Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Porównanie Civic V europa - ameryka

Nosek
06-11-10, 18:32
Witam.
Jestem posiadaczem Hondy Civic coupe 1.5 16V amerykańska i chciał bym, aby ktoś napisał różnice między Europejską, a Amerykańską.
Pozdrawiam.

kaczy344
06-11-10, 18:36
inne fotele, światła, wyposażenie wen.(cupholdery) inna specyfikacja silników, zegary milach, kontrolka silnika z napisem check(tylko usa) kontrolka zapiętych pasów, brzęczyk włożonego kluczyka i niezapiętych pasów... to tyle co pamiętam...

Nosek
06-11-10, 18:43
Co masz na myśli inna specyfikacja silników? Ja mam Civic sprowadzonego z Niemiec w książce widać, że kupiony w Niemczech ten samochód, ale pod maską jest znaczek AMERICAN (coś tam jest jakieś mfg, nie pamiętam już), ale jakoś nie mam tych rzeczy u siebie.

Gorliś
06-11-10, 18:46
Zderzaki maja dodatkowe wzmocnienia zarowno przod jak i tyl.

kaczy344
06-11-10, 18:50
w hamerykańcach troszkę inne silniki wsadzali, z słabsze tak jak jest w acco i crx. odpręzone lekko.. sprawdz sobie vin i zobaczysz czy to us czy eu

zakit
06-11-10, 19:15
a moze ty masz poprostu coupe, kazde coupe jest z ameryki, roznica tylko na jaki rynek produkowana. wiem ze amerykanki maja jeszcze podgrzewane fotele czasami, tempomaty, i brak elektryki szyb i czesto klime.

Nowy Kubi
07-11-10, 00:13
Akurat tu nie ma różnicy w silnikach. EJ2 jest d15b7, EJ1 jest d16z6/z9.

Inne specyfikacje Wyposażenia:
Europa EJ2 LSi (w miarę wszystko, pełna elektryka, klima w opcji)
US/CA EJ2 DX (brak szybera, szyby potrafią być na korbę, lusterka manualne), brak stabilizatora, brak obrotomierza
Europa EJ1 ESi (lepsza tapicerka, inne zagłówki, może coś jeszcze)
US/CA EJ1 EX (bardziej zbliżona do europejskiej, elektryka szyber, klima)

Dodatkowo:
Europa: czarne wnętrze
Ameryka: szare wnętrze (czarne może też), mała konsola tunelu, cup holdery, fotele z "kosmicznymi" zagłówkami, wzmocnienia pod zderzakami i w drzwiach, reszta tak jak pisali: inne światła, brzęczyki.

Auta na Europę tak jak pisano są też made in USA
Kanadyjki mają zegary w KM, reszta podobnie jak US.

Przykładowa moja była Kanadyjka (tego koloru nie było na EU - kolejna różnica)

http://p1.bikepics.com/pics/2007/04/20/bikepics-870580-full.jpg