Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Polerowanie szkieł reflektorów w civic 5 gen

Maximus1919
07-11-10, 13:21
Witam, chciałby zaadoptować soczewki do swojej Hanki, z tym że musiałbym spolerować jakoś szkło... Pytanie jak to zrobić tak żeby szkiełko nie walnęło i czym najlepiej spolerować?? A jeśli nie samemu to jaka firma może się takiego czegoś podjąć??

Infi
07-11-10, 22:25
a taniej i na pewno lepiej, nie wyjdzie kupujac cleary?

Maximus1919
07-11-10, 22:47
No taką opcję obstawiam jako ostateczność ;) A teraz szukam kogoś kto by takiego czegoś się podjął i chyba jestem na dobrym tropie... :p
http://www.regeneracja-hc.com/index.html ale szczegółów się dopiero jutro dowiem

headone
07-11-10, 22:52
Jak bedziesz mial szczegóły to napisz :D Bo też szukam kogoś kto poleruje, wszystko przygotowane oprócz szkieł :D

embargo
08-11-10, 14:19
wydaje mi się ,że ten pan właśnie zaprzestał tego procederu.

Jak nie masz co robić przez 2 miesiące to weź kamień szlifierski + tlenek ceru i do dzieła :)

aczkolwiek taki spolerowany klosz jest dużo większą przeszkodą dla strumienia światła niż szkło z cleara - ponieważ jest pofałdowane ( clear ma wszędzie taką samą grubość) oraz nie jest idealnie przejrzysty ...
wpakujesz 200pln w to a za 300pln z górką masz cleary, sprzedaj oemy za 100 i jesteś na zero względem polerowania a efekt nieporównywalny. ..

Maximus1919
08-11-10, 15:07
No i ta opcja chyba zostanie (2 firmy do których dzwoniłem niestety odmówiły), a aktualnie jest możliwość załatwienia troszkę taniej clear-ów niż normalnie więc chyba się skuszę na tą opcję :p