Zobacz pełn± wersję : zamieninik = oryginał, rolka
Byłem na Malowniczej na wymianie m.in. paska rozrz±du i dowiedziałem się że mog± mi założyć zamienik rolki ale jest to ta sama rolka co oryginalna tylko że w innym pudełku :shock: Czy to może być prawda ? Czy kto¶ sobie robi ze mnie jaja ? W tej sytuacji mam oryginalny pasek a rolkę w zamieniku (oryginale) hm.... aha rolka firmy Toyo
Tak. Toyo robi czesci OEM dla Hondy.
Paski-zamienniki, ktore mozna kupic (Mitsuboshi, Unitta), to tez dostawcy OEM parts.
Tak. Toyo robi czesci OEM dla Hondy.
Paski-zamienniki, ktore mozna kupic (Mitsuboshi, Unitta), to tez dostawcy OEM parts.
Przy czym s± o 50% tańsze, bo nie maj± emblematu "H"
hiro, ile dałe¶ za t± rolkę?
hehe zdaje sobie sprawe że przepłaciłem (ale chyba nie dużo) ale to już ostatni raz :lol: zapłaciłem 120 zł za rolke
ostatnio pytalem o ceny w sklep@japparts.pl:
PASEK ROZRZĄDU E34018 cena brutto: 64.77* PLN - MITSUBOSCHI
NAPINACZ PASKA ROZRZĄDU E44025 cena brutto: 94.29* PLN - KOYO
hm... a ta rolka to jest chyba Koyo :? Jakie¶ podobne te nazwy
EDIT: Pytałem tych magików w ASO jeszcze raz i powiedieli że TOYO
ja juz pisalem gdzies o tym, wyminialem rozrzad w aso i wygladalo to tak ze na poczatku piekny napis Honda i ich nr katalogowe a kawelak dalej.... GATES i ich nr katalogowe, jakby nie spojrzec Gates jest chyba jednym z najwiekszych producentow paskow. jesli cos to moge wstawic foto dla dowodu....
Witam,
czytam i czytam. Ceny w serwisie drogie, zamienniki najbardziej popularne to mitsuboshi
i koyo.
A koledzy ze sklepu mowia ze mam wziac Contitech do Civic D14A8 ??
Tez dobry ?!
Co myslicie ??
Czekam na info
Pozdr
Jacek
mitsuboshi nie jest zamiennikiem, tylko oryginalem
Ok, a czy ktos z Was spotkal sie z Contitech??
Koledzy Gates'a mi nie polecaja , gdyz produkowany w meksyku, rumunii, i jeszcze nie
wiadomo gdzie, a Conti to Niemiec ??
Co myslicie ??
Ile bedzie kosztowal Mitsuboshi?? do D14A8 ??
Pozdr
Jacek
jeżeli masz kase to kup orginał
co do zamienników to nie ma znaczenia czy kupisz gatesa czy contitecha [ta sama jako¶ć]
mitsuboshi nie jest zamiennikiem, tylko oryginalem
Za pasek Mitsuboshi do 1.4i placilem 70 pln niedawno, docisk byl innej firmy (nie pamietam nazwy)...
jaki docisk ?
moze sprzeglo zmieniales ?
:D
jaki docisk ?
moze sprzeglo zmieniales ?
:D
czepiasz się... Rolkę !
ja robilem rozrzad tydzien temu:
pasek mitsuboshi 70 zl
rolka napinajaca koyo 80zl
pompa wody gmb japan 130zl
uszczelka pod pokrywe zaworowm 20zl