PDA

Zobacz pełną wersję : podgrzewanie lusterek

jawa75
03-11-10, 23:20
czy ktos wie jak sie dostac do luterka aby sprawdzic dlaczego nie dziala podgrzewanie(prawe lusterko)-chcialbym pomierzyc czy wogole dochodzi napiecia ,a nie wiem jak go rozebrac zeby nie uszkodzic

Pik
04-11-10, 12:06
Sciagnij sobie instrukcje serwisowa, powinno tam być.

http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?10037-Instrukcja-serwisowa-do-Civica-8-gen.-PL!!!

siemak
04-11-10, 12:28
Chyba zostane twoim osobistym doradca :)
Po prostu musisz zdjac wklad lusterka. Pociagnij najpierw od zewnetrznej strony , pozniej od wewnetrznej.
Wklad jest przymocowany na zatrzaski ktore musza sie rozpiac. Raczej nie ma mozliwosci uszkodzenia jakiego elementu!
Zdejmujesz wklad - odlaczasz kabelki - bierzesz neonowke, wlaczasz podgrzewanie i sprawdzasz czy jest napiecie. Najczestsza przyczyna braku podgrzewania jest uszkodzona plytka podgrzewajaca - u mnie wlasnie tez to padlo :)
Po wymianie wszystko ok.
Mam jeszcze dobry lewy wklad (od strony kierowcy) jakby ktos potrzebowal, zapraszam

semri
04-11-10, 15:05
A ja mam prawe jakby ci pękło przy robocie, prawie nieużywane, bo zmieniłem na asferyczne - kierowcy z wersji angielskiej

de125
08-11-10, 15:09
Chyba zostane twoim osobistym doradca :)
Po prostu musisz zdjac wklad lusterka. Pociagnij najpierw od zewnetrznej strony , pozniej od wewnetrznej.
Wklad jest przymocowany na zatrzaski ktore musza sie rozpiac. Raczej nie ma mozliwosci uszkodzenia jakiego elementu!
Zdejmujesz wklad - odlaczasz kabelki - bierzesz neonowke, wlaczasz podgrzewanie i sprawdzasz czy jest napiecie. Najczestsza przyczyna braku podgrzewania jest uszkodzona plytka podgrzewajaca - u mnie wlasnie tez to padlo :)
Po wymianie wszystko ok.
Mam jeszcze dobry lewy wklad (od strony kierowcy) jakby ktos potrzebowal, zapraszam

Ja to mam chyba jakiegoś pecha - rok temu padło mi podgrzewanie prawego lusterka (wymieniłem na gwarancji cały wkład), od soboty nie grzeje mi lewe... A ponieważ już nie mam gwarancji, nie chcę jechać do serwisu bo oni najlepiej to odrazu wymienili pół auta... Jeżeli winna jest ta płytka - to gdzie ją można nabyć? Np. w Intercarsie może? I jeszcze pytanko - ile to kosztuje?

siemak
09-11-10, 11:43
Mam na 100% sprawny lewy wklad - jak chcesz pisz na prv. - jakos sie dogadamy :)