Zobacz pełną wersję : Odmulenie 14z3
Witam potrzebuje informacji na temat odmulenia hondy z silnikiem 14z3 z 99r. Przeglądam Forum ale nie mogę znaleźć informacji na temat tego silnika. Z góry dzięki za pomoc.
Witaj kolego, jeżeli chodzi o wątek z forum to info znajdziesz tu:
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?12593-D14A5-D14A7-D14Z3-odetkanie./page4
Zasadniczo chodzi o to że musisz zamówić np. z ASO uszczelkę pod przepustnicę do D14Z4, po wymianie zrobić reset kompa i "nauczyć" Hanię jazdy na nowej uszczelce :)
Miłego czytania :)
Witam potrzebuje informacji na temat odmulenia hondy z silnikiem 14z3 z 99r. Przeglądam Forum ale nie mogę znaleźć informacji na temat tego silnika. Z góry dzięki za pomoc.
kupujesz uszczelkę w aso za 12 zł wstawiasz zamiast zwężki odpalasz czekasz aż 3 razy włączy się wentylator i tyle
A po co ma się włączać aż trzy razy? Jakaś nowa procedura...?
skolopendra
09-11-10, 10:46
A po co ma się włączać aż trzy razy?
do trzech razy sztuka :)
do trzech razy sztuka :)
A chyba, że tak :D no to zimą trochę se poczeka jak będzie robił tą innowacyjną metodą :p
Kupujesz w ASO uszczelkę kod:16176-P1J-G31 ,wymontowujesz zwężkę, resetujesz komputer, odpalasz,czekasz aż zagrzeje się silnik i najlepiej 3x się włączył wentylator i tyle.Mam znajomego w ASO w Lublinie i oni w taki sposób postępują przy wymianie tej zwężki,wymieniali mi ponad 4 lat temu w taki sposób.
Dzięki za pomoc jak będę miał troche wolnego czasu to się za to wezmę
w taka pogode jak teraz to z 30-35min musi chodzić na luzie do pierwszego wentylatora, ost robiłem po resecie
co Wy gadacie...
jak Ci w aucie aku padnie to tez go bedziesz na nowo tak uczył 30-35min na luzie poryło?
kasujesz kompa wsiadasz w auto lecisz na miasto na 30 min i sie samo uczy...
Wy myślicie ze w ASO tez tak auta "uczą"?
@olo967
Czy aby odmulić mój D14A7 też trzeba dokupić z ASO uszczelkę kod:16176-P1J-G31 ?
http://www.hondaoriginalparts.com/honda_car_parts_selection.php?block_01=17S1E01&block_02=E__0100&block_03=7932
ta uszczelka to nr 5
pójdź do aso podaj vin i ci pokażą jaką masz uszczelkę
http://www.hondaoriginalparts.com/honda_car_parts_selection.php?block_01=17S1E01&block_02=E__0100&block_03=7932
ta uszczelka to nr 5
pójdź do aso podaj vin i ci pokażą jaką masz uszczelkę
witam:)
mój silnik to D14Z4 !!!
mam już jedną taką uszczelkę, muszę dokupić drugą i tu pytanie czy ta druga na 100% ma być taka sama jak ta pierwsza:)? jak dryndam do aso to te kolesie tam informują mnie za każdym razem że skoro mam już jedna taką uszczelkę to teraz muszę kupić ten kawal blachy który znajduje się miedzy tymi uszczelkami i to właśnie ten kawal blachy ma już oryginalnie w komplecie druga taką uszczelkę przymocowana ze startu ... (!!!czy wystarczy dokupić drugą uszczelkę bez tego kawałka stali?!!!) ... dodam że różnica w cenie jest dość istotna ...
czy te typy w aso to się w ogóle znają na samochodach jak się z nimi gada to się odnosi wrażenie że oni składają to jak klocki lego według opisu w katalogu,,, wychodzi na to że asowiec nie musi mieć żadnej wiedzy o autach wystarczy że ma katalog ... każdy gada na zasadzie "ja panu nic więcej nie powiem, tak jest w katalogu, ja nic więcej nie wiem)
czy te typy w aso to się w ogóle znają na samochodach jak się z nimi gada to się odnosi wrażenie że oni składają to jak klocki lego według opisu w katalogu,,, wychodzi na to że asowiec nie musi mieć żadnej wiedzy o autach wystarczy że ma katalog ... każdy gada na zasadzie "ja panu nic więcej nie powiem, tak jest w katalogu, ja nic więcej nie wiem)
Mam taką swoja teorię na ten temat. Wg mnie każdy asowiec, mechanik czy sprzedawca w czasie rozmowy zawsze sprawdza wiedzę klienta na temat mechaniki. Rzuca więc kompletnie bezsensowną informację i bada reakcję delikwenta, jeśli ten kiwnie głową to oznacza, że można mu sprzedać każdą część. Ostatnio jak chciałem kupić nyple którymi odpowietrza się hamulce to dowiedziałem się, że nie są one sprzedawane osobno i trzeba kupić cały cylinderek...