DobekBdg
06-11-10, 11:09
Jak w temacie. Potrzebna mi osoba ktora jest ogarnieta w elektryce samochodowej. Zrobilem przekladke silnika i potrzebuje osobe ktora potrafi to spiac. Problem nie polega na podlaczeniu wtyczek lecz przerobieniu oraz dosztukowaniu wiazek ( NIE PRZEDLUZANIU). Wiazka ktora otrzymalem (silnikowa jest kompletna ale od Angola :/) oraz nie kompletna kabinowa ( tylko odcinek ECU => Wiazka silnikowa reszta jest u*****a.
stara wiazka OBD0 nowa OBD1
Mysl sie skonczyla na tym ze zostawiam stara kompletna wiazke i musze dociagnac przewody do:
- 4 sygnalowe do wtryskow plus masowy
- 4 przewody do sondy
- 2 przeowody do aparatu
- 3 do zaworu Vitka
reszta wiazki sie zgadza i jest spieta.
przewody juz pociagnalem i podpialem przy silniku i doprowadzilem do ECU
posiadam kostki do ecu od OBD1 I teraz tu potrzebuje osoba ktora wie albo pomoze (nawet terotecznie w jakie piny wpiac te przewody) (posiadam oby dwa schematy) ale cos mi sie nie zgadza :/ przy przeszczepianiu kostek
nawet jezeli ktos potrafi to skumat to poprostu opisac w jaki PIN wpiac ze schematu kostki np A18 czy C6 to mi wystarczy
stara wiazka OBD0 nowa OBD1
Mysl sie skonczyla na tym ze zostawiam stara kompletna wiazke i musze dociagnac przewody do:
- 4 sygnalowe do wtryskow plus masowy
- 4 przewody do sondy
- 2 przeowody do aparatu
- 3 do zaworu Vitka
reszta wiazki sie zgadza i jest spieta.
przewody juz pociagnalem i podpialem przy silniku i doprowadzilem do ECU
posiadam kostki do ecu od OBD1 I teraz tu potrzebuje osoba ktora wie albo pomoze (nawet terotecznie w jakie piny wpiac te przewody) (posiadam oby dwa schematy) ale cos mi sie nie zgadza :/ przy przeszczepianiu kostek
nawet jezeli ktos potrafi to skumat to poprostu opisac w jaki PIN wpiac ze schematu kostki np A18 czy C6 to mi wystarczy