Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : cewka - moduł????????

pawellubr
15-12-06, 16:28
Posiadam d15b3 92 rok na 2 wtrysku a paraty zapłonowego wychodza 4 przewody wysokiego napiecia wiec na moj rozum to moje auto nie ma cewki lecz mouł w aparacie.czy mam racje?bo nadal nie znalazłem iskry

[ Dodano: Pią 15 Gru, 2006 ]
pzrepraszam d15 b2 :-)

the-one
15-12-06, 16:51
Moja d15b2 zarla 2-3 litry na 300 km jak diesel hehehehehhe, wymienilem pierscienie to nie dosc ze maszyna jak by skrzydel dostala to po przejechaniu 3000 kilometrow nie wziela ani grama oleju zupelnie nic!!!!!!!! :D

A co do braku iskry po mierzeniu cisnienia prawdopodobnie ( u mnie tak bylo z powodu nie wiedzy mechanika)poszla cewka,chodzi o to ze w hondach podczas sprawdzania cisnienia powinno sie odlaczyc cewke bo sie pali jak sa swiece wykrecone i sie kreci rozrusznikiem ,niestety nie kazdy mechanik to wie.

mozes
16-12-06, 03:45
Posiadam d15b3 92 rok na 2 wtrysku a paraty zapłonowego wychodza 4 przewody wysokiego napiecia wiec na moj rozum to moje auto nie ma cewki lecz mouł w aparacie.czy mam racje?bo nadal nie znalazłem iskry

[ Dodano: Pią 15 Gru, 2006 ]
pzrepraszam d15 b2 :-)
D15B2 ma cewkę zapłonową w aparacie zapłonowym musisz go troszkę rozebrać i napewno zauważysz.
Oczywiście moduł też jest i również w aparacie zapłonowym.
Pozdr