Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : montaż dokładek

ToNZi
18-12-06, 14:17
witajcie!
zakupiłem sobie na allegro te dokładeczki o których był temat dość obszerny, spasowane są ok, wymagana będzie delikatna obróbka w 1 miejscu i powinno być ok :)

moje pytanie jest takie - czym te dokładki przykleić do zderzaków? nie ma otworów w dokładkach, żeby je na śrubki/kołki zamontować więc pozostaje jedynie klej...
teraz pytanie - jaki klej? wydaje mi się, że z uwagi na różne temperatury musi to być jakiś elastyczny, nie żółknący i nie tracący swoich własności przy dużych mrozach....

ludzie którzy montowali mogli by się wypowiedzieć jaki sposób montażu wybrali i czy sprawdził się.

z góry dzięki za odpowiedzi:)

kosiniak
18-12-06, 14:32
klej do szyb samochodowych

ToNZi
18-12-06, 15:16
czyli jak np pójdę do sklepu chemicznego i poproszę o klej do szyb to dostanę to co miałeś na myśli tak? :mrgreen:

kosiniak
18-12-06, 15:24
no powiniennes

Pati
18-12-06, 17:52
czarny klej w tubie jak silikon. wurtha albo podobnej firmy.

arek801
18-12-06, 20:52
Tak tak trzyma ja chol..... dokładki się połamią a nie odkleja, a z tym sklepem to może bardziej do motoryzacyjnego się udaj :wink:

Romi
19-12-06, 10:23
tylko sie nim nie pobrudz, a jak ci sie nie uda to myj szybko nitrem..inaczej zapomnij o jakiejkolwiek zandce 8)

tieesto
19-12-06, 12:50
Wam chodzi o mastyke?? jesli tak to nie polecam, u mnie jest tak sklejona i zaczął lakier na dokładce pękać. :/

ToNZi
19-12-06, 13:21
czyli widzę, że jednak wcale nie taka pojedyncza sprawa z tymi dokładkami... trafiłem na produkt soudala do montażu szyb - ktoś ma z nim jakieś doświadczenia?

sebaj_p
06-02-09, 12:33
Podłączę się do tematu. Kupiłem dokładke z abs-u (taką http://www.allegro.pl/item549294735_dokladka_zderzaka_honda_civic_92_95_ tyl_abs_jdm.html). Jak ją najlepiej zamocować, fajnie by było gdyby była możliwość jej demontażu bo na wiosnę szykuje się malowanie. Może ma ktoś jeszcze jakieś pomysły albo spostrzeżenia po montażu swoich.

noctyfer
13-02-09, 09:35
Witam jakie śruby potrzebne są do montażu dokładki VTI do 5D. Chodzi mi o śruby dwie pod zderzakiem i dwie w nadkolach, bądź ewentualnie jak inaczej zamontować taką dokładkę?

ziomal007
14-02-09, 12:18
Podłączę się do tematu. Kupiłem dokładke z abs-u (taką http://www.allegro.pl/item549294735_dokladka_zderzaka_honda_civic_92_95_ tyl_abs_jdm.html). Jak ją najlepiej zamocować, fajnie by było gdyby była możliwość jej demontażu bo na wiosnę szykuje się malowanie. Może ma ktoś jeszcze jakieś pomysły albo spostrzeżenia po montażu swoich.

Ja też zbieram takie dokładeczki :)
Nie lepiej najpierw malować a później zakładać ? Ja mam zamiar tak zrobić , tylko niech śnieg zniknie.

misiek707
14-02-09, 23:24
I ja mam dokładki przód i tył. Na wiosnę planuję pomalować je razem ze zderzakami aby się nie odrużniał kolor. Sam na razie nie będę przyklejał. Poczekam co powie mi lakiernik... Ale jak będzie filozofował to sam przykleje:D Dużo osób mówi, że klej do szyb i wkręty po bokach styka. A kupował ktoś dokładki z allegro te z laminatu za 130zł niby z jakichś francuskich komponentów? Czy to dobrze spasowane jest?

sebaj_p
15-02-09, 13:46
Ziomal007 masz rację, że najlepiej zamontować po malowaniu ale wiesz jak jest, dokładka leży i kusi :D

ziomal007
15-02-09, 20:15
I ja mam dokładki przód i tył. Na wiosnę planuję pomalować je razem ze zderzakami aby się nie odrużniał kolor. Sam na razie nie będę przyklejał. Poczekam co powie mi lakiernik... Ale jak będzie filozofował to sam przykleje:D Dużo osób mówi, że klej do szyb i wkręty po bokach styka. A kupował ktoś dokładki z allegro te z laminatu za 130zł niby z jakichś francuskich komponentów? Czy to dobrze spasowane jest?

Ponoć daje rade , dostanę paczkę to obadam :)