Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Co sadzicie o filtrze stozkowym

kloset
10-12-06, 03:19
Witam mam honde civic 1,5 hacback. Ostatnio duzo slyszalem o filtrze stozkowym. Chcialbm sie dowiedziec co on tak naprawde daje. Czy to prawda ze minimalnie wzrasta moc i czy to prawda ze zmienia sie minimalnie dzwiek silnika.
Moze ktos zalozym i moze sie podzielic wlasnymi doswiadczeniami - warto go zakladac czy raczej sie nie fatygowac.

LIO
10-12-06, 09:34
tutaj chyba jeszcze nikt nie zakladal, ale moze Ty bedziesz pierwszy i podzielisz sie potem wrazeniami z innymi i przekonasz kogos do takiej modyfikacji.

Rogal83
10-12-06, 12:27
Odpuść sobie. Filtr stożkowy poprawia moc silnika, ale tylko w niekturych zakresach prędkości obrotowej wału korbowega, w pozostałych predkosciach ja psuje. Bedzie pracował nierównomiernie i zwiekszy Ci się spalanie. Jest to element dobry ale w przypadku gdy zainwestujesz sporo kaski w modyfikacje nie tylko układu doprowadzania powietrza ale i inne elementy sterujące pracą silnika i w sam silnik. Zmienisz mape paliwowa itp. Ale to kosztuje kupe kasy. i nie jet prawda ze kupujac filtr np. KN kilka rurek co kosztuje 200 zł Auto uzyska kilka PS. bo tak by zrobili Producenci auta. po co mieli myśleć i konstruować pogmatwany układ dolotowy skoro mogli wżucic stożek. Alternatywnym rozwiazaniem jest SPORTOWA WKŁADKA W MIEJSCE ORGINALNEGO FILTRU. Na pewno nic nie pogorszy. Testowałem takie rozwiązania na rużnych typach samochodów i z różnymi modami. Rezultat był zawsze jeden.Na orginalnym filterku auto pracowało najlepiej. Potwierdzone wynikami hamowni !!!!

Feniks
10-12-06, 12:32
pytanie poprostu rozbrajajace, ale faktem jest ze duzo kolesi :D ma stozek zalozony i nic wiecej co troche niestety wydaje mi sie bezcelowe i kasozerne. pozdrawiam :)

K@p3K
10-12-06, 17:33
ja wlasnie zakladam AEM'a dolot i bedzie pieknie...i od czegos trzeba zaczac...i wcale mnie to nie smieszy tylko bawi:)...i sie ciesze ze se zaloze :)...a jak kupujecie gowniane stoski za 100-200 zl to sie nie dziwcie ze chooja daja i niszcza silnik...:]...pozdro

kosiniak
10-12-06, 17:40
...a jak kupujecie gowniane stoski za 100-200 zl to sie nie dziwcie ze chooja daja i niszcza silnik
oj to chyba nie tak :)

Feniks
10-12-06, 17:46
ja wlasnie zakladam AEM'a dolot i bedzie pieknie...i od czegos trzeba zaczac...i wcale mnie to nie smieszy tylko bawi:)...i sie ciesze ze se zaloze :)...a jak kupujecie gowniane stoski za 100-200 zl to sie nie dziwcie ze chooja daja i niszcza silnik...:]...pozdro

no coz niektorzy mysla ze jak kupia kawalek kwasowki przepolerowanej ale z napisem AEM to juz maja mega wypas i wogle rakiete hihi normalnie siasc i plakac. zastanow sie czlowieku co ty za bzdury piszesz a sama rura to sobie mozesz ulice conajwyzej pozamiatac. prawda jest niestety taka ze aby cos tuningowac to trzeba miec kasiore,kasiore i jeszcze raz kasiore, bo z jednego stozka to rakiety z silnika nie bedzie

delSol
10-12-06, 18:22

Ach Ty nasz maly tuningowcu :)

