Zobacz pełną wersję : Halogeny sedan przedliftowy
Robertos23
06-11-10, 20:44
Kto montował halogeny w sedanie lub coupe lata 2001-2003 (pewnie to samo) proszę o info. Czy są jakieś kostki i instalacja przygotowana fabrycznie, czy samemu trzeba coś kombinować.
do faq zagladnij tam jest moj manual co prawda do polifta ale wspomożesz sie na pewno bo instalacja powinna byc taka sama ;)
Robertos23
07-11-10, 11:16
Twój faq na pewno się przyda o ile coś kupie, bo w polsce to tylko na razie aso ma komplet (jedyne 1400zł). Na allegro są obudowy, ale gość ma tyle negatywów, że sobie odpuszczę chyba.
tutaj ale bez wiazki i zarowek. !st zarowki kosztuje 50zl
http://moto.allegro.pl/halogen-nowy-honda-civic-2001-2003-sedan-w-wa-i1278902281.html
bez wiązki to nie ma co brać chyba że chce ktoś założyć tylko dla wyglądu a nie dla świecenia hehe
ja dla siebie ściągnałem z ebaya usa bo u nas na allegro bardzo cienko z dostępnością czasami się coś zdarzyło do polifta za 400zl ale bardzo rzadko, a w usa za 20$ tylko kwestia transportu :)
Robertos23
07-11-10, 18:37
O tych właśnie myślałem halogenach, ale koleś ma tyle negatywów, że mocno się zastanawiam. Ważne to żarówki h11 i kostki z kablami do nich oraz jakiś przycisk oem zaanabyć. Instalke mi kolega pomoże zrobić na przekaźniku i powinno działać. Zastanawia mnie tylko to czy koszty tej zabawy nie przewyższą zakupu na ebayu. Dzisiaj do polifta widziałem komplet za 421,88zł
http://www.czesci24.pl/szczegoly/575479/halogeny-lampy-przeciw-mgielne-przednie-honda-civic-sedan-es-01040905
nie prawda że bez wiazki
bez wiązki to nie ma co brać chyba że chce ktoś założyć tylko dla wyglądu a nie dla świecenia hehe
dlaczego ?? przecież wiązka to kilka kabli, jeden grubszy główny z halogenu do przekaźnika, drugi masowy(z halogenu do ramy) i ze trzy od przekaźnika, (zasilanie, masa i sterowanie z pozycji) na masowym włącznik i ot cała instalacja. Większy problem to włącznik i wtyczki te przy halogenach, trzeba by je dorobić. Przekaźnik taki by można kupić pewnie za 10zł.
Jak by były jakieś pytania to pisać postaram się pomóc.
Robertos23
10-11-10, 20:38
szukam przełącznika do halogenów, może być do poliftowych (montowana koło sterowania lusterek), bo 70zł za używkę + wysyłka to chyba sporo
Robertos23
14-11-10, 15:27
A ten przełącznik przy manetce kierunków uruchamia tylko tylne światło przeciwmgielne, bo widziałem, że w któryś wersjach załączał również przednie halogeny.
bo można podłączyć i pod niego jak kto woli :) ale włączają się i jedne i drugie na raz
cobra chyba tak zrobił
Robertos23
14-11-10, 19:28
aha po póki co to najtańszy i jedyny przełącznik to za 70zł znalazłem
Kupiłem halogeny firmy Depo w 4cars za 120zł -odbiór osobisty. http://www.4cars.pl/c/auto_czesci/oswietlenie/HONDA/CIVIC_4_D_SDN_JP_01_/lampy_pmgielne_przednie_i_ich_czesci.php
Dwie żarówki H11 Osram na Allegro za około 35Zł
Dwie wtyczki do H11 z jakiegoś sklepu z osprzętem elektrycznym za chyba 30 zł
Oryginalny włącznik Hondy na kijku (przód - tył, wszystko włącza się niezależnie) z Allegro za 120 zł
Wyciąłem otwory (ostrożnie, żeby nie wyciąć za dużo), zamontowałem lampy.
Elektryk połóżył kable, przekaźnik, włącznik za 100zł
Razem około 400 zł
Robertos23
15-11-10, 09:51
Dzięki za linka. Ja tak samo myślę to właśnie ogarnąć. Obudowy halogenów mają homologację E4?.
Na razie jednak zabieram się za podgrzewanie lusterek.
Sądzę, że jest to dobre miejsce na poniższe pytania.
Jakie żarówki siedzą w światłach przeciwmgielnych w Civicu 5D z 2005 po lifcie ???? Nigdzie nie mogę tego znaleźć ???? Czy to są H11 ??? Jeśli tak, to czy polecacie jakąś firmę czy model żarówek ??? zależy mi na białej barwie światła oraz długiej żywotności ze względu na utrudniony dostęp do żarówek w zderzaku ????
Dziękuję za odpowiedź.
Zgadza się, H11. Co do rodzaju żarówek nie doradzę.
Dzięki za odpowiedź. Chyba wybiorę CoolBlueIntense 64211 DUO H11 ....ewentualnie PHILIPS LONG LIFE H11. Cena podobna.
Edit: Na złość wczoraj przepaliła mi się jeszcze dodatkowo żarówka mijania H1.
Sedan 2002 rok. Jaki włącznik świateł przeciwmgielnych przednich zastosować? Czy pasują od innych modeli w miejsce obok regulacji świateł?