Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Śruba mocująca kolektor wydechowy do bloku silnika

AdamCIV
17-11-10, 10:18
Witam.
Wykręciła mi się podczas jazdy śruba mocująca kolektor wydechowy do bloku silnika. Chodzi o te mocowanie jak na przykładowym foto:

http://images46.fotosik.pl/371/6da3d62646467801.jpg

Próbowałem wkręcić inne śruby jakie znalazłem w garażu ale żadna nie chciała się wkręcać, no może na pół obrotu i koniec.
Czy tam jest jakiś nietypowy gwint? Może ktoś zna "parametry" tej śrubki abym mógł coś w sklepie dobrać.
Pozdro.

Paputek
17-11-10, 13:22
witam z tego co pamietam to M10 drobny gwint - 1.25

art81
17-11-10, 18:50
Sprawdzałeś czy się przypadkiem nie urwała i nie siedzi w środku?

AdamCIV
18-11-10, 15:30
Dobry pomysł. Sprawdziłem ale nic nie ma. Pewnie jak zmieniałem wcześniej kolektor, to zapomniałem ją mocniej dokręcić.
W sumie tragedii nie ma. Ebayowe 4-2-1 w ogóle nie są tam przykręcane i jest ok.

zakit
18-11-10, 17:38
Dobry pomysł. Sprawdziłem ale nic nie ma. Pewnie jak zmieniałem wcześniej kolektor, to zapomniałem ją mocniej dokręcić.
W sumie tragedii nie ma. Ebayowe 4-2-1 w ogóle nie są tam przykręcane i jest ok.

dokladnie, na ebayu tego nie ma i jest ok. w hondzie prawie nigdzie nie wystepuje zwykly gwint, i sa to sruby drobnozwojowe, dlatego nie chce ci sie wkrecic zwykla sruba.

ironman
18-11-10, 18:55
tak w ebay`u tego nie ma ale jest również lżejszy. Jedyne co może sie pojawić to problemy jeśli zawadzisz kolektorem, pytanie czy OEM kolektorem jest to wogóle wykonywalne :D