Lcfr
10-12-06, 20:00
Odpuść sobie. Filtr stożkowy poprawia moc silnika, ale tylko w niekturych zakresach prędkości obrotowej wału korbowega, w pozostałych predkosciach ja psuje. Bedzie pracował nierównomiernie i zwiekszy Ci się spalanie. Jest to element dobry ale w przypadku gdy zainwestujesz sporo kaski w modyfikacje nie tylko układu doprowadzania powietrza ale i inne elementy sterujące pracą silnika i w sam silnik. Zmienisz mape paliwowa itp. Ale to kosztuje kupe kasy. i nie jet prawda ze kupujac filtr np. KN kilka rurek co kosztuje 200 zł Auto uzyska kilka PS. bo tak by zrobili Producenci auta. po co mieli myśleć i konstruować pogmatwany układ dolotowy skoro mogli wżucic stożek. Alternatywnym rozwiazaniem jest SPORTOWA WKŁADKA W MIEJSCE ORGINALNEGO FILTRU. Na pewno nic nie pogorszy. Testowałem takie rozwiązania na rużnych typach samochodów i z różnymi modami. Rezultat był zawsze jeden.Na orginalnym filterku auto pracowało najlepiej. Potwierdzone wynikami hamowni !!!!

niezły wykład.. a ja durny kupowałem stożek... i jedyne 9KM przyszło... amozna było seryjny kupic... człowiek sie tak sfrajerował bo nie uzywa opcji "szukaj"...

no coz niektorzy mysla ze jak kupia kawalek kwasowki przepolerowanej ale z napisem AEM to juz maja mega wypas i wogle rakiete hihi normalnie siasc i plakac. zastanow sie czlowieku co ty za bzdury piszesz a sama rura to sobie mozesz ulice conajwyzej pozamiatac. prawda jest niestety taka ze aby cos tuningowac to trzeba miec kasiore,kasiore i jeszcze raz kasiore, bo z jednego stozka to rakiety z silnika nie bedzie

taaaaaaaaaaaaa......

K@p3K
10-12-06, 21:20
jeszcze ktos chce mnie zbluzgac bo se dolot kupilem czy to juz wszyscy??... od czegoś trzeba zacząć tempe buraki..!!!!...i gowno prawda bo rura sie nie da zamiesci ulicy;]...a jak mowa o dolocie to jest rura ze stozkiem i kto tu kurde bzdury wypisuje...wszyscy fachowcy i kazdy testowal w swojej furze wszystko co mozliwe...:)...a AEM to gowno i faktycznie oddal na zlom to jak kupie:)...<puknijata sie w glowy wszyscy>..ni nie wszyscy niektorzy maja racje

Lcfr respect:)

delSol
10-12-06, 22:00
jeszcze ktos chce mnie zbluzgac bo se dolot kupilem czy to juz wszyscy??... od czegoś trzeba zacząć tempe buraki..!!!!...i gowno prawda bo rura sie nie da zamiesci ulicy;]...a jak mowa o dolocie to jest rura ze stozkiem i kto tu kurde bzdury wypisuje...wszyscy fachowcy i kazdy testowal w swojej furze wszystko co mozliwe...:)...a AEM to gowno i faktycznie oddal na zlom to jak kupie:)...<puknijata sie w glowy wszyscy>..ni nie wszyscy niektorzy maja racje

LIO respect:)

I w dodatku jestes niekulturalny :lol:

K@p3K
10-12-06, 22:03
a wcale ze nie jestem niekulturalny bo ani razu w tej wypowiedzi nie przeklnalem:)...pozdrowienia:)...a was zaskocze bo jak sobie walne na szybe naklejke z napisem AEM to mi dojdzie kolejne 20KM..;]...:D

Feniks
11-12-06, 09:26
niezły wykład.. a ja durny kupowałem stożek... i jedyne 9KM przyszło... amozna było seryjny kupic... człowiek sie tak sfrajerował bo nie uzywa opcji "szukaj"...

taaaaaaaaaaaaa......[/quote]

UKLAD DOLOTOWY:
- kolektor dolotowy od d16z
- dolot oparty na obudowanym i odizolowanym stożku K&N
- rurka PCV 75mm Wink
- ręcznie wykonane doprowadzenie chłodnego powietrza ze zderzaka
PLANY:PRZEPUSTNICA?????

