PDA

Zobacz pełną wersję : Wymiana silnika

Bialy
12-12-06, 20:58
Witam, mam pytanie i może ktoś pomoże mi w rozwiązaniu dylematu??

Posiadam honde civic 5 gen, ale niestety z silnikiem 1.3 , sentymentalnie jestem przywiązany do tzw. budy samochodu i nie chciałbym go zmieniać ,ale zależało by mi na wiekszej mocy. Zamierzam wymienić silnik na 1,5 lub 1.6 v-tec i czy wogóle jest taka możliwość?? Mam pytanie co do mocowania silnika i osprzetu czy wszystko wejdzie, dalej elektronika czy jest wielkim problemem?trzeba zmieniać całą instalację?i co do układu hamulcowego też chyba powinienem mieć obawy? No i Warunki do tych operacji mam bo pracuje w warsztacie samochodowym lecz tam z nikim nie da sie dogadać konkretnie ,wiec prosze o pomoc i pozdrawiam

TENCIO
12-12-06, 21:06
wpisz w szukajke swap a uzyskasz wszystkie pytania, na forum juz jest kilkanascie osob ktoer to dokladnie opisywaly. nie obrazaj sie i nie zniechecaj,ale forum rosnie w sile, to samo sie tyczy pytajacych o problemy zwiazane ze swapem...nie sposob robic coraz to nowych tematow i powielac te same informacje
...i jeszcze jedno:NIE v-tec, a VTEC

Bialy
12-12-06, 22:06
ok przepraszam VTEC :)

czytałem już swapa no iczesto jest przechodzone do innego tematu,a nie wymiany, ale dziekuje bo przynajmniej już coś wiecej wiem, jednak by przemówic mi do rozsądku, co zrobić? prosiłbym o rade kogoś kto podejmował sie takich wymian??

TENCIO
12-12-06, 22:10
zadzwon do mnie na 604597098, nie chce mi sie juz stukac setny raz. przez telefon wyjasnie ci wszystko co i jak