Zobacz pełną wersję : Wydech w d15b7
Groszek493
04-11-10, 14:03
Ostatnio jadąc EJ odczułem nagły zanik mocy , ale jako że była świeżo po zalaniu paliwa uznałem że to od niego i początkowo się tym nie przejmowałem , po kilku km doświadczyłem jednak że to nie paliwo a zatkany przez watę wydech , oczywiście inteligentnie usiłowałem go wyjąć , ale nic z tego , wczoraj jednak przyszła myśl żeby go rozciąć , wyjąć watę , zespawać i włożyć , i tu zaczęły się schody bo zespawać się bardzo nie chciał ale jakoś się udało , poprawa jest , zamuła znikła ale nie jest tak jak kilka dni temu że tak stwierdzę , pytanie moje jest takie czy mogło coś jeszcze razem z tym się zrobić w ukł. wydechowym , czy moja głupota z chęci przepałowania jej (na a może wyskoczy) doprowadziła do roz... popsucia uszczelki pod głowicą ? I czy sens jest go naprawiać czy kupić coś innego a jak tak to co proponujecie ? Z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc
Jak wybebeszyłeś końcowy i jest pusta pucha to tak może być bo jest zbyt rozprężony wydech .
Groszek493
04-11-10, 18:27
No byłem się teraz przejechać i doszedłem do wniosku że jest osiągowo trochę na - bo nie ma tego "dygnięcia" jak od razu jej się przy tych 3k sypnie do dechy , a co radzisz zrobić z tym fantem ?
a co radzisz zrobić z tym fantem ?
Wymienić tą wydmuszkę na nowy tłumik .
Groszek493
04-11-10, 18:46
a jakieś propozycje co by pasowało do d15b7
Mtech OEM look :cool: tylko że 360zł ;)
Groszek493
04-11-10, 22:03
oczywiście za sam końcowy , a jak z jego dostępnością i zamocowaniem ?
A jak myślisz ? Kupić takie cuśko : http://allegro.pl/kpl-uklad-wydechowy-2-honda-civic-i1298805371.html#gallery
Takie : http://allegro.pl/wyprzedaz-ulter-honda-civic-coupe-kadex-sport-i1295634563.html
Czy właśnie OEM Look M-techa i wycięcia katalizatora ?
Co będzie najbardziej miarodajne i korzystne ?
Na razie to zainwestuj w dobry końcowy - mtech'a, wytnij katalizator i zamiast niego wstaw przelotowy tłumik awg. Zauważysz na pewno poprawę. Potem można bawić się w kolektor i większy przelot jeśli nie masz od razu większego budżetu. Pzdr!
Mtech OEM look tylko że 360zł
ale warto bo profi wykonanie i wygląd na mega +
Groszek493
05-11-10, 17:31
To można powiedzieć że wybór dokonany , a jak z dostępnością OEM Looka ? Trzeba się kontaktować do M-Techu czy mają jakąś dystrybucję ? Prócz SSG oczywiście :p
napisz pm do dealer'a on ma w swojej ofercie cala game m techow. pozdro