Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Oklejanie ramek zegarów w V gen

LechuLK
14-11-10, 14:40
Widziałem że maniak2007 ma na sprzedaż takie zegary:

http://img295.imageshack.us/img295/6982/dsc00142ol.jpg

Jak okleił je tą folią karbonową? Nie wiem jak w innych generacjach ale w V gen ta szybka jest przyklejona do tego elementu który jest oklejony. Próbowałem to rozłączyć na starych zegarach to szybka zaczęła pękać. Ma ktoś na to jakiś patent typu wsadzenie do piekarnika?

I co to za ramki? W czerni bardzo fajnie wyglądają

CroX
14-11-10, 14:44
Z tego co wiem to ramki były chromowane i przemalowane, ale jaką farbą już nie wiem...

Co do rozklejania to bierzesz nożyk tapicerski i podgrzewasz miejsca łączenia szybki z tym czarnym elementem po czym przejeżdżasz między tym nożykiem...powinno się udać...

PlushaQ
14-11-10, 20:22
WTF? Ja tą szybę najnormalniej w świecie zdjąłęm za pomocą moich rąk i rąk murzyna, bo samemu to ciężko. To pleksi jest na 6 zatrzasków montowane, żadnego kleju.

Infi
14-11-10, 22:13
dokladnie jak mowi Plushaq, tam sa tylko klipsy/ zatrzaski zero kleju, no chyba ze cos bylo kombinowane wczesniej z zegarami...

DeX19
15-11-10, 00:32
Tak własnie, a ramki to zwykłe alu ramki, pomalowane pewnie w czarny mat jakimś spreyem ale to niech się już wypowie właściciel ramek, ja mogę tylko podejrzewać że tak to było zrobione. A ta szybka jest jak piszą wyżej najnormalniej w świecie na 6 zatrzaskach, do tego potrzeba kogoś do pomocy, bo samemu ciężko. Zdejmujesz szybkę i oklejasz.

LechuLK
15-11-10, 03:23
Chyba nikt poza Crox'em nie zrozumiał na czym polega problem.:confused:

Tak wyglądają zegary po odpięciu 6 bolców o których niektórzy mówili ( odpięcie ich samemu też nie jest trudne, jedna ręka podtrzymuje już odpięte bolce druga odpina następny :cool:)

http://lh4.ggpht.com/_XythTXOcHQ0/TOCX-JOv0KI/AAAAAAAAAP4/U1TNoHiGie8/i001.jpg

http://lh3.ggpht.com/_XythTXOcHQ0/TOCX-eB9uBI/AAAAAAAAAP8/y8ZMFyDtVMQ/s640/i002.jpg

Jak nietrudno zauważyć po odpięciu bolców szybka jest razem z czarnym plastikiem o którym mowa w teamacie. :rolleyes:

Nie wiem jak u innych ale u mnie szybka z czarnym plastikiem połączona jest klejem:
http://lh3.ggpht.com/_XythTXOcHQ0/TOCX-tlcALI/AAAAAAAAAQE/GP-oAxU4XRE/s640/i004.jpg

I rozchodzi się właśnie o rozdzielenie szybki i plastiku.

ygor
15-11-10, 08:49
kurde plaski srubokrecik i delikatnie podwazasz - tylko ostroznie bo mozesz sobie popekac szybke , ewentualnie jak wyzej niopzykiem i na cieplo , ale ja zrobilem to o tak i nic nie polamalem

PlushaQ
15-11-10, 14:35
Nie wiem dlaczego tkwiłem w błędnym przekonaniu, że jak to zdejmowałęm to schodziła sama pleksi. Ale racja, racja, to podchodzi pod rozklejanie.

AltairV
17-11-10, 08:11
dobra suszarka i rozgrzewamy i przycinamy nozykiem, ja tak robie ;)

jest to folia ala carbonowa, u nas w vgen troche ciezko nakleic bo mamy te boczne scianki zcalone z ta glowna

ramki ja mam u siebie czarne, byly chromowane, lekko zmatowione i potem pomalowane czarnym matem, tylko na takich ramkach strasznie slabo trzyma sie lakier ;/

LechuLK
18-11-10, 20:52
kojarzy ktoś czy są dostępne jakieś plastikowe ramki? Bo wydanie 50zł na aluminiowe mi się nie widzi.:confused:

maniak2007
22-11-10, 23:04
widzę, ze Ci sie zegary spodobały, raczej plastikowych ramek nie ma. ja pomalowałem je najzwyklejszym szprayem(czarny mat):p

Co do rozklejania szybki od ramki, ja podgrzewałem opalarką i srubokretem rozdzielałem, niestety zaczepy sie łamaly, ale póxniej można lutownicą to wszystko ładnie zgrzać.(ja tak zrobiłem)

zgadza sie, farba z ramek łatwo schodzi, ale jak sie założy i poskłada zegary to już nic tam grzebane nie jest, wiec sama nie zejdzie;)

a co do folii, to nakleja się ją bardzo łatwo, podgrzewasz suszarką i sie ładnie układa, najgorsze jest to wycinanie okienek, do tego musi być mały nożyk i bardzo ostry.

mogłes mówić, to bym Ci sam przód sprzedał z alu ramkami w cenie alu ramek:p:p

aZahiel
23-11-10, 03:47
a jakiej folii użyłeś do tego ??

maniak2007
23-11-10, 13:33
3M carbon

Zawa
24-11-10, 18:32
wlasnie rozebralem zegary i powiem wam ze jest bardzo bardzo proste :P wziolem nozyk taki do tapet i delikatnie kluczykiem stukalem tak ze wchodzil miedzy szybka a panelem odchodzilo bez problemow :) teraz zaczynam sie meczyc z oklejaniem :P

PrzemoS
26-11-10, 01:48
wlasnie rozebralem zegary i powiem wam ze jest bardzo bardzo proste :P wziolem nozyk taki do tapet i delikatnie kluczykiem stukalem tak ze wchodzil miedzy szybka a panelem odchodzilo bez problemow :) teraz zaczynam sie meczyc z oklejaniem :P

I jak efekty? Bo ja też właśnie myślałem nad oklejeniem zegarów w carbon

aZahiel
26-11-10, 02:06
tez jestem ciekaw :cool:

Lucas.FK2
26-11-10, 14:53
ładnie to wygląda. Widziałem wczoraj,tylko trochę roboty jest jak sie dziurki przebija i trzeba je podgrzać i przykleić.

Zawa
26-11-10, 15:06
efekt dla mnie bosko :D tylko zalozylem polerowane ramki myslalem jeszcze nad czerwonymi wskazowkami ale zostawilem orginalny kolor :D jest troche bawienia sie ale pierwszy raz oklejalem i powiem ze wyszlo super suszarka ostry nozyk do tapet i ogien :D

aZahiel
26-11-10, 16:13
fotki fotki fotki :D:o