Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Wyciek za schowkiem

Skoti
07-11-10, 13:36
Wczoraj zauwazyłem ze za schowkiem zbiera mi się woda. dokłądnie kapie z czegoś(biała okrągła obudowa. srodek metalowy do któego idą 2 kable umiejscowione po prawej stronie za schowkiem)Ciecz to chyba woda. Narazie nie byłem w stanie sprawdzić czy jest to wyciek, który pojawia się w czasie deszczu czy po włączeniu dmuchawy.
Silnik D13b2 (klima nie była włączana)
Jakieś sugestie ? płyn chłodniczy wydaje się być pełny.(tzn nic nie obyło)
Jest możliwe że woda z podszybia jakoś się tam przedostaje ?

frog
07-11-10, 13:44
W civicu mojej dziewczyny też kapała woda podczas deszczu - na buty pasażera :D winna okazała się uszczelka szyby przedniej tam w rogu na dole.

Furious
07-11-10, 15:01
z twojego opisu mozna wnioskowac ze woda z podszybia dostaje sie do wentylatora nawiewu i z niego kapie na dywanik pasazera. Sciagnij podszybie i sprawdz co tam sie dzieje. Mozna lekko podgiąć blaszke ktora oslania wlot powietrza w podszybiu aby woda tam nie zacinała.

malinkie
07-11-10, 15:35
u mnie było tak samo woda kapała na dywanik, wystarczy zrobić jak kolega Furious napisał wygnij troszkę blaszkę w stronę kabiny i przy okazji sprawdź uszczelkę która przylega do szyby, u mnie już prawie jej nie było. Po wygięciu blaszki nic nie kapie:)

Skoti
07-11-10, 16:15
Na pewno to nie nagrzewnica. teraz robilem krótkie dystanse i nic nie kapie. rano padało ale w aucie było sucho.
Dziękuje za rady. Zaczne od kupna spinek do podszybia bo poprzedni właściciel połamał łebki a następnie posprawdzam podszybie :)

LIO
07-11-10, 16:51
może być też z klimy

najlepiej bedzie jak to rozbierzesz

Skoti
07-11-10, 23:26
z klimy? co masz dokładnie na myśli. klime w takim okresie zalaczam raz na 2tyg na chwile

LIO
08-11-10, 08:17
może się w parowniku zbierać. Miałem tak w zeszłym roku w corolli

jak nie rozbierzesz i nie zajrzysz, to bedziesz wróżył z fusów