Zobacz pełną wersję : Jak usunac pompe wspomagania?
Zastanawia mnie jedno czy mozna usunac ot tak pompe wspomagania? Waz ktory do niej idzie trzeba jakos zaslepic przy przekladni? a co z plynem wtedy w przeladni? Czy jednak nei da sie tego zrobic i trzeba przekladnie wymieniac na taka ktora seryjnie nie posiadala wspomagania?
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?83015-usuni%EAcie-wspomagania-eg4
szukaj;;]
i trzeba przekladnie wymieniac na taka ktora seryjnie nie posiadala wspomagania?
znam takich co tylko weze odkrecali, sciagali pompe, i zaslepiali otwory w maglu i bylo ok, ale raczej lepiej jest miec magiel bez wspomagania,
Bogdan19 > Czyli jednak konczy sie na wymiane magla?
Bogdan19 > Czyli jednak konczy sie na wymiane magla?
właśnie jestem w trakcie wymiany magla. i ****. zonk . blacha mocująca magiel od strony pasażera jest nie dobra. a dlatego że magiel ze wspomaganiem jest grubszy.
i trzeba blache od magla bez wspom.
Dobra kilka faktów dla potomnych którzy by chcieli wywalać wspomaganie.
Pierwsze to nie pasuje mocowanie magla od strony pasażera jest za duże. mowa o tym ze wspomaganiem, potrzebne jest od magla bez wspom. na zdj nr 12.
Drugie to nie pasuje guma która jest nakładana na drążek który wchodzi do budy. po prostu jest za krótka. na zdj nr 17
http://img508.imageshack.us/img508/1425/magiel.gif (http://img508.imageshack.us/i/magiel.gif/)
reszta podchodzi bez problemów:)
znajdziesz te elementy? tak sie zastanawiam do del sola jaki magiel bym potrzebowal (pewno od 5g, bo tam wszystkie czesci takie same)
właśnie szukam tych elementów i ****. znaleźć nie moge, akurat nikt nie ma;/
jak sie zdenerwuje to wrzuce spowrotem wspomaganie;/
slyszalem zeby zmienic magiel na ten bez wspomagania trzeba sanki zmienic tez, bo rozstaw srub jest inny na mocowanie, przy braku wspomy jak wiadomo magiel jest troche cienszy
Nie wydaje mi sie bo ludzie wrzucają magiel ze wspomaganiem do eg3 i nie ma potrzeby zmiany sanek. więc wydaje mi się że nie ma takiej konieczności kiedy wyrzuca się wspomaganie.
najwyżej można dorobić jakąś tuleję z teflonu czy jakiegoś metalu pod magiel bez wspomagania.
jezdze z maglem ze wspomaganiem bez pompy jakies pol roku, lekko nie jest ;) ale poki co bez zadnych problemow, chyba ze z parkowaniem:)
Wojtec12345678
06-12-10, 00:17
Dlaczego wywalacie wspomaganie? Jaki jest cel tego?
waga - obciazenie silnika, a niektorzy rowniez wire tuck ;)
Wojtec12345678
06-12-10, 13:03
waga - obciazenie silnika, a niektorzy rowniez wire tuck ;)
Ile zaoszczędzi ? 10 kg? LOL
Obciążenie silnika hmmm pewnie nie zauważalne...
Jedyny sensowny argument to wire tuck,chodz słyszałem o chowaniu zbiorniczka pod błotnik :)
10 kg to baardzo duzo na wadze, a i obciazenie silnika jest zauwazalnie mniejsze.
sam mialem wyrzucac ale zostaje z roznych powodow, tak wiec jak dla mnie wszystkie 3 argumenty sa przekonujace.
co z tego ze schowasz zbiorniczek pod blotnik jak masz pompe przy silniku caly czas i przewody przy kielichu.