UKLAD WYDECHOWY:
- polerowane kanały wylotowe w głowicy
- kolektor 4-2-1 replika D&C (Ebay)
- środkowy przelot Supersprinta sredn. 50mm
- końcowy tłumik dedykowany do civic Supersprint Magnum 100mm

taaa 9KM samym stozkiem, autko fajne ale przyznaj sam ze sam stozek bez reszty nie poprawilby ci tak osiagow i wzrostu mocy o 21,2KM :) pozdrowionka

Lcfr
11-12-06, 14:23
taaa 9KM samym stozkiem, autko fajne ale przyznaj sam ze sam stozek bez reszty nie poprawilby ci tak osiagow i wzrostu mocy o 21,2KM :) pozdrowionka

dlatego napisałem ze 9KM...

które "przyszło" po zmianie na stożek z kibelrura+kolektor dolotowy od z6 (wieksze kanały)-co było mierzone na hamowni (pomiar przed i po modach)
sam stozek z rura (bez kolektora dolotowego) to możliwosc przyrostu nawet do 6KM..
jak bedzie dobrze dobrany/mial nawiew chłodnego-badz izolacje..

LIO
11-12-06, 16:26
??... od czegoś trzeba zacząć tempe buraki..!!!!...

a mi sie to nie podoba i za to warn

Feniks
11-12-06, 17:36
LIO nie denerwuj sie zawsze znajdzie sie ktos taki, malo kulturalny co tylko chce sie pochwalic ze wydal kilka stow na cos i mysli ze szpan. tak to juz jest ze sa hondziarze i Hondziarze.

Lcfr, respect yor you za te 9KM samym stożkiem, niezly wynik i jak pokazuje opis furki nie trzeba miec rury AEM wystarczy zwykla pcv grunt to robic cos z glowa

K@p3K
11-12-06, 17:48
LIO nie denerwuj sie zawsze znajdzie sie ktos taki, malo kulturalny co tylko chce sie pochwalic ze wydal kilka stow na cos i mysli ze szpan. tak to juz jest ze sa hondziarze i Hondziarze.

Lcfr, respect yor you za te 9KM samym stożkiem, niezly wynik i jak pokazuje opis furki nie trzeba miec rury AEM wystarczy zwykla pcv grunt to robic cos z glowa

hehehe...ale ja sie chwale tylko mowie...ej to wy skoczyliscie na mnie ze jestem debilem i ze jak se zaloze aem'a to m to nic nie d i ze jestem gupi wpogole;]..i ze zal Ci takich ludzi i wogole..czemu jemu nie dales ostrzezenia LIO???...czuje sie dotkniety:]buehehe...malo kulturalny..ała..xD...ludzie to jest temat o stozku a nawet sie nie mozna wypowiedziec spokojnie bo od razu wielkie halo i nie wiem czy ty feniks zazdroscisz czy co??ja nie szczam kasą wiec to dla mine duzy wydatek i sie z tego powodu ciesze co nie znaczy ze zaraz musicie po mnie jechac...i ta uwazam ze to mega wypas miec aem'a i mnie to rajcuje i mam do tego prawo i kocham swoja hanie i mam w powazaniu to co ty feniksie sadzisz o hondziarzach czy tam Hondziarzach ...a tepe buraki to bardziej zartobliwe niz chamskie czy niekulturalne...czy tam obrazliwe..:]...milo sie dyskutowalo;]..pozdrawiam was:)olaboga:)

Lcfr
11-12-06, 18:08

To nie do końca jest tak jak piszesz…

Po pierwsze primo ;) – 9KM NIE BYŁO SAMYM STOŻKIEM a dolotem całym właśnie ze stożkiem (komplet = stożek K&N + spora średnicą rura PCV + kolektor dolotowy od z6)
Samym stożkiem to może ze 2-3KM by było *
Stożkiem z dolotem to myślę ze można do 6KM osiągnąć**

Co do rury PCV(zwanej dolotem) – to ja kilka razy przerabiałem w różnych swoich autach (civic) różne rozmiary i kształty oraz dużo oglądałem w sieci starałem się z tego wycignąc jakieś wnioski-dlatego wygląda to tak jak wygląda (akurat to ze to jest PCV wcale mi nie przeszkadza - wygląda znośnie i jak widać spełnia swoja role

A co do samego stożka…
Jest firmy K&N i myślę, że przekłada się to na jakości… AEM też pewnie byłby dobry… (ja nie chciałem go bo jest większy kłopot z czyszczeniem)
Ogólnie wydaje mi się, ze na stożku nie powinno się oszczędzać - tzn. powinno się kupić jakiś markowy produkt… (a dobrych marek jest kilka do wyboru) Ja kosztem dolotu (tania rura PCV) kupiłem drogi stożek…

* - pod warunkiem, że byłby jakiś dobry…
** - pod warunkiem, że jest to zrobione z „głowa”
W obu przypadkach należy pamiętać, że różne silniki różnie reagująła na takie rzeczy.. moje d15b7 miało troche rezerw,...

