Zobacz pełną wersję : Przewody hamulcowe
witam orientuje się ktoś czy przy swapie w civic Vgen hb na tarcze z tyłu trzeba też zmieniać przewody hamulcowe czy te z bębnów podejdą ?
musisz zmienic
a na drugi raz uzyj http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/search.php
a ma ktoś na zbyciu takie bo kupiłem swapa ale bez przewodów tzn obcięte są?
Z reguły ludzie obcinają, też dostałem obcięte, poszedłem do intercarsu, i kupiłem nóweczki, "tymczasowe" przewody, jeśli w przyszłości będziesz zakładał w oplocie, to podaj model nadwozia z jakiego auta brałeś swap na tył i oni Ci dobiorą przewody hamulcowe, ja płaciłem 40zł/sztuka Lucasa kosztują 115zł/sztukę a OEM nówki u mnie 250zł/sztuka, także wiesz. Masz pole manewru. Chyba że używki gdzieś dostaniesz to poluj na nie.
Nie wiem czy opłacaja sie uzywane przewody. takie będą miały swoje lata i nigdy nei wiesz jak długo pociągną
Nigdy nie zakładajcie używanych przewodów hamulcowych! Wystarczy, że gdzieś delikatnie rdzą zajdą, a ty przy zakładaniu niechcący nagniesz - na pewno puści w tym miejscu!
Z używanymi przewodami jest dokładnie tak samo jak ze zmianą klocków hamulcowych tylko po jednej stronie tarczy. Nie ma to żadnego sensu.
Z używanymi przewodami jest dokładnie tak samo jak ze zmianą klocków hamulcowych tylko po jednej stronie tarczy. Nie ma to żadnego sensu.
bzdura. ja wymieniałem w zeszłym roku przewody hamulcowe bo moje były pognite i wręcz z nich kapało.. założone są używki, zero rdzy, zrobione ponad 20 tyś km i wszystko ok, nie ma rdzy, nie ciekna..
wiadomo, najlepiej założyć nówki w stalowym oplocie ale nie każdego na to stać.
Mi to nie chodzi o to że to nie ma prawa działać. A tylko i wyłącznie o względy bezpieczeństwa.