Zobacz pełną wersję : Centralny zamek działa tylko od strony kierowcy co może być przyczyną?
Hondziarz84
05-11-10, 19:08
Mam taki oto problem: gdy wkładam kluczyk od strony kierowcy to ładnie się otwiera wszystko. A jak włożę od strony pasażera to nic sie nie dzieje. Psikałem w zamek WD-40 ale nadal nic. Jakie pomysły co zrobić?
Mam taki oto problem: gdy wkładam kluczyk od strony kierowcy to ładnie się otwiera wszystko. A jak włożę od strony pasażera to nic sie nie dzieje. Psikałem w zamek WD-40 ale nadal nic. Jakie pomysły co zrobić?
normalka u mnie tez tak jest...
No nie wiem czy normalne, drzwi pasażera powinny się normalnie zamykać/otwierać z kluczyka, jak nic się z nimi nie dzieje to coś nie teges chyba ;]
brak.loginu87
05-11-10, 20:23
siłownik master (czyli taki który czuje kiedy się przekręca kluczyk) jest tylko w drzwiach kierowcy, a w zasadzie jest tam jego atrapa - nie ma silnika ani przekładni, tylko sam czujnik. Możesz to sobie obejrzeć na fotkach w temacie o przeróbce zamka centralnego http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?55703-SWAP-Otwierania-na-pilota-tylnych-elektrycznych-szyb&p=779693&viewfull=1#post779693
No nie wiem czy normalne, drzwi pasażera powinny się normalnie zamykać/otwierać z kluczyka, jak nic się z nimi nie dzieje to coś nie teges chyba ;]
źle zrozumiałeś...
zresztą brak.loginu87 wyjaśnił o co chodzi ;]
Wiem, wiem o co biega i wiedziałem jak to pisałem, ale w treści pierwszego postu jest "nic się nie dzieje" :P a to nieprawda :D
Hondziarz84
06-11-10, 10:46
To narazie to tak zostawiam może na wiosnę coś z tym zrobię:) Dzięki za pomoc. A orientujecie się może ile kosztuje założenie alarmu? Bo dla lepszego samopoczucia chciałem założyć:)
Myślę, że najzwyklejszy ok 200 pln plus montaż, ale zależy czy chcesz też czujki ruchu, klapy bagażnika, antywstrząsy....wszystko zależy od konfiguracji.
Hondziarz84
06-11-10, 15:23
Jakiś w miarę prosty żeby nie kosztował tyle co pół mojego autka:) Tak do 500zł najlepiej z montażem jeśli to wogóle realne?