Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Przepala ciągle bezpieczniki od wycieraczek honda V gen ...

Kasztan
11-11-10, 22:11
Witam, czytałem na wielu innych stronach o tym problemie i tam on pojawia się po chwili działania wycieraczek... U mnie to jest tak ze przekręce tylko kluczyk na zapłon i odrazu wywala bezpiecznik od wycieraczek, nawet ich nie włączam tylko przekręcam kluczyk... nie mam juz pojęcia co moge zrobic.. wykręciłem ten cały panel z bezpiecznikami pogmerałem elektryką, sprawdzałem czy kabelki nie stykają się... wykozystałem wszystkie moje pomysły... Nie mam pojecia co dalej mam zrobic, moze znacie jakiś dobry patent na zmasowanie albo na jaką kolwiek naprawe tego problemu... Wizyta u elektryka mnie nie zadowoli bo skasuje mnie za to jak za złoto... Pomocy

Budziniak
11-11-10, 23:13
odłącz kostkę od silnika wycieraczek i jeżeli zwarcia nie będzie to wymień silnik a jak będzie wywalać ten bezpiecznik to musisz sprawdzic instalację

Kasztan
12-11-10, 09:44
gdzie znajdę tą kostke od tego silniczka wycieraczek. moze i banalne pytania zadaje ale nie mam pojęcia o tym...

juz znalazłem sobie ten silniczek wyczysciłem go bo był troche zasyfiony, i pierw nie podłączałem go tylko sprubowałem przekręcić na zapłon bez silniczka i bezpiecznij wywaliło... co ja mam teraz zrobic czy da się to jakoś samemu sprawdzic ?. Gadanie sprawc czy nigdzie kabel nie jest przetarty jest bezsęsu jak tam z 2 km tych kabli jest ;/