Zobacz pełną wersję : civic stracił moc
leszek kojder
15-11-10, 12:10
Witam, jedna z hond będących u mnie w domu a mianowicie civ d16y3 od pewnego czasu stracił moc. Komputer nie wyświetla żadnych błędów swiece, przewody wymienione cały wydech wymieniony jakieś 5 vmiesięcy temu na nowy, olej bez ubytków ,nie kopci . Dodam że spadek mocy jest dość duży, jeżeli macie jakieś pomysły to dajcie znać reset kompa robiłem
zawory były regulowane?? patrzyłeś napięcie paska rozrządu??
możesz jeszcze ustawić zapłon.
ja miałem robione to w civic'u i powiem szczerze, że różnica duża..
no wlasnie rozrzad sprawdz jak przeskoczyl zab lub dwa to nie bedzie mocy:)
sam by miał przeskoczyć? jesli tak to litości ... do dobrego mechanika z rozrządem jeżeli nie były wymieniane rolki czy napinacz to wymień cały komplet bo skoro miałby przeskoczyć o jeden czy 2 ząbki to przeskoczy o kolejne 1 czy 2 a w tedy usłyszysz BUM!!! chyba że źle założyłeś przy wymianie lub innym remoncie
damian7444
15-11-10, 20:21
stawiam na rozrzad, ale sprawdz jeszcze filtr paliwa moze sie czyms zapchał i dostaje za malo paliwa.
nie wiem jaki masz uklad wydechowy . ale jak seria to ja mialem kiedys tak ze pucha koncowa mi sie zapchala i wogole nie jechal.
leszek kojder
16-11-10, 10:22
rozrząd sprawdzony, zawory też, filtr paliwa wymieniony i dalej jedzie gorzej jak 1,4
zmierz ciśnienie sprężania
jeszcze zapłon sprawdz/ustaw. Rozumiem że katalizator jest nowy ?
spr. wydech ,niech ktos wcisnie gaz a ty spr. czy z tlumika porzadnie dmucha . a morze ty sprzegla nie masz?