Zobacz pełną wersję : Pożegnanie...
Witam, sprzedałem swojego Civa i chciałem podziękować wszystkim za pomoc w wielu problemach z moją Hanką:) życzę jak najmniej problemów z Waszymi Hankami:) Powodzenia
o nie! co zdobyło Twoje serce?
Witam, sprzedałem swojego Civa i chciałem podziękować wszystkim za pomoc w wielu problemach z moją Hanką:) życzę jak najmniej problemów z Waszymi Hankami:) Powodzenia
Nie martw sie ja tez mialem chwile zwatpienia, ale jak pojezdzilem innymi autami w tej klasie szybko wrocilem do hondy :)
Ja mam nowego faworyta w klasie kompaktow, a wlasciwie faworyte. Gulietta juz nawet jezdzilem... Ale jeszcze ze 2-3 lata pojezdze Civikiem, bo lubie to auto.
wojtek1963
16-11-10, 11:02
Bardzo ciekawie wygląda nowy citroen DS-4, który wejdzie w nowym roku. Ponoć jest bardzo komfortowy nie to co nasze hanie no i w wewnątrz też jest kosmiczny - http://www.v10.pl/galeria/citroen,ds4,30,galeria,2228,4,jpg.html
Cichy, zdradź czemu sprzedałeś cifa i jak możesz - co kupiłeś w zamian :)
Ja mam nowego faworyta w klasie kompaktow, a wlasciwie faworyte. Gulietta juz nawet jezdzilem...
Widzę że mamy podobne gusta :) Julka tez zrobiła na mnie bardzo pozytywne wrażenie, chociaż w środku miejscami plastiki są nieprzyjemnie twarde - ciekawe czy też skrzypią? Niestety, nie miałem przyjemności nią jeździć, więc oceniam jedynie walory estetyczne. Julka ma też jedną wadę: jak każda piękna kobieta jest droga, bo wersja która byłaby porównywalna do szczawia w kwestii wyposażenia i osiągów kosztuje ok 85-90tys. Wydać tyle na nowy samochód który 90% życia spędzi w jeb* warszawskich korkach, gdzie na parkingu każdy kładzie lachę czy ci obije furę przy wsiadaniu/wysiadaniu... hmmmmmm..... Chyba zostanę przy szczawiu a do Julki bedę wzdychał po nocach ;)
Pzdr - Artur S.
A jakie teraz ma być,czy jest autko?Jak widzę są tacy co rezygnują po czasie z hondy.I dobrze,przecież trzeba popróbować innych marek.Tak jak ja zmieniając Fiata na Hondę.Ja dopiero zaczynam z Hondą od roku,więc o wymianie przez najblizsze lata nie myślę.Ale obecnie jak bym kupował to podoba mi się Astra IV.Zresztą miałem na początku kupować Astrę III,bo też mi się podoba,ale w końcu jest Civic.I jestem zadowolony.Pozdrawiam i życzę zadowolenia z nowego nabytku.:)
Bardzo ciekawie wygląda nowy citroen DS-4
ma wyjsc cala seria DS i ma byc to przelom w citroenie jednak gdzies bylo pisane ze ma byc to seria "prestiż" i dla zamoznych :p wiec jak cena DS-3 w przystepnym wyposazeniu zaczyna sie od 90tys wiec DS-4 napewno przekroczy ponad 100, ale fakt faktem w wygladzie przeganiaja wiele marek :) jak honda nie pojdzie w turbo zostanie w tyle i design nie pomoze...
