Zobacz pełną wersję : check system!
witam!!!mam pytanko do fachowcow,otoz jestem posiadaczem honda civic 2.2 diesel z 2006 roku i od pewnego czasu po przekreceniu kluczyka zaczyna mi migac kontrolka swiect zarowej i tak jest czasami przez pare dni a czasami jest wszystko ok. oraz czasami zalacza mi sie wentylator chlodnicy choc auta wogole nie bylo jezdzone-numer bbledu odczytalem na kompie i jest to kod :5A51 DTCB 2991 czy ktos wieco oznacza ten kod?a bkad odczytalem wg sposobu podanego na forum(folia aluminiowa)
--------------------------------------------------------------------------------
Witam,
a nie powinno być przypadkiem PA51 DTC B2991
coś takiego znalazłem na tym forum LINK (http://www.civinfo.com/forum/how/7044-read-clear-diagnostic-error-codes-no-special-tools-5.html):
B2991 - Climate Control Unit Lost Communication with Audio HVAC Subdisplay Unit (with audio system) or HVAC Subdisplay Unit (without audio system)
W serwisówce CIVIC 5D znalazłem jeszcze coś takiego PDF (http://www.csk.pl/~darek/B2991.pdf)
Ogólnie chyba mało związane z Twoimi objawami, ale może ....
A nie przechodzi na tryb Awaryjny? Bo mógł się spieprzyć alternator
Lossless-masz racje -moj blad w pisowni
lukas.fk2-wybacz ale nie bardzo rozumiem pytania,jak w tryb awaryjny?
Auto nie weszlo raczej w tryb awaryjny gdyz oznacza to znaczne ograniczenie mocy i predkosci auta. Raczej nie pisales nic na ten temat wiec wykluczylbym ta mozliwosc.
Bledem bym sie tez nie przejmowal - po prostu go skasuj i sprawdz za kilka dni czy nie pojawil sie ponownie. Mialem dokladnie ten sam blad, po skasowaniu do tej pory sie nie pojawil.
Sprawdz czujnik wentylatora - juz wiesz ktory :)
No i zawitaj do serwisu lub jakiegos mechanika - niech sprawdzi swiece zarowe, w jakim sa stanie i czy wlasciwie sie podgrzewaja podczas uruchamiania silnika. Moze byc tez cos z przekaznikiem od swiec....
numer bbledu odczytalem na kompie
W jaki sposób to zrobiłeś we własnym zakresie??
tzn.mialem na mysli ze numer bledu odczytalem na wyswietlaczu w samochodzie,uzywajac foli uluminiowej...
tzn.mialem na mysli ze numer bledu odczytalem na wyswietlaczu w samochodzie,uzywajac foli uluminiowej...
wtf???
Nie ogarniam.
pojawil sie juz link na forum odnosnie tego sposobu, zaciagniety z civinfo, gdzies w skrzynce od bezpiecznikow umieszcza sie folie aluminiowa i komputer wtedy wyswietla kod bledu o ile jest jakas usterka...