Zobacz pełną wersję : Pytanie o tłumik przelotowy
Witam. Zastanawiam się nad wymianą katalizatora na tłumik przelotowy. Jednak czy to ma sens? Auto nie muli i jedzie dobrze, jednak to cudo co u mojej H siedzi to zapewne jest od nowości. Znalazłem na allegro takie cuda wianki:
http://allegro.pl/tlumik-przelotowy-z-nierdzewki-awg-i1306934010.html
I tutaj nasuwa się kolejne pytanie ile rzeźby w tym cudzie jest i czy nie będzie to kupienie części na 1 sezon, po którym będzie miała tendencje do rozsypania się. Poza tym nie interesuje mnie buczenie, ryczenie, wycie układu wydechowego. Ma być jak najciszej.
Jednak czy to ma sens? Auto nie muli i jedzie dobrze
Nie ma sensu .
I tutaj nasuwa się kolejne pytanie ile rzeźby w tym cudzie jest i czy nie będzie to kupienie części na 1 sezon, po którym będzie miała tendencje do rozsypania się.
Dospawanie flansz od katalizatora .
Trzymają się dobrze dużo ludzi wkłada robiąc pełen przelot sam też mam AWG tylko rurowy z 2 lata.
A ja się spytam może, który z nich wejdzie do EK3?
Może ktoś ma jeden z takich w tej budzie?
ja tez mam tego awg od 3 lat i jest ok:)
A możecie mi napisać jakie wymiary tego tłumika mam mieć?
Sprzedającego interesuje:
Długość całkowita: 400 lub 300 mm
( gdzie długość samej puszki to 200 lub 300 mm )
Wysokość tłumika: 90 mm
Szerokość tłumika: 140 lub 170 mm
Średnica rury: 50,55,60 mm
podane średnice to średnice zewnętrzne, grubość ścianki rury to 1,5mm
Tłumiki krótsze o długości 300 mm
przy średnicy rury 50 mm mają szerokość 140 mm
przy średnicy rury 55 mm mają szerokość 170 mm
Tłumiki dłuższe o długości 400 mm
przy średnicy rury 60 mm mają szerokość 170 mm
I takie małe pytanie. Czy przy ori środkowym i nowym zamienniku końcowego tłumika po wspawaniu tego przelotowego zamiast kata nie urwie mi głowy? Chcę aby auto chodziło tak jak chodziło, czyli cicho.
Pozdro
ja u siebie wrzuciłem awg i nie ma różnicy w głośności,co najwyżej trochę śmierdzi w kokpicie :D
Śmierdzi to u mnie dopiero bo mam dziurę. skoro więc sprzęt ok to czekam na wymiary
ja gdzieś na allegro znalazłem wymiary katalizatora pamiętam i wyczodziło z tego że 40 cm x 14 cm x 10 cm wys, do tego mam 2 cale czyli 50 mm na wylocie, jednak aby jeszcze lepiej było wyciszone wziąłem szerokoś 17 cm z nadzieją że się zmieści!!! tak do 2-3 tygodni będę miał na aucie to mogę dopiero wtedy napisać czy weszło