Zobacz pełną wersję : dziwny problem :D ile cali wydech
Pany, dzisiaj sie dowiedzialem ze cal niby iz ma te 2,54cm to jest to skala ktora tylko i wylacznie przeklada sie na polskie warunki czy jakos tak ( wg normy dinowskiej ? ) ... w niemczech 2" to 48, ... w polsce wychodzi cos kolo 50 ... z kolei za oceanem to powyzej 60 mm ... powiedzcie mi wkoncu ile powininen miec 2" wydech poniewaz niby proste ale ludzie mi zrobili z mozgu wode i sam juz niewiem :D
cal międzynarodowy 2,54 cm, 2"----> 51 mm
Edit: wystarczy http://pl.wikipedia.org/wiki/Cal odpalić.
no to to ja wiem aczkolwiek wolalem sie upewnic poniewaz sam mam 2" wydeszek ale potrzebowalem dokupic kolanka i jakis gosciu ze sklepu mi zamydlil oczy dlatego moje zdziwienie bo zaczal nawijac o roznych calach, a jeszcze byl przekonany ze powinienem wziac co najmniej 60tke ... dobrze ze istnieje ckpl i mozna sie upewnic :)
no to to ja wiem aczkolwiek wolalem sie upewnic poniewaz sam mam 2" wydeszek ale potrzebowalem dokupic kolanka i jakis gosciu ze sklepu mi zamydlil oczy dlatego moje zdziwienie bo zaczal nawijac o roznych calach, a jeszcze byl przekonany ze powinienem wziac co najmniej 60tke ... dobrze ze istnieje ckpl i mozna sie upewnic :)
to teraz pojedz do niego i powiedz ze jest debilem, cal wszedzie jest taki sam. a jesli chodzi o 48 mm czy 51 to kwestia tego czy podane srednice po zewnetrznej czy wewnetrznej
to teraz pojedz do niego i powiedz ze jest debilem, cal wszedzie jest taki sam. a jesli chodzi o 48 mm czy 51 to kwestia tego czy podane srednice po zewnetrznej czy wewnetrznej
...dokładnie tak! Gdyby było inaczej jednostki miary nie miały by sensu .
dzieki za troche rozrywki przed snem ;)