PDA

Zobacz pełną wersję : Wyciek

mamut666
10-11-10, 09:07
Witam wszystkich!
Piszę ten temat bo nie mogę się doszukać podobnego na forum (pewnie jest :) )

Mam problem z wyciekiem z pod śrub mocujących pokrywę zaworów dokładnie z pod jednej. Nie bardzo wiem co z tym zrobić, czy wystarczy jakąś gumę wymienić czy coś poważniejszego trzeba działać. Pozdrawiam i proszę o radę.

stolarz
10-11-10, 09:31
spróbuj wymienić te gumowe podkładki pod szpilkami na pokrywie. Powinno pomóc.

Rozumiem że pokrywa ci się poci z lekka a nie cieknie po niej olej jak byś lał z butelki?

mamut666
10-11-10, 11:28
nie nie jest to wielki wyciek ale zawsze coś tam się po sączy po silniku. Dzięki za odp.

kurgan
10-11-10, 11:56
mozesz tez dac silikon do silnikow na te uszczelki. zawsze to lepiej bedzie trzymac. i jakbys kupowal nowa uszczelke odzaluj na oem

LechuLK
10-11-10, 12:03
Też miałem lekkie wycieki z pod tych podkładek. Wymieniłem wszystkie na OEM i jest elegancko. Można też w wersji oszczędnościowej tak jak pisze kurgan dać na silikon wysokotemperaturowy, ale lepszym rozwiązaniem jest zakup oemowych podkładek. Co prawda do najtańszych nie należą jak na kawałek gumy i metalu - Ja kupowałem od użytkownika PeJot i wyszło bo wyszło mi u niego najtaniej 47zł z wysyłką za komplet 4 podkładek.

Jak jeszcze nie odkręcałeś i przykręcałeś tych śrub to przy przykręcaniu rób to z wyczuciem żeby gwintów nie zjechać.