Wombat
11-12-06, 19:37
akurat Ebayowe stozki z rurami dolotowymi to cholernie dokładnie kopie wymiarowe AEM-a za to nie za 160 dolarów a za 17. hamownianie przyrostu dokładnie takie same.

Nie mówie to o dolotach o skomplikowanych kształtach wewnętrznych a o prostych power rurach made by AEM i made by siakiś zółtek.

Akurat tutaj Kapek kupując AEMa krzywdy sobie nie zrobił napewno ale z drugiej strony za 1/10 tej kasy ma sie 99,9 a moze i dokładnie 100% taki sam efekt tyle ze bez naklejek AEMa.

LIO
11-12-06, 21:18
ej to wy skoczyliscie na mnie ze jestem debilem

i ze jestem gupi wpogole

nik tego nie napisal poza toba
a jesli sam masz o sobie tak niskie mniemanie, to nie mój problem
i pisz ze skladnia, bo ciezko jest cie wogóle zrozumiec co masz do prekazania, jesli wogóle cos masz.

kosiniak
12-12-06, 00:38
niezly wynik i jak pokazuje opis furki nie trzeba miec rury AEM wystarczy zwykla pcv grunt to robic cos z glowa
panowie, jak juz przekonalo sie wiekszosc z nas, szczegolnie tych budujacych auta na 1/4 mili to daleko nie trzeba szukac i wystarczy zerknac ze najszybsze auta i najlepsze pod wzgledem osiagow projekty to Home made :)

K@p3K
12-12-06, 01:47
ej to wy skoczyliscie na mnie ze jestem debilem

i ze jestem gupi wpogole

nik tego nie napisal poza toba
a jesli sam masz o sobie tak niskie mniemanie, to nie mój problem
i pisz ze skladnia, bo ciezko jest cie wogóle zrozumiec co masz do prekazania, jesli wogóle cos masz.

no moze nie doslownie ale napisał ...i jak masz tyrac ludzi za najezdzanie na siebie to badz konsekwentny.bo nie jsetem smieszny tylko napisalem co spobie zakladam i jak sie z tym czuje...nie terzeba pisac w prost aby kogos obrazic...(i nie pisalem tego dla szpanu tylko zeby cos wnisc do dyskusji....i w dupie to mam ze ktos zazdrosci i jedzie po mnie bo cos tam mu sie nie podoba..:]..szczerze to wali mnie to ostrzezeie bo niczym nie zawinilem..;]..i jak ta uwazasz moge nie miec nic do powiedzenia to wogole mnie to nie obchodzi bo cie nie znam i nie zalezy mi na twojej opinin o mnie:)..pozdrawiam wszytkich..szczegolnie tych co zazdroszcza :)..heheh..wrzuccie na luz panowie..;]...poz ym kazdy moze bledy robic..bo mylic sie to rzecz ludzka..;]...pozdrowionka:)

Feniks
12-12-06, 07:10
K@p3K, nie obrazaj sie tak i nie mow ze cie ktos obrazil, juz w temacie pytasz sie co sadzicie.... wiec napisalem ci tylko co sadze o zakladaniu samego stozka z dolotem, dla mnie trzeba jeszcze kolektor i tlumik wymienic zeby wszystko pasowalo i wtedy to jakies osiagi napewno beda. na samym poczatku Lio ci napisal ze "tu chyba jeszcze nikt nie zakladal" bo pytasz sie o stozek a jest tego na forum masa, i podkresle ze pytasz sie co sadzicie zeby zaraz pochwalic sie ze kupiles AEM. fajnie ze kupiles i moze nie miales nic zlego na mysli ale wypowiadasz sie tam jakbys wysmiewal sie z tych co maja cos gorszego(tanszego) a to juz nieladnie, jak to obresliles "tepe buraki maja gowniane stozki i dlatego ch... daja". co do zazdrosci to daruje sobie akurat niczego ci nie zazdroszke duzo czasu szukalem zeby kupic ten model a nie inny wiec innego nie zazdroszcze. i jak wszyscy w tym takze ty ciesze sie z kazdej *******ki ktora zmienie poprawie lub kupie to chyba oczywiste dla nas wszystkich ale nie wypisuje podobnych topicow. pozdrawiam i proponuje uciac juz ten temat bo chyba wszystko zostalo powiedziane