Pozdro Cichy :)
Nie chcę krytykować co się komu podoba,ale ja bym żadnej "cytryny" nie kupił.I jeszcze za taką cenę:p.Fakt ładny jest,ale wolałbym chyba "wrócić"do Fiata:rolleyes:.I kupić np.model Brava.Też ładny i na pewno będzie tańszy.No i firma lepsza.Pozdrawiam.:)
Hej, wczoraj widziałęm DS3 na lotnisku w Dortmund - kurde fajne :) nie spodziewał bym sie tego po "żabojadach" - ceny nie było więc się nie wystraszyłęm, ale tak serio to niewiele większe od fiata 500 ;]
DS-3 jest kociarskie, ale to Francuz:(.Chociaż w benzynie będzie na bank mniej problematyczny:)
Nie kociarskie tylko damskie.Jak fiat 500.;)Choć to Włoch, więc lepszy.:)
no cóż nasze hondy z roku na rok coraz starsze a konkurencja nie śpi. Ale tak naprawdę to według mnie nasze chodny (ich wygląd) nie starzeją się. Nadal można mówić o ładnej, sportowej, kształtnej z zachowaniem odpowiednich proporcji sylwetce nadwozia. A co wnętrza - jest najbardziej energonomiczne ze wszystkich jakimi jeździłem i nadal mi się podoba.
i chyba coraz wiekszej ilosci ludzi bo coraz wiecej tego widac na drogach :)
PS: Pabloss rany boskie zmien te chondy (c) i to szybko ;)
ps: Pabloss rany boskie zmien te chondy (c) i to szybko ;)
omg:D
no cóż nasze hondy z roku na rok coraz starsze a konkurencja nie śpi. Ale tak naprawdę to według mnie nasze chodny (ich wygląd) nie starzeją się. Nadal można mówić o ładnej, sportowej, kształtnej z zachowaniem odpowiednich proporcji sylwetce nadwozia. A co wnętrza - jest najbardziej energonomiczne ze wszystkich jakimi jeździłem i nadal mi się podoba.
Mi tak do glowy wpadla przesiadka na mazde6, nie kosztowalo by mnie to nic, a sprobowalbym innego auta, w wygladzie mazdy jestem zakochany, ale wnetrze mnie odrzuca :/
Mi tak do glowy wpadla przesiadka na mazde6, nie kosztowalo by mnie to nic, a sprobowalbym innego auta, w wygladzie mazdy jestem zakochany, ale wnetrze mnie odrzuca :/
Ja mam okazję co jakiś czas jeździć Mazda 6, gdyż niemal równocześnie gdy ja kupilem Civa 4d mój tata sprawił sobie Mazdę 6 - Liftback 2.0 Diesel 140KM.
Generalnie:
Silniki maja moc identyczna 140KM = 140KM a osiągowo wygląda to tak (sprawdzone w rzeczywistości), start wygrywa Mazda (turbina) ale wrzucenie w civicu III biegu pozwala mu wyjsc na prowadzenie. Na trasie elastycznosc mazdy jest zaskakujaca - civem trzeb redukowac i kręcic a w Mazdzie na IV biegu wystarczy wcisnąć gaz...
Spalanie - zdecydowanie dla mazdy - w sumie ekonomiczny diesel...
Komfort - na długich trasach nie czułem róznicy (jeździełem i tak i tak). Mazda ma jednak wiecej miejsca w środku - szczegolnie z tyłu i zdecydowanie większy bagażnik.
Wyposażenie - równorzędne (mazda ma dodatkowo podgrzewanie siedzeń i dwustrefową klimę)
Wygląd - zewnętrzny (+) - środek raczej (-) - ale to kwestia gustu.
Jest jeszcze różnica w cenie (wtedy jak ja kupowałem Mazda była o ~20k PLN droższa)
Gdybym miał wybierać Mazda 6 vs Accord - Mazda byłaby górą...
Pozdrawiam
Adyn
@adyn - fajny, ciekawy post porównawczy.
ja mam w domu mazde CX7 - auto jest super, ale rzeczywiście wnętrze jest najsłabszym punktem. jest ergonomiczne, dobrze złożone, ale trochę bez polotu, a plastiki są słabe.
Ja mam okazję co jakiś czas jeździć Mazda 6, gdyż niemal równocześnie gdy ja kupilem Civa 4d mój tata sprawił sobie Mazdę 6 - Liftback 2.0 Diesel 140KM.
Ale Honda też była w Dieslu?Bo jak nie to trudno porównywać auta z całkowicie innymi silnikami:rolleyes:.Diesla z benzyną.Mimo tej samej mocy to inny zupełnie moment obrotowy.Spróbuj porównać te dwa auta z takim samym rodzajem silników.Pozdrawiam.:)