Zobacz pełną wersję : B16A1 nie wkreca sie na jałowym przy postoju
Czy ktos wie moze czemu nie wkreca mi sie auto do konca do odcinki gdy stoje w miejscu na jałowym biegu? leci do ~6000 i odbija takim głupim głuchym dzwiekiem....
WrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrRRRR UUUUUUU... rrrrrrRRRR UUUUUUU... rrrrrrRRRR UUUUUUU...
a jak rusze i jade wrzuce na luz to kreci na maxa do odcinki ładnie... ru ru ru ru ru...
plz help
sajmon1100
18-12-06, 21:26
Czy ktos wie moze czemu nie wkreca mi sie auto do konca do odcinki gdy stoje w miejscu na jałowym biegu? leci do ~6000 i odbija takim głupim głuchym dzwiekiem....
WrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrRRRR UUUUUUU... rrrrrrRRRR UUUUUUU... rrrrrrRRRR UUUUUUU...
a jak rusze i jade wrzuce na luz to kreci na maxa do odcinki ładnie... ru ru ru ru ru...
plz help
a nie powinno byc czasem łut łut łut łut łut :mrgreen:
powinno... a jest UUUUuuuuu :D :D :D
plz help
norma
ze sie tak podepne, co prawda mam b16a2 ale mi nawet na ajlowym kreci do odcinki. corolla tsport znajomej nie da sie zakrecic na zimnym silniku wyzej (uwazam ze to dobra sprawa) , szkoda ze b seria tak nie ma
ze sie tak podepne, co prawda mam b16a2 ale mi nawet na ajlowym kreci do odcinki. corolla tsport znajomej nie da sie zakrecic na zimnym silniku wyzej (uwazam ze to dobra sprawa) , szkoda ze b seria tak nie ma
czemu szkoda, kto wie ten wie zeby nie katowac na zimnym silniku, poki nie osiagnie temperatury nie przekraczam 3000obr
ano dlatego ze od czasu do czasu zdarzyc sie moze ze na chwile za kierownica usiadzie ktos kto to ma w dupie
albo wlasciciel po pijaku nie kontrolujacy sie i na zlocie krecacy na zimnym i na gazie do 10500obr/min :lol:
kurde, zamiast pie... glupoty i wypisywac hipotetyczne przyczyny powstania problemu zastanowilibyscie sie lepiej i pomogli...
napisalem w czym rzecz problem ale widze ze istotną instukcją dla was jest napisać ze dopiero auto zakupilem i p... mnie to kto i jak nim jezdzil wczesniej czy palowal na zimnym czy nie.
Myslalem ze to forum jest do udzielania sensownych odpowiedzi. Na rozgrzanym silniku przy postoju auto dokreca sie do 6000tys i nie ma "łut łut łut łut" odcinki tylko "BBBBbuuuuuu do 5000 i spowrotem do 6000" dziwny objaw ktorego nie ma po ruszeniu autem...
i pytam ponownie czy to normalny objaw! jesli nie to co moze byc przyczyna!
urde, zamiast pie... glupoty i wypisywac hipotetyczne przyczyny powstania problemu zastanowilibyscie sie lepiej i pomogli...
napisalem w czym rzecz problem ale widze ze istotną instukcją dla was jest napisać ze dopiero auto zakupilem i p... mnie to kto i jak nim jezdzil wczesniej czy palowal na zimnym czy nie.
Myslalem ze to forum jest do udzielania sensownych odpowiedzi. Na rozgrzanym silniku przy postoju auto dokreca sie do 6000tys i nie ma "łut łut łut łut" odcinki tylko "BBBBbuuuuuu do 5000 i spowrotem do 6000" dziwny objaw ktorego nie ma po ruszeniu autem...
Witam po dłuższej nieobecności i szkoda że akurat trafiłem na ten temat ....
