Zobacz pełną wersję : Opony 205/55/16 w civicu 6 gen hb?
Siema, mam w piwnicy zimowki w fajnym stanie w rozmiarze 205/55/16 i pytanie czy wejda w nadkola 6 gen hb, niestety zglebiony dosc :P Powiedzcie jak mozecie Ci czy zda egzamin, czy bedzie tarlo...
Witaj jak mocno zglebiona to sobie odpuść... Wsiądzie 5 osób auto usiądzie wpadniesz w dziurę albo będziesz skręcał to już będzie obcierało... Ja na wiosnę na moją zglebiona większe niż 15 nie zakładam...
Ja letnie mam normalnie 195/50/15, ale o zimowki mi chodzi :)
niestety kasy nie mam, zeby kupic 13/14, a 16 leza w piwnicy i sie kurza.
To sprzedaj jeśli masz z felgami, jeśli bez felg tez sprzedaj, jeśli jest dużo mięsa wezmiesz więcej kasy. Albo zamień się z kimś, lub coś pokombinuj.
Wiem, że chodzi o zimówki ale z reguły zimówki powinny być mniejsze. Za duże jak na zimówki dla civica. Najlepiej podjedź do wulkanizacji zamień się z nimi na 14 albo 13, opony zimówki 16 są droższe z wcześniej wymienionymi a więc trudno nie będzie może nawet za free założą ci na felgi.
205/55/16 :O Przecież to do traktora koło a nie do Civica :rolleyes:
No wiem :P
To od Laguny II starych...
No ok to tak, czy siak musze chyba 14 wciagnac :)
Nie ma bata żeby się na takich wielgachnych kołach poruszać civiciem. Proponuję sprzedać i kupić coś normalnym rozmiarze. Może 185/60/15 dałoby się zapakować na felgi? Ten rozmiar jest akurat w miarę tani... :) Popatrz na Barumki (http://www.netcar.pl/opony/zimowe/osobowe/BARUM+Polaris+2+185-60R15+84T,185%2060R15,30,0,5-0,115556617,szi.html) na przykład...
Może 185/60/15 dałoby się zapakować na felgi? Ten rozmiar jest akurat w miarę tani...
Jak ty chcesz opony 15 calowe założyć na felgi 16? :eek: