Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : jak odkleic stara folie z szyb???

festerooo
10-12-06, 14:39
mam folie na szybach ktora jest popękana i nie wygląda to za ladnie. Próbowałem jaj zdjiąc ale nie poszło mi to. wiec pytanie jak to zrobic zeby nie porysować szyby i zeby była czysta?? :roll: :roll:

Dealer
10-12-06, 15:28
o tez jestem ciekaw poniwaz kiedys widzialem ze po odklejeniu zostalo pelno kleju i ciezko go bylo zmyc, ale kiedys jak na swiezo zdiolem, to nie zostal zaden slad!

Look_As
10-12-06, 16:21
jak jest dobra folia to nie powinno nic zostac brudu.
chwytasz za róg i ciagniesz. łatwo nie bedzie ale da rade.
a jkak zostanie klej to go benzynka ekstrakcyjna doczyscić można.

tomiek
10-12-06, 20:04
Wydaje mi się, że można by delikatnie ogrzewać odklejane fragmenty suszarką do włosów. Klej pod wpływem temperatury zmięknie i nie zostanie na szybie. Poza tym folia zrobi się bardziej elastyczna... Ale to takie teoretyzowanie... :roll:

Szymon Septic
10-12-06, 23:40
benzynka ekstrakcyjna doczyscić można
Ale ciezko na maksa ,nitrem idzie wiele lepiej...Przy zrywaniu staraj sie chwycic folie "pod dabrym katem" i delikatnie ja ciagnij...czasami sie udaje i nie zostawia kleju,jesli zostawi trzeba zmywac....

Mattmax
10-12-06, 23:46
Ja zmywalem spirytusem technicznym bo rozpuszczalnika brakło(czyt.nie pilem go podczas pracy :D )i klej schodził...
A tak piszą koledzy ztrzeba znalezc punkt"zaczepienia"i powoli odrywać...
pozdro

Diups
11-12-06, 13:37
A ja mam w cholere tego kleju po oderwaniu z tych szyb co w niemczech robili... z moich ani sladu kleju :/ a zmyc to to powiem Wam ze prze....ne !!

komar!!
12-12-06, 22:03
ogrzewajcie nagrzewnica zczynajac od rogow tylko nie za mocno, i ja zrywajcie powinno pujsc w miare latwo, a jesli chodzi o suszarke to mozna sprobowac ale nie wiem czy da rade... :D