PDA

Zobacz pełną wersję : po wciśnięciu sprzęgła na rozgrzanym silniku na gazie silnik gasnie

makaveliooo
09-11-10, 12:31
Problem mam ten juz dłuzszy czas ale nauczylem sie z nim jezdzic. Wyglada to tak: Jade na zimnym silniku, na poczatku jak mi przeskoczy na gaz wciskam sprzeglo obroty trzyma, a jak silnik juz jest nagrzany to po wcisnieciu obroty spadaja do 0 i silnik gasnie, sposobem na to aby nie gasl to jest delikatne manewrowanie sprzedlem i jest ok. Ale trzeba cos z tym zrobic. Dodam ze silnik D14A7 gaz sekwencja. Moze ktos mial taki problem, ewentualnie w jaki sposob go rozwiązał

jasiek09
09-11-10, 12:45
a co dzieje się na benzynie, nie będę oryginalny ale spytam: czy czyściłeś silniczek krokowy?

makaveliooo
09-11-10, 12:59
na benzynie jest ok nie gasnie, trzyma obroty, co do silniczka krokowego to nie ruszałem go, nie wiem w jakim jest stanie. Dodam jeszcze ze np jak stoje na swiatlach to faluja mi obroty, nie mocno ale jednak, nie wiem czy to ma cos zwiazanego z tym ale moze to do czegos sie przyda :D

jasiek09
09-11-10, 13:30
nie zaszkodzi przeczyścić, a jak filterki od gazu? były wymieniane?

makaveliooo
09-11-10, 23:14
hmmm filtry byly wymieniane a czy akurat gazu tez, to musze oblukac, to zadanie na jutro silniczek krokowy i filtr gazu ;)

OSCAR
10-11-10, 07:29
nie zaszkodzi, ale nic to nie da ........

za malo napisales danych o sekwencji, jakie czesci zamontowane i ile na tym przejechales.
Podejrzewam na pierwszy ogien, ze masz "wtryski" valteki czerwone albo zolte i sie wlasnie skonczyly, zalewa ci silnik. Poza tym one od nowosci sie nie nadaja do hondy.

hecru
10-11-10, 12:02
Ja w swojej Hondzie miałem takie same objawy - jeździłem tak przez dłuższy czas (szybko zmieniałem biegi tak aby obroty nie spadły do zera) tyle że mi silnik gasł jak zmieniałem biegi 4 ; 5 Mój gaz to bodajże II generacja.
Pojechałem do miejscowego "gazownika" ten podpiął komputer coś tam pozmieniał wziął 30 zł i i do dzisiaj nie mam z tym problemów.

vengador
17-12-10, 14:55
No to ja też tu dodam że tak mam od nowości, u mnie jest jeszcze lepiej bo waldemary rozregulowują mi steronik od PB dodatkowo, więc już zbieram kase na inne wtryskiwacze. No i do tego dobry gazownik.

dyssek
27-03-11, 18:46
witam odswiezam watek bo mam podobny problem. po wcisnieciu sprzegla lub po wrzuceniu na "luz" autko potrafi zgasnac, lub chodzi jakby na 3 cylindry. Dzieje sie tak na zimnym i cieplym silniku. Autko d13b2 instalacja Igen. parownik brc at90. Dodam tylko ze parownik byl regenerowany ok 10-15kkm temu, byla to pierwsza regeneracja ( ma najechane ok 70tys ). Od razu po regeneracji auto mialo niskie obroty na jalowym - jednak nie przeszkadzalo to momentu gdy teraz zaczelo gasnac.

jasiek09
27-03-11, 23:00
Po regeneracji konieczna jest regulacja LPG

dyssek
28-03-11, 06:14
Po regeneracji konieczna jest regulacja LPG
była 2 razy, nie pomoglo

karpik85
31-03-11, 14:34
U mnie w poprzednim aucie też miałem takiego BRC AT90 i dokładnie ten sam problem, że gasł jak się wcisnęło sprzęgło podczas jazdy na dłużej. Problem rozwiązał pan od gazu, który odwrócił rurę, od dolotu powietrza do tyłu, tak aby pęd powietrza podczas jazdy nie wpadał do niej. W Hondzie to nie jest chyba takie proste, ale wiem, że gazownicy często lekko przysłaniają dolot, żeby powietrze samo nie wpadało do niego.