Zobacz pełną wersję : Żarówki LED H4; rozwiązanie problemu lamp w 5 genie??
Maximus1919
13-11-10, 21:25
Witam, znalazłem takie żarówki http://www.oswietlenia.com/zarowka-halogenowa-led-h4.html w necie i i pytanie tylko czy już może ktoś na tym jeździł i jakie odczuł wrażenie?? :)
Ja myślę że jest troszke jaśniej i mocniej świeci , ale jak 25zł za sztuke to wolałbym kupic już coś lepszego typu PHILIPS (np. http://allegro.pl/philips-bluevision-h4-w5w-xenon-effect-i1306356074.html ) , albo odłożyć na Xeonony , w ostateczności Bi-xenony ;) takie moje spostrzeżenie ;)
Maximus1919
13-11-10, 22:31
No tylko przy seryjnym kloszu raczej ksenon nie jest zbytnio legalny :p skłaniał bym się bardziej ku czemuś legalnemu :)
To bierz H4 xenon look ;) coś jak tamten PHILIPS :)
Maximus1919
14-11-10, 00:24
No tylko te xenon look są gorsze od zwykłych żarówek :p
To jaką najlepiej świecącą żarówkę proponujecie do seryjnego klosza V gen, tak aby świeciło to ładnie, moze ten Philips ? będzie odpowiedni, lub coś innego?
Son - Goku
14-11-10, 08:22
Ale przecież ta Żarówka halogenowa nie ma homologacji i nie chce mi sie wieżyć, że świeci ciut lepiej niż zwykła żarówka.
co do philipsów to mozesz se odpuscic bo cena duza a niewielka ruznica , sam je zmienilem na osramy i tez niema za duzej różnicy.jest jaśniej ale nie tak jak oczekiwałem,tez myslalem o tych ledowych , i chyba zamówie sobie do 2 hani i spróbuje, a ty maximus1919 jak zakupisz to daj znac jak swieca
Też jestem bardzo ciekawy tych led, bo też chce zmienić na jakieś lepsze żarówki i sam nie wiem ... nie widziałem jak to świeci... ale jedno jest raczej pewne że się nie spalą :) ( chyba.... )
Nie mam przekonania do tych LED'ów, w ogóle zastanawiam się czy nie powinny być one używane tylko jak się ma soczewki (czytając opisy żarówek trafiam na hasło że nie skupiają światła... i bardzo szeroki kąt świecenie, pytanie co to znaczy w zwykłym kloszu, nie gładkim, jaki ma Civic);
ja teraz będe testował żarówki Koito WhiteBeam:
http://allegro.pl/zarowka-h4-koito-whitebeam-80-wiecej-japonia-i1297609097.html
Conieco o nich piszą na zagranicznych forach, nie są drogie, więc jak są przereklamowane to nie stracę...
(Nie zakładam z góry, że są super);
wczesniej (przed xenonem) mialem OSRAM cool blue, i nie widzialem prawie zadnej roznicy miedzy nimi a darmowymi zarowkami z chin ktore mialem w komplecie do soczewek sonara, wiec te philipsy i inne wynalazki to szkoda kasy wydawac,
jako plus tych ledow to na pewno barwa swiatla, pewnie to samo co xenon 6300 czyli blado-trupie swiatlo, i ja bym np dla tego efektu to kupil bo cena 50zl za 2 sztuki to smieszna kasa. jak za prawdziwy efekt xenon look, ciekawe tylko jak z moca samego swiecenia.
