Zobacz pełną wersję : Wyciek
Witam wszystkich!
Piszę ten temat bo nie mogę się doszukać podobnego na forum (pewnie jest :) )
Mam problem z wyciekiem z pod śrub mocujących pokrywę zaworów dokładnie z pod jednej. Nie bardzo wiem co z tym zrobić, czy wystarczy jakąś gumę wymienić czy coś poważniejszego trzeba działać. Pozdrawiam i proszę o radę.
spróbuj wymienić te gumowe podkładki pod szpilkami na pokrywie. Powinno pomóc.
Rozumiem że pokrywa ci się poci z lekka a nie cieknie po niej olej jak byś lał z butelki?
nie nie jest to wielki wyciek ale zawsze coś tam się po sączy po silniku. Dzięki za odp.
mozesz tez dac silikon do silnikow na te uszczelki. zawsze to lepiej bedzie trzymac. i jakbys kupowal nowa uszczelke odzaluj na oem
Też miałem lekkie wycieki z pod tych podkładek. Wymieniłem wszystkie na OEM i jest elegancko. Można też w wersji oszczędnościowej tak jak pisze kurgan dać na silikon wysokotemperaturowy, ale lepszym rozwiązaniem jest zakup oemowych podkładek. Co prawda do najtańszych nie należą jak na kawałek gumy i metalu - Ja kupowałem od użytkownika PeJot i wyszło bo wyszło mi u niego najtaniej 47zł z wysyłką za komplet 4 podkładek.
Jak jeszcze nie odkręcałeś i przykręcałeś tych śrub to przy przykręcaniu rób to z wyczuciem żeby gwintów nie zjechać.