Zobacz pełną wersję : przegląd ---> wymiana = nadal coś puka...:-(
Pitbull228
05-11-10, 11:14
Siemanko
Nie dalej jak miesiąc temu robiłem przegląd...dowiedziałem się że mam do wymiany tuleje wahacza dolnego...wymieniłem tuleje i przezornie końcówki drążków kierowniczych:D i co... nadal coś puka szczególnie słychać stuki przy wolnej jeździe np. kiedy przejeżdżam przez torowisko...:( i teraz mam pytanie co to może być??? sworznie??? końcówki drążka stabilizatora??? nic innego mi do głowy nie przychodzi.:(
Autko to civic V gen 1.5 HB
Pozdrawiam
Łączniki stabilizatora, o ile masz stabilizator ;)
Jeśli coś Ci już stuka/puka to to będzie widoczne w podwoziu. Dobry mechanior to wykryje.
Poduchy silnika, jeśli ich już w ogóle nie ma, z tym że to powinni od razu na przeglądzie zauważyć.
nadal coś puka szczególnie słychać stuki przy wolnej jeździe np. kiedy przejeżdżam przez torowisko...
Maglownica .
Pitbull228
05-11-10, 21:31
obstawiam maglownicę lub łączniki stabilizatora...a w związku z maglownicą mam pytanie...czy można gdzieś regulować luzy na maglownicy? I czy w ogóle jest na niej jaka regulacja???
obstawiam maglownicę lub łączniki stabilizatora...a w związku z maglownicą mam pytanie...czy można gdzieś regulować luzy na maglownicy? I czy w ogóle jest na niej jaka regulacja???
Można regulować luz na maglownicy, jest taka nakrętka, ale nie ma sensu się tym bawić. U mnie też jest luźna maglownica i jak dokręciłem tą nakrętkę to luzy zniknęły, ale kręcenie kierownicą przypominało kręcenie kołem w traktorze po polu, było na maksa ciężko, tak więc nie polecam :)
Miałem podobnie to okazało się że to łącznik stabilizatora więc i tak bym też obstawiał tutaj ;)
Ja mam podobnie. Tylko że np. przy skrecaniu i wolnym toczeniu sie auta słychać takie strzelanie a do tego przy wiekszych prędkościach ściąga mi auto w lewo i kiera lekko drży :( mechonior powiedział że to maglownica coś tam skręcił troche było dobrze i po jakimś czasie znów jest tak samo...