Serwal4 daj znać jak przetestujesz te Koito jak to świeci jestem ciekaw efektu w kloszu V genowskim, bo powiem szczerze że sam nie wiem co wsadzić odpowiedniego mowicie ze Philips i inne wynalazki sobie darować bo szkoda kasy, a nie powiem jak za zarówki kosztują sporo, te Koito przystępna cena, nawet, hmmm, bo jedyne co mnie denerwuje to to iż światło w nocy jest takie jakie powinno być białe, a w dzień żółte, a chciałbym aby w dzień też imitacja tego światła miała barwę białą, da się to wyeliminować, stąd moje pytanie jakie żarówki zastosować. I jakie zarówki postojowe też zastosować, skoro nie te Philipsy i inne to co innego :p
Maximus1919
14-11-10, 23:33
Widać że niektórzy sobie zrobili z tego tematu ogólny temat o żarówkach... No ale luzik... :rolleyes:
Bynajmniej tj. pisał Infi chodzi właśnie o ten efekt barwy światła xenonowego, raz że szkieły mogą nas w tyłek pocałować, dwa przeglądy też bez problemu przejdą, czy w claerze czy to w soczewce powinno piknie wyglądać :o pytanie tylko jak z jakością tego światła?? Żeby się nie okazało że w clear-ach będzie takie samo pole świecenia co w normalnej lampie ze zwykłą żarówką... :rolleyes:
Nie ma zadnego xenon look przy diodowych zamieniikach, swieci to jasniej niz diodowa postojowka ale w zadnym wypadku nie ma tu mowy o dobrej widocznosci a tym bardziej o bezpieczenstwie!!!!, mialem testowalem i o dupe rozbic. Panowie szkoda kasy. Za 35 pl plus wysylka polecam koito, jedyne zarowexy z ktorych jestem naprawde zadowolony i swieca moim zdaniem b.dobrze a mam zwykle klosze. Polecic tez moge osram silverstar +50 rownierz b.dobre lecz krotka zywotnosc ok 5-6 miesiecy wytrzymuja ale swieca super, nie polecam zadych ala ksenon look ,cool blue ktorych banka jest barwiona na niebiesko gdyz to pochlania juz pewna ilosc swiatla. Ale decyzje pozostawiam wam:)
Szczerze to polecam Philipsa blue vision i Extreme power :) świecą zdecydowanie lepiej od normalnych :)
http://images43.fotosik.pl/387/0b1594144be7747fm.jpg (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=0b1594144be7747f)
Odpalone drogowe/długie (z racji że obecna żarówka niewiele na długich jeździła, to wyrównanie szans);
O ile na kloszu różnicy zabardzo nie ma, o tyle poświata na podłodze wykazuje że Koito są ciut bielsze (patrząc na zdjęcie lewa lampa);
Ale w czasie jazdy różnica jest (vs Philips EcoVision, nie miałem pod ręką jednej +90% która nie spaliła się);
Zobaczymy jak z żywotnością, z zakupu jestem zadowolony;
Na Allegro 14zł, ale Intercars H4 ma w cenie 10zł; (Sztuka);
Led jaśniejszy/lepszy niż standardowa żarówka halogenowa H4? Troszkę pierdoła to jakaś jest chyba. Może było by to lepsze ale w połączeniu ze specjalnie skonstruowanym kloszem całym pod technologie LED i do tego diody bardzo wysokiej klasy i wtedy kosztowało by to ponad 1000 zł wg mnie. Zobaczcie zwykłe latarki Led to parę złotych a porządna latarka na przykład firmy LedLenser która faktycznie skupia światło Led'owe to koszt od 130-1300 zł. Także wg mnie te żarówki Led'owe za 25 zł to jest badziewie nielegalne i zagrażające bezpieczeństwu ruchu drogowemu. Jakby było takie dobre to by je stosował Philips, Osram itd.
jozek_marek
18-11-10, 13:21
jak mi czas pozwoli to dziś założę i sprawdzę na własnej skórze Koito czy naprawdę są takie świetne :)
Potwierdzam, że IC ma je w ofercie po 10zł.
Moja opinia jest w sumie zachwiana przez poprzednie EcoVision, które jak wyszło w testach świeciły na granicy normy (tej dolnej granicy);
Podejrzewam, że przesiadając się z Tungsram +90% aż takiej różnicy bym nie odczuł (patrząc na podobną półkę cenową);
jozek_marek
18-11-10, 17:07
Koito w porównaniu z Narwą świecą lepiej. Nie miałem Night Breakerów w wydaniu H4, więc nie mogę z nimi porównać (wiem, że H1+soczewka i Night Breaker odwalają kawał dobrej roboty).
Gdyby Koito kosztowało 20zł/sztukę to nie robiły by na mnie szału. Jednak za 10zł mogę je polecić.
ramzes-smk
18-11-10, 23:21
osram silverstar mialem w prelce i byłem bardzo zadowolony a teraz przymierzam sie do włozenia ich do civica :D
osram silverstar mialem w prelce i byłem bardzo zadowolony a teraz przymierzam sie do włozenia ich do civica :D
Potwierdzam ,kawal dobrej zarowki, a wracajac do ledow jak kolega pisze w nowych autach takich jak audi r8 czy cadilac escalade stosowane sa wysokowydajne diody firmy CREE modele Xp-e XP-G R5 plus specjalne soczewki ktore tez zastosowanie maja w dobrych latarkach takich jak led lenser , aurora , fenix itd. Diody z zarowek z allegro to zwykly 3 czipowy smd ktory za zadne skarby nie bedzie swiecil w miare ponktowo i prawidlowo rozpraszal swiatla w zwyklym kloszu, bedzie swieci gdzie popadnie wiec zakup takowych mija sie z celem
To jednak przetestuje te Koito Night Break. Serwal4 dzięks za foto.
O czym wy pier*olicie? To jest temat o LED H4 chyba a nie o halogen H4.