Twoje auto pragnie nowego, normalnego i mądrego właściciela... a jak ci ktoś pisze żeby nie pałować na zimnym silniku to wydaje mi sie ze raczej to sensowna porada a jak cie to pier..... to po co wogole pytasz? Przeciez masz w d... silnik wienc nie przejmuj sie, paluj na jalowym ile wlezie az do wykonczenia benzyny a zamiast oleju wlej wode, odkrec korek na pokrywie zaworow i dodawaj sobie dzwiek tu tuuuu ...
a gdzie ty chłopczyku widzisz w poscie Arszenika ze on to robi na zimnym silniku :shock: brawo Janusz :roll:
arszenik, a probowales go zakrecic na zimnym-wiem ze to rzeznia. moze dziwnym trafem masz jakies zabezpieczenie przed wysokim kreceniem na biegu jalowym i niezaleznie na zimnym silniku, tak jak w opisanej przeze mnie corolli
Denon, gratuluje umiejetnosci czytania ze zrozumieniem :)
Tencio, nie probowalem ale bedzie to w 99% ten sam objaw.
Slyszalem kiedys ze vtec sie nie zalaczy bez obciazenia (to ma cos zwiazanego ze skrzynia) czy to prawda?
U kumpla w takim samym civicu 4g B16a1 na wolnych kreci do odcinki... moze to cos z powietrzem? podczas jazdy dostaje go wiecej ? dziwna i glupia sprawa... :|
tak czy siak i tak po swietach rozbieram silnik (pierw góre) bo ssa mi olej uszczelniaczami... (spooro :neutral: ) a pierw sprawdze czy to oby nie pierscienie olejowe i czy nie czeka mnie rozbieranie silnika :)
vtec ne zalaczy ci sie na jalowym, ale to nie znaczy ze silnik ci nie zakreci bez niego do odciecia. jak bedxiesz robil uszczelniacze to OD RAZU ZROB TEZ PIERSCIENIE. polecam zakup czeci oryginalnych z usa, do b16a2 koszt wszystkiego to ok 800zl z wysylka
a ja tam OT po co sie odrkeca do odcinki na luzie?
po to zeby zobaczyc czy twoj silnik chodzi tak jak zdrowy silnik innych... ?
acha no ja to sie nie znam ale wydaje mi sie ze sa bardziej cywilizowane sposoby sprawdzenie
jakies szczegoly?
ja pier... jakie szczegoly? ćpacie tu na forum czy czytac nie umiecie ??
wsciekly jestem przed swietami :evil:
po to zeby zobaczyc czy twoj silnik chodzi tak jak zdrowy silnik innych... ?
zmierz kompresje ustaw sie na kresce z drugim iVT i tak sprawdz a nie dodawac gazu na postoju
to forum to chyba troszke bardziej zaawansowane, liczylem na bardziej sensowne odpowiedzi :roll:
ale widze ze "jak auto jako tako jezdzi, to nim jezdzij" jak cos go boli to sam wyzdrowieje...
zadajesz pytanie w stylu kupie szpere bo nie mam trakcji - wjechalem na lodowisko zeby sie poslizgac i nei moglem ruszyc mam super sportowe kapcie PZero Rosso 205/50 R 15 pomozcie potrzebuje szpere za max 800zł a moze kupic szersze kapcie ??
masz do nas pretensje ze nie zejdziemy do Twojego poziomu?? chyba Cie POJE>ALO
Myslalem ze to forum jest do udzielania sensownych odpowiedzi.
rowniez do zadawania mądrych pytań!
trzeba byc inteligentnym :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
po to zeby zobaczyc czy twoj silnik chodzi tak jak zdrowy (http://porady.zdrowo.info.pl) silnik innych... ?
ciekawa teoria, tez dam w palnik na jałowym aby sprawdzic czy mam zdrowy silnik jak innych :lol: :lol: :lol:
ćpacie tu na forum czy czytac nie umiecie ??
chłopaku to Ty przestan ćpac bo takich "inteligentnych" pytań to juz dawno tu nie było :D
masz do nas pretensje ze nie zejdziemy do Twojego poziomu?? chyba Cie POJE>ALO
On chyba faktycznie tak myslał :D
lepiej poczytajcie odpowiedzi na moj temat (pierwszy post) a znajdziecie inteligentne osoby i ich odpowiedzi na "KONKRETNE PYTANIA" zanim sie przypieprzycie :)
zrozumialem ze to forum jest tylko dla *****istych znawców którzy zadaja "super fachowe pytania" bo "prostych" pytan tu nikt nie rozumie...
...mozecie zamknac temat.