PDA

Zobacz pełną wersję : kleje do plastiku

Pati
14-12-06, 15:16
jaki klej byłby najlepszy do klejenia plastików wewnątrz auta, robienia zabudowy na zegary itp. i tak pozniej trzeba to obłożyć żywicą, zaszpachlować i obrobić, ale pierw trzeba jakoś solidnie ze sobą skleić. pytanie: czym?

ps. poxipol nie działa :)

Pati
14-12-06, 17:06
ok juz wiem. wspieram sie tekstem ppma o zabudowie tweeterów.

prz3mo
14-12-06, 23:03
ok juz wiem. wspieram sie tekstem ppma o zabudowie tweeterów.

Usunac temat, czy chcesz poczekac na inne wpisy?

Pati
15-12-06, 16:39
a niech sobie wisi. moze ktos cos napisze mądrego...

MrUkAs
16-04-08, 17:53
Jakiego uzyc kleju, aby skleic uszczelke (plastykowa) do szyby. Chodzi mi o boczna uszczelke przedniej szyby. Poszly mi spinki, mam sklejona w dwoch miejsca ale na srodku puszcza. Chcilabym to skleic (ten plastyk uszczelki) do szyby.

Cos takiego jak tutaj: http://allegro.pl/item343038867_klej_do_szyb_inter_troton_310ml_skle p.html daloby rade?

Infi
17-04-08, 07:17
mysle ze da rade ja przyklejalem po malowaniu listwy boczne zeby czasem "nog nie dostaly" i powiem ci ze jesli ktos bedzie je chcial sobie pozyczyc to predej je polamie niz odklei. wiec klej do szyb to dobry patent bo mocny tyle ze jesli bedziesz chcial robic jakies poprawki to licz sie z tym ze mozesz juz nie sciagnac tej uszczelki.

Pawlik1987
17-04-08, 08:38
Ja do plastików..np. blendy na pokrywie bagażnika..używałem dwuskładnikowego kleju epoxyDragon..i szybkoschnącego UHUhart Najpierw łączyłem elementy UHU (cos jak kropelka też szybko chwyta i naprawde sporo żeby łapie) A potem zapodawałem dragonem..długo co prawda schnie bo nawet do 24h ale potem tworzy przezroczystą mocną mase którą można szlifować wiercić i takie tam..

MrUkAs
17-04-08, 10:56
Czyli mowicie ze bez problemow moge taki klej do szyb brac, bo skleje bez problemow uszczelke do szyby? Kupilem jakis silikon w sklepie motoryzacyjnym i nie dal rady - kasa jakby w bloto rzucona. Dlatego pytam, bo chce miec gwarancje ze da rade skleic...