PDA

Zobacz pełną wersję : Centralny zamek + alarm

Hondaz
06-11-10, 02:05
Witam!

Moje pytanie odnośnie centralnego zamka, a mianowicie kiedy zamykam drzwi z kluczyka to tylko drzwi pasażera się nie zamykają, a słychać jak pracuje w nich silniczek/ siłownik i dokładnie w drugą stronę, jak otwieram to drzwi pasażera jako jedyne się nie otwierają.. nie mam pojęcia co z tym fantem zrobić.. a no i jeszcze czy kiedy posiadam alarm to da się połączyć bez problemu ten alarm z centralnym, by w momencie wciskania przycisku na pilocie jednocześnie zamykały się drzwi i załączał alarm?? proszę o pomoc..

Pozdrawiam!

bracho1978
06-11-10, 07:40
Musisz zdemontować boczek drzwi pasażera i zobaczyć czy siłownik się rusza jak go słychać tylko to do wymiany ,morze cięgiełko po prostu się uwaliło

a co do alarmu i centralnego musisz zobaczyć czy masz fabryczny czy dokładany jaki model

Hondaz
06-11-10, 13:02
boczek rozebrałem, silniczek pracuje, ale jakoś tak już leciwie... cięgiełko pracuje bez oporów, ale silniczek go nie podnosi czyli chyba faktycznie do wymiany będzie.. Central fabryczny, alarm FOX nie jestem pewien, ale chyba czytałem, że były montowane oryginalnie w Hondach..