K@p3K
12-12-06, 09:40
ej popierwsze ja sie o nic nie pytalem...a jak dobrze pamietam to walsnie tyy npisales ze zal ci ludzi ktorzy mysla ze jak maja rurke z napisem aem to mysla ze maja mega wypas i ze zal ci itd...:]...i si enie obrazam tylko sie dziwie lekko...a to ze "tansze" psuja silnik to akurat prawda bo przepuszczaja wiecej powietrza a co za tym idzie wiecej syfkow typu piasek itd...co moze sie odbic zarysowaniami w silniczku..;]..nio nie mam racji?????i tez wczesniej Lcfr pisal ze aem jestw utrzymaniu trudny w sesnie ciezko domys znaczy tak to zrozumialem..niby sa to syuche filtry i wystarczy przeplukac dobrze byle nie pod cisnieniem..wiec spoczko...nio i feniks masz racje ze sam ten moze za wiele nie zmienie ale na wszystko na raz kasiorki nie mam;]...ale plany sa tam jakies wiec spoczko jak juz wspomnialem to od czegos trzeba zaczac:P...wiem ze z gowna bata nie ukrece:P...i na pytanie czy warto to mowie ze warto zalozyc oczywiscie chociazby dla radochy ze sie cos zalozylo:P:)... hehe...pozdrówka

Lcfr
12-12-06, 10:38
tez wczesniej Lcfr pisal ze aem jestw utrzymaniu trudny w sesnie ciezko domys znaczy tak to zrozumialem..niby sa to syuche filtry i wystarczy przeplukac dobrze byle nie pod cisnieniem..

Własnie chyba aem jest suchy...(co wg mnie utrudnia czyszczenie)
nawet jezeli sie myle(z ta suchoscia) to i tak dla mnie nie ma to znaczenia
bo posiadam jeszcze 2 auta z wkładkami (K&N i JR) w których tez co jakis musze czyscic filtry, wiec uzywam tych samym srodków konserwacyjnych (oliwke JR mozna stosowac do K&N i odwrotnie - nie bedzie to szkodzic bawełnie to sprawdzone - a w przypadku innych produktów nie znam efektu takiego czyszczenia)
i dlatego wole K&N wybrałem własnie K&N - tutaj dla swojej wygody...

ps. dajcie juz spokój tym kłotnią..

K@p3K
12-12-06, 13:07
ja sie nie kloce..wyrazam tylko swoj zal ze mnie zle odebrano..:)...a za wyzwiska przpraszam ale jak juz wczesniej wspomnialem to takie raczej zartobliwe niz obrazajace..ale spoczko...

zakladajcie stozki ludzie!!!:)

LIO
12-12-06, 15:11
AEMy sa i suche i mokre
MartinS ma suchy, ja mam mokry
Krótki dolot z filterem pod maska jesli nie ma odpowiedniej oslony i doprowadzonego zimnego powietrza z zewnatrz, to w upalne dni, poza ladnym dzwiekiem wiecej zabiewra niz daje, bez wzgledu na to czy to bedzie AEM czy Jacky.

Vex
12-12-06, 17:22

Hmm... wiec zamiast AEMa lepiej dac kibel rure za duza kasiore, kasiore, kasiore :) Rozwdojenie jazni czy piszesz byle tylko pisac ? Najpierw narzekasz na AEMa ze dno a potem piszesz ze wystarczy zwykla rura pcv - gratulacje. Co do pierwszej Twojej wypowiedzi to wedlug Ciebie ile trzeba miec tej kasiory, kasiory na dobry dolot ? Jesli AEM to badziewie ? :)

A tak nie odbiegajac od tematu, jak jest w zime przy bezposrednim dolocie na stozek, jak do kolektora dolotowego poleci powietrze -20 to nie zmarznie ? :) Nie wplynie to negatywnie na prace silnika ? W oryginalnym ukladzie chyba zdazy sie troszke ogrzac.

