PDA

Zobacz pełną wersję : Tapicerka drzwi przednich Vgen HB

PlushaQ
14-11-10, 18:43
Pojawił mi się pewien problem. W związku z przekładką szyb korbełka --> elektryka, szukam boczków, które podeszłby kolorem po resztę tapicerki (siedzenia). Na allegro typek powiedział, że pod elektrykę nie było wariantu który szukam, a mianowicie takiego: http://allegro.pl/honda-civic-93-1-3-16v-tapicerka-fotele-inne-czesc-i1314581752.html
Chodzi mi dokładnie o to, żeby plastiki były szare i wnętrze materiałowe właśnie w takim materiale - widoczne paski i dość pokarbowana powierzchnia materiału.

Czy były takie boczki drzwi w produkcji? Czy może jestem skazany na dobieranie innego koloru ew. zakup kanapy/fotela w danym kolorze i obszywanie boczków materiałem z odzysku?

Nemereth
14-11-10, 19:04
Osobiście nie spotkałem się z żadnym Civiciem w obszyciu takim. Może jest szansa, że takie były ale szukać możesz i 10 lat a nie znaleźć. Kup normalne boczki a materiał sobie dobierzesz i nie będzie problemu :)

Kubuniek
14-11-10, 19:15
Jak pisze poprzednik, ciężko będzie Ci znaleźć. Ja akuoalnie mam takie w swoim EG3, D13B2. Oczywiście boczki ori, ale bez elektryki. Szkoda, że jesteś z Łodzi, bo moglibyśmy się zamienić na dowolne, poniewać na okres wiosna/lato planuję zmienić ten materiał na coś świeższego a te mógłbyś nieskromnie pociąć i dopasować otwory pod elektrykę.

zakit
14-11-10, 19:16
jak nie...przeciez to fabryczne obszycie jasnej szarej tapicerki w civicu, sam mam, a raczej mialem takie fabrycznie u siebie...

PlushaQ
14-11-10, 19:26
Tak, tak, tylko są dwa kolorki, które są łudząco podobne na fotach, a później się okazuje, że jednak to dwa różne materiały.

Może tak bedzie łatwiej - na większej powierzchni jak się prezentuje poszukiwany materiał:
http://allegro.pl/honda-civic-92-95-fotele-tapicerka-i1317832686.html
A tak, podobny, często można pomylić patrząc na fotkę:
http://allegro.pl/tapicerka-drzwi-prawych-h-civic-3d-92-96-i1302338971.html

Oczywiście boczki ori, ale bez elektryki.

Szukam wersji pod elektryke… ori na korbkę w tym kolorze już mam - po co mi drugie? ;-)

Kubuniek
14-11-10, 19:39
Nie pomyślałem o tych otworach na korbkę :-). Jednakże można otwór ładnie zaszyć. Zrobić idealną łatkę. W takim miejscu jak jest otwór na korbkę to raczej mało będzie widoczne. Trzebaby jedynie dobrze dopasować łatę by się zgadzały "kreski"

zakit
14-11-10, 19:41
roznia sie dosyc znacznie bo to pierwsze co podales to to co na tych wczesniejszych boczkach tylko ciemniejsze, a to drugie to zupelnie inna tapicera ;)

PlushaQ
14-11-10, 19:44
Aj tam, będę się pierdzielił w majstrowanie z przycinaniem otworów pod elektryke, daj spokój - chce mieć serię, a nie dłubankę :P (no wchodzi w gre ew. zmiana materiału na boczku, np. z jakiegoś fotela z taką tapicerą.

roznia sie dosyc znacznie bo to pierwsze co podales to to co na tych wczesniejszych boczkach tylko ciemniejsze, a to drugie to zupelnie inna tapicera ;)

Dobra, może zły przykład podałem :P

Kubuniek
14-11-10, 19:47
Dłubanka nie dłubanka. Skoro nie można dostać ori, to chyba lepiej sobie przerobić już istniejące :-). Bynajmniej będzie pod kolor i nie będzie raziło w oczy :P.

PlushaQ
14-11-10, 19:51
@zakit - jako jedyny mówisz, że to widziałeś - masz/miałeś. Jeżeli masz - dostępne jeszcze? xD

Skoti
14-11-10, 21:04
Ja mam takie samo ale to zasługa wersji noblesse. Jedne miały czarne wnętrza drugie miały boczki takie jak siedzenia. Możesz mieć cieżko to znależć

PlushaQ
14-11-10, 21:14
Masz może tego jakieś foto? Będzie wiadomo przynajmniej z jakich modeli szukac

zakit
15-11-10, 15:07
ale co, ty to potrzebujesz? jesli tak to mam swoje seryjne...mnostwo osob takie ma wiec nie widze problemu?

PlushaQ
15-11-10, 15:11
Wystarczy przejżeć pierwszy post w temacie - boczki, szare prążkowane pod ELEKTRYKĘ.

ygor
15-11-10, 15:25
nie wiem czy to dokladnie to samo ale chyba ja mam takie boczki - niestety nie mam dobrej fotki

jak powiekszysz to tutaj przynajmniej fakture widac - ale kolor slabiej bo w cieniu jest :

http://images50.fotosik.pl/293/8d708d3c7efa11e2.jpg

tu ciut lepiej :

http://images38.fotosik.pl/328/282823995e5f9c3e.jpg

to ten materiał ?

tylko moje jakby ciemniejsze , ale to moze bvyc wina ustawien aparatu ... jakby co to daj znac moge zrobic lepsze foto

PlushaQ
15-11-10, 15:33
No właśnie dokładnie o taki boczek się rozchodzi! Jeżeli faktura taka sama, odcień się różni minimalnie, to oznacza nie mniej, nie więcej tyle, że to jest to czego szukam i jest to na rynku dostępne.

ygor
15-11-10, 15:35
jakby to bylo pomocne to jest to EG4 wersja LSi

PlushaQ
15-11-10, 15:36
Super, dzięki wielkie za informacje ;]

zakit
15-11-10, 15:44
no wiec tak jak mowilem, faktura jest ta sama, ale jest inny odcien, tamto jest bezowoszare a to jest poprostu ciemno szare :)

PlushaQ
15-11-10, 15:45
Spoko ;] wątpliwości rozwiane - gość z allegro nie miał na stanie, to stwierdził, że nie istnieje.

zakit
15-11-10, 15:47
Spoko ;] wątpliwości rozwiane - gość z allegro nie miał na stanie, to stwierdził, że nie istnieje.

polska mentalnosc ;)

ygor
15-11-10, 15:47
no wiec tak jak mowilem, faktura jest ta sama, ale jest inny odcien, tamto jest bezowoszare a to jest poprostu ciemno szare :)

widzisz tam bez ? ;)

Proste - jak powie ze nie ma to u niego nie kupisz , a jak powie ze takich nie bylo a te sa najblizsze to jest szansa ze trafi na jelenia i wcisnie to co akurat ma

zakit
15-11-10, 15:49
widzisz tam bez ? ;)

Proste - jak powie ze nie ma to u niego nie kupisz , a jak powie ze takich nie bylo a te sa najblizsze to jest szansa ze trafi na jelenia i wcisnie to co akurat ma

to co ty dales jest szare, a to co pokazal plushaq jest bezowoszare ;)