Zobacz pełną wersję : Jaka szyba? niebieska czy zilolna
Nie dawno poszła mi szyba(pękła) Miałem oem brązową jednak jest on nie osiągalny(chyba że ASO, ale wole nie pytać o cenę) Wszędzie mają niebieskie albo zielone(nie mówie o paskach).
Jaka waszym zdaniem jest najlepsza
Ja mam niebieski i jestem zadowolony :)
a jak inni urzytkownicy? zdania sa podzielone wg moich znajomych i nie wiem jaka jest różnicy między szybami
ja tez mam niebieska i jest dobrze :) tyle ze łatwo sie rysuje :(
mi po wymianie wymienili na taką z niebieskim paskiem bo podobno nie ma z zielonym, i różnicy żadnej nie widać
Ja mam niebieską a poprzednio miałem zieloną i powiem że wolałbym zieloną gdyż patrząc przez niebieską szybę przy słonecznym dniu widać lekką fioletową poświatę i ogólnie zieleń przez tą szybę jest bledsza:o więc dla mnie różnica jest widoczna.
kedzior.kedzior
16-11-10, 08:27
a tak zapytam przy okazji jaki jest koszt wymiany szyby na nową (robcizna + materiał)
U mnie okolice chorzów/Katowice ceny wahają się do 350 do 450zł szyba plus montaz. szyba z paskiem u góry jest droższa o 60zł. Do szyby nalezy doliczyć jeszcze koszt spinek z podszybia 20-30zł(kupowane przez neta) oraz spinek listew bocznych jeśli takowe się uszkodzą. (te z listew bocznych zakłady często mają u siebie)
w poznaniu 300zł szyba z paskiem niebieskim i montażem
w poznaniu 300zł szyba z paskiem niebieskim i montażem
W Wawie podobnie.
W Wawie podobnie.
Gdzie? Bo ja nie mogę znaleźć taniej niż 450, a mam pękniętą.
kedzior.kedzior
18-11-10, 13:18
żeby nie zakładać nowego tematu dodam tutaj.
Podpytałem troche na terenie Poznania:
Moje zapytanie do firm:
witam!
mam pytanie odnośnie szyby do Hondy Civic HB 3D EJ9 z rocznika 96-98
jaki byłby koszt wymiany szyby przedniej wraz z szybą
jaka szyby są w ofercie (zielona, niebieska, z paskiem u góry) do tego modelu jaki jest ich koszt i czy są dostępne
Proszę o podanie cen brutto
Auto Szyby K.R.Glass Maria Koberska
ul. Kotowo 11
60-009 Poznań
tel. (061) 8390-312:
szyba czołowa 260 zł + 100 zł montaz , lub szyba z pasem przeciwsłonecznym 280zł + 100 zł montaż
zielona
niebieskie nie wystepują
Autoglass Jaan. Usługi w zakresie szyb samochodowych
Obornicka 346, Poznań 61 822 39 19 () jaan.com.pl :
Z informacji telefonicznej koszt szyby zielonej z pasem wraz z montażem 550 zł
JURPOL J&J Jóskowiak i Syn, Centrum Montażu i Sprzedaży Szyb Samochodowych Sp. Jawna.
ul. Wirowska 30
62-052 Komorniki
tel.: 61 810 76 17, fax: 61 810 89 26
email: biuro@jurpol.pl:
W odpowiedzi na Państwa zapytanie informujemy, że szukana szyba jest u nas na magazynie.
Koszt szyby wraz z montażem wynosi 390 zł dla szyby zielonej i 400 zł dla szyby zielonej z błękitnym pasem.
W razie zainteresowania oraz jakichkolwiek pytań prosimy o kontakt po numerem telefonu 61 - 810 76 17, w celu ustalenia terminu oraz miejsca montażu.
JAuto Glass S.C.
Szyby samochodowe
Kontakt
ul. Gdyńska 47, Poznań, tel. 61 8780697 :
DO TEJ HONDY SZYBA ZIELONA Z MONTAŻEM KOSZTUJE 350,- A Z PASEM 380,- .
NALEŻY UMÓWIC SIĘ CONAJMNIEJ 1DZIEŃ WCZEŚNIEJ .
marcinfock
16-06-11, 21:35
Możesz polecić jakiś zakład gdzie w Poznaniu niedrogo i dobrze wymienią przednią szybę?Pozdro
Możesz polecić jakiś zakład gdzie w Poznaniu niedrogo i dobrze wymienią przednią szybę?Pozdro
Jaja Sobie robisz ?! Kędzior podał ceny....oraz dokładne namiary na Poznańskie warsztaty. Patrz post na Twoim !:rolleyes:
To jak z tym z Wawy za 300zł??:)
Ja jakiś czas temu wymianiałem w Wawie szybę po znajomości warsztatowej za 340 czy 370 zł (już dokładnie nie pamiętam), więc też sie chetnie dowiem gdzie można to zrobić za 300 zł.
W Poznaniu w Jurpolu koleś krzyknął mi 440PLN jak się zapytałem w jaki sposób montują listwy, to mi odpowiedział, że faktycznie dochodzą spinki i należy doliczyć 23PLN
Suma 463PLN - zielona bez pasa pilkington.
marcinfock
17-06-11, 09:15
Sorry, tak mi sie otworzyłą strona, że nie zauważyłem, chciałem usunąć wpis ale nie dało rady.
kondziorny
17-06-11, 17:34
Zakładaj szybę pod taki sam kolor jak masz inne szyby w samochodzie.
A czy zieleń czy niebieski hmm żadna różnica moim zdaniem, mam zielonkawe u siebie i jest git.
ktoś pytał o Wawę,
Ja robiłem przy Czerniakowskiej/Św. Bonifacego, boczna uliczka nie pamiętam jak się nazywa.. nie duży warsztat.
całość z nową szybą Pilkington bez żadnych pasków na górze, z robocizną 400zl. 3h czekania.
pozdrawiam
A czy zieleń czy niebieski hmm żadna różnica moim zdaniem
Jest różnica widoczna
mam porysowaną przednią szybę i wykupiłem jakiś czas temu ubezpieczenie na szyby, jak radzicie zgłaszać i wymieniać na nową czy pozostać przy tej oryginalnej jeszcze? Fakt faktem jak jadę pod słońce to rysy utrudniają mi trochę widoczność ale nie ma tragedii.
Ubezpieczenia na szyby obejmują pęknięcia nie porysowania.
ale to ja ją zbije kamieniem czy czymś innym tylko chodzi mi o kwestie trwałości
Skoti, masz fotke swojej pękniętej szyby? To OEM napewno? Z tego co wiem to Civic ma niebieskie lub zielone. U mnie OEM boczne i tylna to zielone a przednia nie wiem.
Jeżdżąc w żółtych okularach zauważyłem, że wszystkie samochody mają boczne niebieskie a przednie i tylne zielone aż mnie to zaciekawiło ocb.
Ja miałem na 100% OEM była zielona, teraz tez mam wymienioną na zieloną tyle, że NordGlass i też już sie porysowała a mam ją od poł roku może.
A jak z trwałością szyb Pilkington'a? Chciałbym u siebie taką zapodać wkrótce z paskiem u góry.
Oem na pewno. fotki już nie mam. wprawiłem pilkingktona niebieskiego. ale mam wrażenie że zielona była by lepsza. przynajmniej tak mi się wydaje jak jechałem autem od kolegi