Lcfr
12-12-06, 18:06
AEMy sa i suche i mokre

no własnie tego nie wiedziałem... (a preparaty do czyszczenia mokrych są dostępne w polandzie czy zamiennie da sie stosowac np. k&Nowski?)

atu, jak jest w zime przy bezposrednim dolocie na stozek, jak do kolektora dolotowego poleci powietrze -20 to nie zmarznie ? :) Nie wplynie to negatywnie na prace silnika ? W oryginalnym ukladzie chyba zdazy sie troszke ogrzac.

jest ok.... ( a co by miało zamarznąć :wink: )
a przecież im nizsza temp. na dolocie to chyba lepiej...

TENCIO
12-12-06, 18:54
moj dolot dal 10KM i podobnie NM, kosztowal mnie 360zl na miejscu w polsce, teraz pewnie mozna go sciagnac taniej.
http://img209.imageshack.us/img209/4879/komorasilnika2om.jpg (http://imageshack.us)

Vex
12-12-06, 19:07
jest ok.... ( a co by miało zamarznąć :wink: )
a przecież im nizsza temp. na dolocie to chyba lepiej...

Nie zamarzna a zmarznac ;)
No wlasnie nie jestem pewny. Jesli dobrze pamietam to idealna temperatura to okolo 10C co sie dzieje z powietrzem ponizej 0C ? :)

K@p3K
12-12-06, 19:32
drobinki wody i gazow moga zamarznac i porobic rysy jak beda napiepszac o scianki kanalow...;]...tak mi sie wydaje

Feniks
12-12-06, 20:25

Hmm... wiec zamiast AEMa lepiej dac kibel rure za duza kasiore, kasiore, kasiore :) Rozwdojenie jazni czy piszesz byle tylko pisac ? Najpierw narzekasz na AEMa ze dno a potem piszesz ze wystarczy zwykla rura pcv - gratulacje. Co do pierwszej Twojej wypowiedzi to wedlug Ciebie ile trzeba miec tej kasiory, kasiory na dobry dolot ? Jesli AEM to badziewie ? :)

A tak nie odbiegajac od tematu, jak jest w zime przy bezposrednim dolocie na stozek, jak do kolektora dolotowego poleci powietrze -20 to nie zmarznie ? :) Nie wplynie to negatywnie na prace silnika ? W oryginalnym ukladzie chyba zdazy sie troszke ogrzac.

Vex jesli juz pytasz to odpowiadam: nigdzie nie napisalem ze AEM to gowno bo nie o to chodzilo, i nie dac kibel rure tylko dobrze cos zrobic, dlatego przytoczylem calosc modyfikacji ktore daly te 22KM. a kasiore to trzeba zawsze miec bo jak podliczysz ile wlozylbys na rozne modyfikacje to troche wyjdzie, wystarczy np. policzyc stozek z dolotem (obojetnie z jakiej rury :) ) do tego kolektor i jakis srednio pozadny tlumik i rachunek jest juz niezly. mam nadzieje ze rozwialem twoje watpliwosci co do mojej wypowiedzi, nie bede sie wiecej spieral bo i nie ma po co.

makes
12-12-06, 20:56
Ze tak spytam jak sie powino czyscić stożek i co jaki czas sie to powinno robic ?? Facet od ktorego kupiłem auto powiedział mi tylko ze wystarczy go wodą przepłukac , prawda to moze byc ?? czy koles wogole nie wiedział co mówi ?? dodam tylko ze niestety nie wiem jakiej firmy i wgolole co to za stoze ale moze sprobuje sie tego jakos dowiedziec

TENCIO
12-12-06, 21:12
stozek powinno sie czyscic co....wtedy jak jest ewidentnie brudny, co da sie "na oko" stwiedzic. sama woda nie jest dobrym wyjsciem.do kupienia sa zestawy srodka czyszczacego+oleju np K&N za 50zł, taki zestaw starcza na ok 10-12 czyszczen

Vex
12-12-06, 22:14
Ze tak spytam jak sie powino czyscić stożek i co jaki czas sie to powinno robic ?? Facet od ktorego kupiłem auto powiedział mi tylko ze wystarczy go wodą przepłukac , prawda to moze byc ?? czy koles wogole nie wiedział co mówi ?? dodam tylko ze niestety nie wiem jakiej firmy i wgolole co to za stoze ale moze sprobuje sie tego jakos dowiedziec

Dobre :) nie wiesz co to, czy nie przypadkiem jakis niezly syf i zamierzasz dochodzic jaki to model ? :) Filtry, olej i takie pierduly to warto wymienic po zakupie, wiec jesli nie ma jasnej sytuacji to albo kup nowy albo pomysl nad standartowym ukladem dolotowym

