Zobacz pełną wersję : Tapicerka drzwi przednich Vgen HB
Pojawił mi się pewien problem. W związku z przekładką szyb korbełka --> elektryka, szukam boczków, które podeszłby kolorem po resztę tapicerki (siedzenia). Na allegro typek powiedział, że pod elektrykę nie było wariantu który szukam, a mianowicie takiego: http://allegro.pl/honda-civic-93-1-3-16v-tapicerka-fotele-inne-czesc-i1314581752.html
Chodzi mi dokładnie o to, żeby plastiki były szare i wnętrze materiałowe właśnie w takim materiale - widoczne paski i dość pokarbowana powierzchnia materiału.
Czy były takie boczki drzwi w produkcji? Czy może jestem skazany na dobieranie innego koloru ew. zakup kanapy/fotela w danym kolorze i obszywanie boczków materiałem z odzysku?
Osobiście nie spotkałem się z żadnym Civiciem w obszyciu takim. Może jest szansa, że takie były ale szukać możesz i 10 lat a nie znaleźć. Kup normalne boczki a materiał sobie dobierzesz i nie będzie problemu :)
Jak pisze poprzednik, ciężko będzie Ci znaleźć. Ja akuoalnie mam takie w swoim EG3, D13B2. Oczywiście boczki ori, ale bez elektryki. Szkoda, że jesteś z Łodzi, bo moglibyśmy się zamienić na dowolne, poniewać na okres wiosna/lato planuję zmienić ten materiał na coś świeższego a te mógłbyś nieskromnie pociąć i dopasować otwory pod elektrykę.
jak nie...przeciez to fabryczne obszycie jasnej szarej tapicerki w civicu, sam mam, a raczej mialem takie fabrycznie u siebie...
Tak, tak, tylko są dwa kolorki, które są łudząco podobne na fotach, a później się okazuje, że jednak to dwa różne materiały.
Może tak bedzie łatwiej - na większej powierzchni jak się prezentuje poszukiwany materiał:
http://allegro.pl/honda-civic-92-95-fotele-tapicerka-i1317832686.html
A tak, podobny, często można pomylić patrząc na fotkę:
http://allegro.pl/tapicerka-drzwi-prawych-h-civic-3d-92-96-i1302338971.html
Oczywiście boczki ori, ale bez elektryki.
Szukam wersji pod elektryke… ori na korbkę w tym kolorze już mam - po co mi drugie? ;-)
Nie pomyślałem o tych otworach na korbkę :-). Jednakże można otwór ładnie zaszyć. Zrobić idealną łatkę. W takim miejscu jak jest otwór na korbkę to raczej mało będzie widoczne. Trzebaby jedynie dobrze dopasować łatę by się zgadzały "kreski"
roznia sie dosyc znacznie bo to pierwsze co podales to to co na tych wczesniejszych boczkach tylko ciemniejsze, a to drugie to zupelnie inna tapicera ;)
Aj tam, będę się pierdzielił w majstrowanie z przycinaniem otworów pod elektryke, daj spokój - chce mieć serię, a nie dłubankę :P (no wchodzi w gre ew. zmiana materiału na boczku, np. z jakiegoś fotela z taką tapicerą.
roznia sie dosyc znacznie bo to pierwsze co podales to to co na tych wczesniejszych boczkach tylko ciemniejsze, a to drugie to zupelnie inna tapicera ;)
Dobra, może zły przykład podałem :P
Dłubanka nie dłubanka. Skoro nie można dostać ori, to chyba lepiej sobie przerobić już istniejące :-). Bynajmniej będzie pod kolor i nie będzie raziło w oczy :P.
@zakit - jako jedyny mówisz, że to widziałeś - masz/miałeś. Jeżeli masz - dostępne jeszcze? xD
Ja mam takie samo ale to zasługa wersji noblesse. Jedne miały czarne wnętrza drugie miały boczki takie jak siedzenia. Możesz mieć cieżko to znależć
Masz może tego jakieś foto? Będzie wiadomo przynajmniej z jakich modeli szukac
ale co, ty to potrzebujesz? jesli tak to mam swoje seryjne...mnostwo osob takie ma wiec nie widze problemu?
Wystarczy przejżeć pierwszy post w temacie - boczki, szare prążkowane pod ELEKTRYKĘ.
nie wiem czy to dokladnie to samo ale chyba ja mam takie boczki - niestety nie mam dobrej fotki
jak powiekszysz to tutaj przynajmniej fakture widac - ale kolor slabiej bo w cieniu jest :
http://images50.fotosik.pl/293/8d708d3c7efa11e2.jpg
tu ciut lepiej :
http://images38.fotosik.pl/328/282823995e5f9c3e.jpg
to ten materiał ?
tylko moje jakby ciemniejsze , ale to moze bvyc wina ustawien aparatu ... jakby co to daj znac moge zrobic lepsze foto
No właśnie dokładnie o taki boczek się rozchodzi! Jeżeli faktura taka sama, odcień się różni minimalnie, to oznacza nie mniej, nie więcej tyle, że to jest to czego szukam i jest to na rynku dostępne.
jakby to bylo pomocne to jest to EG4 wersja LSi
Super, dzięki wielkie za informacje ;]
no wiec tak jak mowilem, faktura jest ta sama, ale jest inny odcien, tamto jest bezowoszare a to jest poprostu ciemno szare :)
Spoko ;] wątpliwości rozwiane - gość z allegro nie miał na stanie, to stwierdził, że nie istnieje.
Spoko ;] wątpliwości rozwiane - gość z allegro nie miał na stanie, to stwierdził, że nie istnieje.
polska mentalnosc ;)
no wiec tak jak mowilem, faktura jest ta sama, ale jest inny odcien, tamto jest bezowoszare a to jest poprostu ciemno szare :)
widzisz tam bez ? ;)
Proste - jak powie ze nie ma to u niego nie kupisz , a jak powie ze takich nie bylo a te sa najblizsze to jest szansa ze trafi na jelenia i wcisnie to co akurat ma
widzisz tam bez ? ;)
Proste - jak powie ze nie ma to u niego nie kupisz , a jak powie ze takich nie bylo a te sa najblizsze to jest szansa ze trafi na jelenia i wcisnie to co akurat ma
to co ty dales jest szare, a to co pokazal plushaq jest bezowoszare ;)