Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : osłona pasa przedniego (belka) gdzie kupić ?

wincu
10-11-10, 21:54
Witam. Dzisiaj wraz z kumplem ściągaliśmy zderzak z jego hondy ( sedan z usa ). I po ściągnięciu zderzaka naszym oczom ukazała się belka chroniąca pas przedni przed uderzeniami i która zapewne przy ewentualnej stłuczce zaabsorbuje większość siły a na pewno uchroni silnik przed uszkodzeniem.

Coś takiego:
http://img201.imageshack.us/img201/1337/dsc00169bw.jpg

Teraz pytanie. Gdzie mogę taką belkę dostać. Ponieważ w moim EG niestety takowej nie posiadam, a nie powiem chciał bym ją mieć ważny ona może z 3-4km więc myślę że warto. jakieś propozycje ?

LechuLK
11-11-10, 02:01
W dziele giełda powinieneś dostać. tez muszę się zastanowić nad taką belką jak waga nie jest duża. Jak ona jest przymocowana do auta?

reaktor
11-11-10, 07:00
po ostatniej stłuczce muszę powiedzieć ze taka belka niewiele da. Civic(mój ma -40) jest na tyle niskim autem że wbija się pod standardowe auta i uszkodzenie idzie z góry a nie od przodu > U mnie pogięta była tylko górna listwa pasa czyli tam gdzie są przymocowane światła . Z przodu była nie ruszona. Gdyby uderzenie było przy większej prędkości taka listwa nic nie da bo jest za nisko w stosunku do 80% jakie jeżdzą po naszych drogach nie wspominając o jakiś suvach

dostaniesz ją w każdym sklepie z cześciami japońskimi cena to chyba 120zł czy coś koło tego

wincu
11-11-10, 10:02
Osłona ta jest przymocowana na 4 śrubach. Ale chyba reaktor ma racje. Przy niskim aucie belka ta niewiele da.

jero11
11-11-10, 10:47
na alledrogo są za małe pieniądze http://moto.allegro.pl/honda-civic-v-wzmocnienie-zderzaka-przod-sedan-h-b-i1276023531.html

LechuLK
12-11-10, 15:34
Ja mam narazie na zimę croscountry więc chyba by spełniało swoją funkcje :D

dismo
16-11-10, 10:57
moge potwierdzic slowa reaktora
samochod zawinal sie pod tyl innego i poszedl pas gory a nie dolna czesc podzas stluczki ... a modyfikacji w zawieszeniu nie mam
co nie znaczy ze kiedys taka belka moze sie przydac ...