PDA

Zobacz pełną wersję : Głośne szumy z okolicy lusterek bocznych

kullnikk
19-11-10, 00:16
Cześć, dopiero co kupiłem Civica VII i zauwazyłem ze przy predkosciach wiekszych niż 50km/h do wnętrza dobiegają głośne szumy z okolic mocowania lusterek wstecznych. Po przyłożeniu dłoni w to miejsce nie odczułem żadnych podmuchów, ale na obydwu drzwiach przy samych lusterkach jak by brakowało około centymetra uszczelki. Czy ktoś miał już podobny problem i czy to normalne w tym aucie?

mycek
19-11-10, 08:05
kolego lusterko wsteczne jest w srodku auta :) powiem ci ze ja takich dzwiekow nie slysze, a bynajmniej nie kojarze zebym jakies dzwieki slyszal ktore mnie irytuja. co do tych gum to zerkne czy jest tak jak u ciebie. moze po prostu masz uszczelke na drzwiach nieszczelna ? sproboj jakiegos specjalnego srodka do uszczelek. z tego co wiem jest taki specjalny sylikon.

agent
19-11-10, 08:37
Ja miałem tak że na zagięciu uszczelki w okolicy lusterka uszczelka była przecięta na łączeniu tzn. cała uszczelka składała się z dwóch części a powinna z jednej. O dziwo po drugiej stronie tego nie było. Kupiłem używaną uszczelkę z allegro i była poprawa. Jak piszesz że brakuje ci centymetra uszczelki to pewnie masz to samo tzn przerwę. Oryginalnie uszczelka szyby nie składa się z dwóch części - zobacz sobie w EPC

jackon
20-11-10, 15:47
Ja miałem przerwę na górze w tylnym narożniku lewej szyby - akurat przy uchu. Ciągle świszczało.
Wymieniłem uszczelkę w Aso jak mi drzwi wymieniali bo "zarysowałem" :)