Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : jaki wałek do d15b2? (moze d16y3?)

visozone
16-12-06, 19:36
witam.
chce poprawic osiagi mojego sztrucla. bede zmienial caly uklad wtryskowy + kolektor, komp itp.
doszedlem do wniosku, ze uzupelnil bym to chetnie o jakis ostrzejszy walek.
z tego co znalazlem na forum to do mojego d15b2 pasuje walek od d16a6. niestety nie moge go dostac. mam za to do wziecia np walek od d16y3.
czy ktos jest sie w stanie wypowiedziec czy taki by pasowal? lub jakie w ogole pasuja (oczywiscie tylko ostrzejsze mnie interesuja :) ?
co do tego jeszcze powinienem wymienic?

sajmon1100
16-12-06, 20:01
witam.
chce poprawic osiagi mojego sztrucla. bede zmienial caly uklad wtryskowy + kolektor, komp itp.
doszedlem do wniosku, ze uzupelnil bym to chetnie o jakis ostrzejszy walek.
z tego co znalazlem na forum to do mojego d15b2 pasuje walek od d16a6. niestety nie moge go dostac. mam za to do wziecia np walek od d16y3.
czy ktos jest sie w stanie wypowiedziec czy taki by pasowal? lub jakie w ogole pasuja (oczywiscie tylko ostrzejsze mnie interesuja :) ?
co do tego jeszcze powinienem wymienic?
jak ostrezjszy to jedynie świątek .Bo w serii to wszystkie są seryjne.....jedynie cena moze odstraszyć- do sohc vtec 1400zł wiec dla d15b2 mysle ze min. 900zł

visozone
16-12-06, 20:05
hmm, sa seryjne dla samych siebie jak rozumiem :). co nie znaczy, ze walek z d16a6 nie moze byc ostrzejszy od tego co jest w d15b2 :)
bo z tego co wyczytalem to jest ostrzejszy. a pytanie jest jaki jest w y3.
cos juz czytalem o swiatku, ale w jednym z watkow na tym forum zjechali go.
no i co robic? :roll:

rem36
17-12-06, 00:59
ponoc do 5genow nie pasuja wlaki z 6genow bo "ksztalt" glowicy jest inny , czy tak jest nei sprawdzalem.... w kazdym razie glowica z y3 "na oko" jest taka sama jak te z 5genow i 4 genow, wiec mysle ze szanse ze wejdzie sa spore, wysokosc krzywek mozna znalesc w manualu, napewno walki z a6/z2 sa wyzsze niz te z 1,5, specyfikacja jakas byla nawet gdzies niedawno podawana. Jest to modyfikacja za naprawde nieduzy koszt i jesli da jakis kolwiek przyrost bez ubocznych objawow to napewno warto to wsadzic.

sajmon1100
17-12-06, 13:59
ponoc do 5genow nie pasuja wlaki z 6genow bo "ksztalt" glowicy jest inny , czy tak jest nei sprawdzalem.... w kazdym razie glowica z y3 "na oko" jest taka sama jak te z 5genow i 4 genow, wiec mysle ze szanse ze wejdzie sa spore, wysokosc krzywek mozna znalesc w manualu, napewno walki z a6/z2 sa wyzsze niz te z 1,5, specyfikacja jakas byla nawet gdzies niedawno podawana. Jest to modyfikacja za naprawde nieduzy koszt i jesli da jakis kolwiek przyrost bez ubocznych objawow to napewno warto to wsadzic.
no ale tak na logiczne myslenie skoro d16a6 ma z 1.6 i 110 koni a d15b7 na mpi ma 102-105 koni ale mniejszą pojemność- czyli jakby b7 mialo 1.6 to moze by był oz 107 koni wiec---róznica na tym wałku moze byc z 3 konie- wg mnie nie warto.... jak cos pomieszałem to w gonga mi :570: hmm czyli w d15b2 moze by z 93 kuca wysrało-

damios
17-12-06, 17:01
Nie lepiej wsadzic czapke od Z6 i do tego walek?

visozone
17-12-06, 17:23
ponoc do 5genow nie pasuja wlaki z 6genow bo "ksztalt" glowicy jest inny
i no wlasnie chcialbym wiedziec, czy tak czy nie, moze ktos wie :). od d16a6 pasuje ale nie moge dostac.

róznica na tym wałku moze byc z 3 konie- wg mnie nie warto....
3 konie + 3 konie + ...
oprocz walka do instalacji czeka uklad wtryskowo-dolotowy od d16a6.

Nie lepiej wsadzic czapke od Z6 i do tego walek?
wiem, ze lepiej ale nie chce. jestem juz po swapach i wielu innych machinacjach. kazda z nich nie wypalila. moze mam pecha. teraz probuje podejscia od innej strony.