyba poprosze kogoś o pomoc,bo sam moge nie dać rady :o
Przepraszamy ze wogole zajmujemy głowę panów EKSPERTÓW takimi błahostkami ;/ jesli nie chcecie pomagac to sie wogole nie odzywajcie i bedzie git ! nie wszyscy są mechanikami od urodzenia.
Nie wiedziałem po prostu ze od spodu da się wsadzić śrubę bez zdejmowania nadkola ;/ myślałem ze może od góry się przykręca ;/
a śruby jakie to już wiem na innym forum ludzie SA bardziej życzliwi.