Zobacz pełną wersję : Honda a obroty
Witam i mam takie pytanie,posiadam honde civic 93 r. 4 drzwiową,mam założony gaz ,ostatnio wymienili mi parownik i ustawili obroty,ale pali mi 11 l gazu,na benzynie i na gazie chciałbym żeby mi ktoś podpowiedzial jakie mają być obroty ,silnik mam 1,6,w serwisówce jest 800 do 850 na paliwie i teraz niewiem czy mają być 750 na gazie i paliwie czy może są inne ustawienia ,bardzo proszę o poradę.a co do silnika to napisałem tylko tyle co wiem 1.6 vtec.Gaz mam ustawiony 750 przez fachowca.Dzięki
11l to chyba mało 1.6 pali 10 l benzyny w mieśice takim jak wrocław czyli w łodzi pewnie podobnie
ma być 750 +/-50. a spalanie 11l gazu jest w normie, natomiast w benzynie to mi pali 7,5 -8l no max to do 9l
No dobrze,ale jak to wytłumaczycie,przed wymianą jak jechałem w trasie to palił mi niecałe 8 l gazu,a w mieście 9l gazu,a teraz jest więcej,a jak ustawili na paliwie 750 obroty to mi zaczeły falować z 1000 do 1500 obrotów i niewiem czy to czasami nie zamało bo nawet spadały do 550.Dzieki
pozwolicie, że się wetnę
któregoś dnia musiałem odłączyć akumulator (ok. godz. no może 2), po podłączeniu obroty na postoju są podwyższone - ok. 1,5 czasem 2,5 tys. co z tym zrobić? przypadkiem to nie powinno się unormować po jakimś czasie ? przejechałem od tego momentu sporo, cała sprawa miała miejsce ok. 2 miesiące temu
powinnno i to dosc szybko po paru km
Może jeszcze raz zresetuj kompa
pozwolicie, że się wetnę
któregoś dnia musiałem odłączyć akumulator (ok. godz. no może 2), po podłączeniu obroty na postoju są podwyższone - ok. 1,5 czasem 2,5 tys. co z tym zrobić? przypadkiem to nie powinno się unormować po jakimś czasie ? przejechałem od tego momentu sporo, cała sprawa miała miejsce ok. 2 miesiące temu
Panowie mam właśnie taki problem z obrotami i nie wiem co się dzieje.kupiłem Hanie 3 lata temu i obroty minimalne to były 1000 teraz dzieje sie cos takoego że gdy sie zatrzymuje obroty wisza na 1500 i po kilku sekundach spadaja na 1100 i tak za kazdym razem jak sie zatrzymuje.Od czego to może być?
Wyczyść krokowy, Zresetuj kompa
Komp zresetowany i nic nie pomogło a krokowy dopiero będę jak będzi chwila czasu.