Zobacz pełn± wersję : Kolektor wydechowy z B16 w B18?
Tak jak w temacie. Moze ktos probowal przymierzyc do B18 kolektor dedykowany pod B16. B18 ma z tego co wiem wyzszy blok i zastanawiam sie czy jest w ogole opcja zeby to weszlo pod silnik
Dodam tylko że jest to DC Sports 4-2-1 i na pudle napisane jest że do "Civic SI 99-00"
Vass swojego Mugena z B16 przymiezał do B18C6 i był za krotki bo własnie multiwibrator (http://hobby-elektronika.eu/multiwibrator.html) i blok jest juz wyzszy
zb16 nie powinin pasowac, roznica w wysokosci bloku, odwrotnie pasuje :)
nie zawsze moj comptech do b16 pasowal i do b18.... najlepiej przymierzyc bo nie ma reguly pozdr
nie pasuje!!
ja miałem dc sporta 4-1 dedykowanego do b16 i do b18c4 nie pasował,nie ma mozliwosci nic przekombinowac zeby podszedł,blok w b18 jest 1,5cm wyzszy i kolektor z b16 jest za krótki
nie ma szans bedzie za krotki
kolekotor z b18 do b16 owsdzem pasuje, z b16 do b18 nie podpasuje - wysokosc bloku gra istotna role
Czyli kolektor z b18c4 podejdzie do b16a2?? Czy to da jakis przyrost mocy? Oczywsicie w polaczeniu z modem rezty wydechu. Jaka srednice ma koektor z B18?? Jest duzo wieksza niz w b16?? Czy seryjene tlumiki z B16 moga zostac czy tez warto jest pomieniac??
kolektor podejdzie, ale będzie o1-1,5 niżej pod misk±. jaki¶ tam przyrost da, ale niewielki (patrz była coupa Tencia)
przewaga kolektora z b18 nad tym z b16 to konstrukcja rurowa. srednice na wyjsciu sa takie same.