Zobacz pełną wersję : PARUJĄCA HONDA
Mam Honde Civic Sedan z 1996 roku silnik 1.4 90km. Po wylaczeniu nawiewu natychmiast paruje mi szyba co robić!! Czemu tak sie dzieję :evil:
Zmien filtr przeciwpyłkowy.
niewiele pomaga, ale popmaga :) a tak przy okazji ktos może mnie oświeci dlaczego przy właczonej klimei o wiele szybciej odparowuja szyby niz na zwykłej dmuchawie?
a jaka jest cena takiego filtra??
ale jestes pewny ze to to??
kup preaparat antyparowaniu szyb, naprawde pomaga,
jak jeszcze mialem malucha to musialem sie ratowac takimi srodkami z wiadomych przyczyn :P
jak jeszcze mialem malucha to musialem sie ratowac takimi srodkami z wiadomych przyczyn
W sumie racja...... w instrukcji serwisowej jest napisane, że trzeba wymianić filtr a Ty piszesz, żeby kupić preparat na parowanie........:)
Kiedy trzeba wymienić filr roleju to stosujesz zamiennie choinke na lusterko o zapachu kokosowym...?........ :D :D
jak jeszcze mialem malucha to musialem sie ratowac takimi srodkami z wiadomych przyczyn :P
uzywałem w poprzednim aucie - super sprawa :)
U mnie filtr nowy, szyby i tak paruja rano jak jest wilgotno pomimo wlaczana klimy. W koncu jak na szybie jest ROSA to nawet klima sobie nie poradzi - profilaktycznie "sciagam" wode gumowa myjka :D
taki przeparat k2 kosztuje 7 zeta i zapominasz co to zaparowane szyby mam tak i polecam
dzieki za pomoc
[ Dodano: Pią 15 Gru, 2006 ]
Jeszcze raz dzieki
Mi nie pomaga, kupiłem ten niebieski ze statoil.
jak jeszcze mialem malucha to musialem sie ratowac takimi srodkami z wiadomych przyczyn
W sumie racja...... w instrukcji serwisowej jest napisane, że trzeba wymianić filtr a Ty piszesz, żeby kupić preparat na parowanie........:)
Kiedy trzeba wymienić filr roleju to stosujesz zamiennie choinke na lusterko o zapachu kokosowym...?........ :D :D
nie skumalem o co ci chodzi wogole....? :/
paruja szyby, kupuje preparat i jest ok..
ja np nie mam tego filtra wiec co mam wymieniac...?
radze sobie w inny sposob, no ale widze ze Ty sie scisle trzymasz "instrukcji serwisowej"
nie skumalem o co ci chodzi wogole....?
paruja szyby, kupuje preparat i jest ok..
ja np nie mam tego filtra wiec co mam wymieniac...?
radze sobie w inny sposob, no ale widze ze Ty sie scisle trzymasz "instrukcji serwisowej"
POMYSLAŁ KTOS Z WAS ZEBY TEN FILTR SPRAWDZIC...???
Potem wymienic jezeli jest brudny..........,
I jeżeli dalej paruje to dopiero myslec co zrobić dalej.......?
FILTRY należy niestety wymieniać tak jak serwis każe.........inaczej sie nie da:)
I jeszcze jeden problem. Przy pracy dmuchawy brakuje nawiewu na szybę przednią i wogule
na inne czesci nawiewne - bardzo slaby nawiew
Co robić :twisted:
I jeszcze jeden problem. Przy pracy dmuchawy brakuje nawiewu na szybę przednią i wogule
na inne czesci nawiewne - bardzo slaby nawiew
Po raz kolejny:
MASZ ZAPCHANY FILTR PRZECIWPYŁKOWY.....WEZ GO ****A ZMIEN I ZAWRACAJ DUPY.....!!!!
Troche kultury !!! A tak poza tym gdzie jest ten filtr w ktorym miejscu w silniku
A od czego jest szukajka??
Było to to ze sto razy albo lepiej...
Odkrec schowek i dalej juz sobie poradzisz.W silniku to raczej go nie znajdziesz :lol:
albo i nie w silniku
[ Dodano: Pią 15 Gru, 2006 ]
a moze troche bardziej szczegolowo bi ja jestem nowicjusz w sprawach hondy bo przez wiekszosc zycia jezdzilem golfem 2 :P :razz:
Tutaj:
http://www.civicklub.pl/fi/search.php
Pozdro!
OPCJA SZUKAJ :!: :!: :!:
ZAMYKAM!