Zobacz pełną wersję : Odpływ powietrza z kabiny - gdzie jest?
Witam,w którym dokładnie miejscu w tylnej części nadwozia w civicu 5D, 6 generacji znajduje sie odpływ powietrza z kabiny?
musisz zdjac boki tapicerki w bagazniku i na dole rzeczone wyciagi zobaczysz :D
albo zdejmujac tylni zderzak, wszystko zalezy od tego co chesz tam zobaczayc i co zrobic?!
Parują mi szyby w aucie,ciut za bardzo,chce sprawdzić czy te kratki są drożne i czy nic ich nie przysłania,wszystkie inne możliwości sprawdzone...
a dywaniki masz suche ?? (no chyba, że sprawdziłeś)
Bo to też jest przyczyna
Zwłaszcza w taką pogode jak jest teraz
właśnie :)
W sumie to od razu mogłeś to napisać ;)
Sprawdziłem te kratki wylotowe są ok ,to parowanie to raczej sprawa aktualnej pogody...Dywaniki mam gumowe, pod nimi sucho,filtra brak, liście z nawiewu wyciagniete,przecieków nie ma,szyby czyste.
jak filtra brak to Ci się woda może zbierać w gąbce (a jak jest opis który sam zresztą robiłem, i przeciwdziałanie temu procederowi) która jest w tej obudowie, u mnie tak było
Wiec proponuje wyjąć, wymyć, wysuszyć i włożyć może pomoże
polecam preparaty anty roszeniowe. umylem tym szyby i para zachodzi bardzo zadko, a jak juz, to duzo latwiej jest sie jej pozbyc(wlaczam na troche wiatrak na szybe). to na prawde dziala.
p.s. po z tym ta kratka nie byla montowana do tego zeby nie parowaly szyby, ale ten temat juz byl, i nie chce wywolywac kolejnej burzy :roll:
Wiem, o parowaniu było w archiwum,ale moje pytanie dot.tej kratki dzieki której jest możliwe sprawne przewietrzanie wnetrza i nie parują tylne szyby - a o tym ja nie znalazłem.Z przodu powietrze jest wtłaczane nawiewami a z tył wyciągane przez zawirowania powietrza powstajace z tyłu pojazdu w czasie jazdy(patent stosowany nawet w fiacie 125p).
rafaelloo31
25-09-07, 14:31
kratka nie zawsze jest z tylu z boku za tapicerka-model 95-98 mial z boku a od 99do 2000 z tego co czytalem w swojej ksiazce ma w klapie bagaznika odpowietrzniki-pozdro
niestety nie, ma tam gdzie zawsze ;)