K@p3K
12-12-06, 23:41
nio pomysl pomysl nad standardowym ja niedlugo bede mial do opchniecia od d15b2 ;)

MacK
18-12-06, 08:33
"tepe buraki maja gowniane stozki i dlatego ch... daja"

:D

http://www.tuninguj.com.pl/img/wiejski_tuning/wiejski_tuning_084.jpg

Feniks
18-12-06, 10:23
Panie Mack prosze nie przyznawac mi praw autorskich do tego cytatu bo autor moze pana oskarzyc przed sadem, ja tylko dodam ze to nie moj cytat. :)

MacK
18-12-06, 10:47
looz :)

makes
18-12-06, 12:13
Czy skrót JR cos komus mowi ?? bo ja nie mam pojecia o tym a to moze jest skrot jakiejs firmy produkujacej stozki ?? poznizej foty mojego stozka

http://img222.imageshack.us/img222/5377/dsc00014qw6.jpg (http://imageshack.us)

http://img64.imageshack.us/img64/7503/dsc00015ob0.jpg (http://imageshack.us)

MacK
18-12-06, 14:07
:shock: a gdzie kibelrura :?:

Feniks
18-12-06, 14:08
zassalo ja do srodka :shock: :?:

badyl
18-12-06, 14:21
Shocked a gdzie kibelrura n

jakies zaluzje :twisted:

LIO
18-12-06, 15:54
stozek na dolocie jest mega :D

Lcfr
18-12-06, 16:03
krótkie doloty=mega przyrosty... :twisted:
im krócej tym lepiej... :grin:

makes
18-12-06, 19:22
a czy ktos powie mi czy tez stozek cos warty?? i czy zostawaic go czy wymienic na cos innego ??

LIO
18-12-06, 20:47
firma JR jest w miare dobra i mozesz go zostawic
ale to cos co pokazales na focie to masakra
załóz seryjna rure, albo dorób sobie z kibelrury jesli ma byc tanio (podpatrz na forum jak to inni maja), bo to co masz teraz to wielka porazka. Objetosc ukladu dolotowego skurczyla sie ogromnie, silnik zasysa bardzo gorace powietrze co jest dla niego nie zdrowe. Generalnie auto ma gorsze wyniki niz seryjne.

makes
18-12-06, 22:24
w takim stanie nabyłem auto wiec to nie moja robota , a z pewnoscia poczytam i postaram sie cos z tym zrobic

adams84
31-12-06, 13:59
napiszcie w koncu czy ten stozek cos daje czy to tylko element który podnosi spalanie

[ Dodano: Nie 31 Gru, 2006 ]
chodzi mi oto ze kupiłem civica ze stozkie i z wielka rura która od nigo odchodzi ale koles dał mi tez odrazu orginalny filtr z całym tym plastikiem mam civica z 1992 1.5 pali mi 8.5-9.5 trasa i ok11-12 miasto oczywiscie gazu a do setki idzie gdzies ok 12sek moze troche ponizsej I nie wiem czy to dobrze czy cos nie tak bo katalog podaje ze ok 10sek do 100km/h i Vmax 180 ja swoja juz jechałem ok 185 wiec z predkościa jest wszystko ok ale ta przyspiecha do setki mogłaby byc troszke lepsza bo sprawdzałem tez na benzynie i tak samo ok 12sek napiszcie cos pomocnego dzieki z góry I pozdrawiam Hondziarzy

Cairo
01-01-07, 13:28
Chyba stożek i gaz to jakoś mało sensowne jest. Poza tym sama instalacja gazu muli samochód mimo, że jedziesz na benzynie.

Tomac
01-01-07, 14:39
Chyba stożek i gaz to jakoś mało sensowne jest.

Sensowne jeśli się ma odpowiedni stożek (metalowy).. np. Simota.

Efyr
01-01-07, 22:01
A jeżeli instalacja gazu jest na sekwencji? Czy stożek doda wtedy coś mocy? I powiedzcie mi jeszcze czy do gazu poza storzkiem jest sens dawać power rure (co ona daje).

I jeszcze jedno, czy filter stożkowy zwiększa zużycie paliwa? Bo znalazłem opinie, że zwiększa, ale także takie, że zmniejsza. Więc jak to jest na prawdę.