Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Pomocy Panowie - grzeje sie!

wisnia82
14-11-10, 11:50
Witam wszystkich jestem nowy na tym forum i wiem ze zaraz zostane zrombany przez starszyzne ze pisze na ogolnym.Nie pisalbym gdybym nie mial zony w 9 miesiacu i wielkiej potrzeby posiadania sprawnego auta.

Mam honde civic 95' coupe protech 1.5 na jednym walku 16V i jest z nia problem.Jakis tydzien temu podczas jazdy - poprostu temp. silnika poszla do czerwonego.Ni z gruszki ni z pietruszki - na trasie 100km/h 3tys obr. zadnej szalenczej jazdy.Zagotowala sie!Zciagnelismy ja do domu.Chlodnica szczelna - uzupelnilem wyparowany plyn.No to oobstawilem na 100% termostat - kupilem nowy.Wciaz lipa!

Woda w bloku sie zagrzeje - termostat puszcza ale pompa wody nie pompuje wody z bliku do chlodnicy!Kupilem pompe wody - zmienilem.Dalej lipa!

Wedlug mnie po zdjeciu weza z krucca termostatu przy wlaczonym silniku i otwartym termostacie - woda powinna walic z niego cala szerokoscia.

Panowie pomozcie bo nie mam juz pomyslu co jest zgrane.Olej czysty.Obroty w normie.

szenefe
15-11-10, 21:03
Odpowiedzi na Twój problem nie znam, ale...

Kolego jak samochód potrzebny na wczoraj to goń do dobrego mechanika. Nie zabije Cię, a pomoże i wątpię, żebyś fortunę wydał...

Cygan
15-11-10, 21:09
termostat nowy pompa tez wszystko ma przeplyw wody, zostaje glowica do zrzucenia. zobacz czy niemasz smietany pod korkiem oleju.