Zobacz pełną wersję : Zatrzaśnięte klucze w Del Sol 94r.
Oto problem mojego koleszki co jezdzi DELSOLem z 94r.
Witam! problem polega na tym ze: zatrzasnolem kluczyki od stacyjki i bagaznika od mojej del solki w bagazniku! zamek probowalo otworzyc 2 "fachowcow" ale jedyne co zrobili to rozwalili zamek, i jak sie okazalo ciegna od zamka sa za dodatkowa blacha i nie ma do nich zadnego dojscia! czy ktos wie jak otworzyc teraz klape bagaznika? Martiii mowil zeby wyjac lampe lub cos takiego, ok ale nic mi to nie da. Wyjme wtedy jedynie kluczyk do ktorego nie mam zamka, a musze otworzyc jakos klape zeby wymienic zamek. Ew moge wyjac caly plastikowy tył odkrecic pierwsza blache wyciac dziure w drugiej blaszy, niestety dziura musiala by byc tak duza zeby ktos przez nia wlazl do bagaznika i otworzyl go od srodka Del sol jest z recznie sciaganym dachem. czy ktos wie jak otworzyc bagaznik? jakbyco to pisac badz dzwonic kom: 516 127 114, gg: 1513532
DESPERACKO PROSZE O POMOC!
Współczuje nie dość że kluczyki, to jeszcze ci się trafiło dwóch idiotów zamiast fachowców.
Ja na twoim miejscu zadzwonił bym po prawdziwego fachowca, który pokombinuje jeszcze z zamkiem. Zawsze można spróbować go rozwiercić i drutem przez diurę próbować.
jak dobry fachowiec nie da rady to pozostaje tylko tłuc szybe. Wiem, że to drastyczne ale...
Dobry fachowiec bez problemu poradziłby sobie zdrzwiami. Mój brat zatrzasnął kluczyki w Golfie IV i gościowi zajęło 15 sec aby otworzyć samochód.
ale w delsolu nei ma szyby :D
ewentualnie przednia jest :P
zaraz, zaraz w drzwiach nie ma szyby? a co to czołg? skoro otwarcie bagażnika nic nie da bo kluczykiem już nie otworzy to nie widze innego pomysłu. Wymiana zamków i kluczyków ( min. 2 ) to jedyne rozwiązanie wg mnie. A wogóle to mam też malucha i nawet do niego mam 2 pary kluczyków. Mój znajomy w swoim polonezie kiedyś zapasowe kluczyki woził schowene za rejestracją z tyłu. Jest wiele sposobów schowania kluczyka. Ja rozumiem gdyby to był kredens (125p) ale delsolka bez zapasowych kluczyków? Rozumiem, że gościa spotkało coś bardzo nieprzyjemnego ale skoro już ma zrąbany zamek to po co jeszcze kombinować i rozwalać drugi zamek w bagażniku?
Mialem podobna sytuacje w Civicu wziolem klin plastikowy odgiolem delikatnie drzwi kierowcy tak zeby wsadzic klinn od gory w ramke i wbilem go na tyle rzebym mogl potem wsadzic drut ktorym pociagnalem za dzwignie od otwierania bagaznika,ja mam ja w podlodze zaraz przy drzwich wiec nie bylo problemu nie wiem jak jest w del sol,moze to Ci cos pomoze.Powodzenia
Czy wy wiecie jak wygląda del sol (http://www.swaqvalley.com/Blueprints/1995_Honda_Civic_Del_Sol_low.jpg) ???
Jak wy geniusze chcecie w tym aucie otwierać bagażnik poprzez zbicie szyby? Honda to nie kaszel.
Jeśli solka ma otwieranie bagażnika linką to wtedy ewentualnie dostać się do środka (albo fachman do zamka, albo bić szybę. Pomimo zniszczonej wkłądki w bagażniku, cięgnem powinno się dać otworzyć.
ale Ty chyba nie słuchasz... po co otwierać bagażnik skoro zamki do dupy? teraz pozostaje otworzyć samochód, odpalić i pojechać do warsztatu i wymienić zamki. A co do delsolki to myśle że wiemy jak wygląda...
jak del sol wyglada to wy na pewno wiecie,ale to ,ze w tym samochodzie nie da sie otworzyc bagaznika z "kabiny" to juz chyba nie :lol: . tam nie ma takiej wajhy przy siedzeniu kierowcy jak w civiku, bo wtedy jak zostawiasz autko bez dachu na parkingu to latwo kazdy moglby dostac sie do kiufra. DEL SOL MA OTWIERANY BAGAZNIK JEDYNIE ZA POMOCA KLUCZA!!!
GrzechuLSi
15-12-06, 14:00
A nieprubowales na samym poczatku otworzyc drucikiem? :D
a tak powanie:
- masakra fachowcy u mojej dziewczyny w polo koles z ogloszenia"pan kluczyk" 10sekund otweral zamek, wspolczuje fachowcow
- teraz na twoim miejscu jak juz zamki ci i tak zniszczyli to wywalibym ktoras z szyb oczywiscie wybralbym najtansza z mozliwych, przynajmniej zaoszczedzisz na fachowcu ktory i tak by wzial min. 100zl a zamkow i tak niemasz (bo co innego gdyby ci zostaly)
A nieprubowales na samym poczatku otworzyc drucikiem? :D
a tak powanie:
- masakra fachowcy u mojej dziewczyny w polo koles z ogloszenia"pan kluczyk" 10sekund otweral zamek, wspolczuje fachowcow
- teraz na twoim miejscu jak juz zamki ci i tak zniszczyli to wywalibym ktoras z szyb oczywiscie wybralbym najtansza z mozliwych, przynajmniej zaoszczedzisz na fachowcu ktory i tak by wzial min. 100zl a zamkow i tak niemasz (bo co innego gdyby ci zostaly)
hej chlopaki ogarnijcie sie i czytajcie wszystko dokladnie! KLUCZYKI SA ZATRZASNIETE W BAGAZNIKU. zbicie szyby nic nie da! to jest del sol, tam bagaznik otwiera sie tylko kluczykiem, nie da sie ze srodka samochodu
nie, no ok, otwiera się tylko kluczykiem. Nie ma sprawy. Nie znam budowy delsolki ale za tylną "kanapa" - deską. chyba jest siakias dziura do bagażniola. Szkoda dodatkowo rozwalać zamek albo blache w klapie.
proponuje mimo wszystko zadzwonic do kogos kto zajmuje sie otwieraniem zatrzasnietych samochodow zawodowo, wczesniej jednak opiszcie co to za autko i sytuacje, zeby potem nie bylo ze koles zrobi wielkie oczy i skasuje za sam przyjazd bez pomocy, bo nie da rady. inna wyjscie to laweta i jakis dobry blacharz, moze on co wykombinuje/
Zgadzam sie, to jest jedyne najrozsądniejsze wyjście. Szkoda, że chłopak nie zrobił tego odrazu. Zamki by były całe.