Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : brak sygnalu dziewkowego testu SRS

neo77
09-12-06, 11:26
witam, odkad pamietam zawsze jak przekrecalem kluczyk wlaczal sie taki dziek pikajacy i podobno to byl test poduszki powietrznej trwal okolo 3-5 sek. oczywiscie kontrolka tez sie palila i z tego co zauwazulem to raczej syglal szybciej sie wylaczal niz ta kontrolka. oczywice po tym jak gasna kontrolki testowe odpalalem hanie, no moze kilka razu w ciaku 3 lat zdazylo mi sie odpalic ja wczesniej. az do dzis przekrecam kluczyc i sygnalu dziekowego jzu nie ma cisza glucha jedynie kontroli... czy to powazna awaria ? czy mozna z tym zyc? :) czy poprosty popsul sie to cos co pika... korzystajac jeszce to strasnzie mnie wkur... pikanie czegos e desce rozdzielczej jak zostawi sie kluczyc w stacyjce i otworzy drzwi kierowcy...da sie cos z tym zrobic..juz lepiej jak by pikalo jak sie swiatel nie wylaczy.pozdrawiam i dzieki za porady.

Feniks
10-12-06, 12:36
hmm u mnie pika jedynie gdy drzwi otworze i wlasnie swiatla sa zapalone i tylko wtedy a przy wlaczaniu tylko kontrolka sie swieci ale nic nie pika :) wiec chyba cos mamy inaczej poustawiane ale to moze poprostu inny model :)

Gosiak
15-02-10, 19:07
.

meltoner
15-02-10, 19:23
Też nie mam żadnego sygnału dźwiękowego przy przekręcaniu kluczyka podczas włączania zapłonu, ale po jego wyłączeniu jest sygnał dźwiękowy wyłączenia immobilizera. Na pewno nie mam sygnału dźwiękowego dotyczącego testu SRS. Mam za to charakterystyczny sygnał gdy otworzę drzwi przy zapalonych światłach. Ten
akurat sygnał nieraz juz pewnie uratował życie mojemu akumulatorowi. A co z sygnałem z pozostawionymi kluczykami w stacyjce tego jeszcze nie sprawdzałem, ale chyba tez go nie ma.

xandu
16-02-10, 13:33
mnie tez nie pika to podczas zalapanie gdy mam juz pasy zapiete, jak mniemam to wlasnie przypominacz ze jak masz poduchy to musisz miec pasy zapiete bo kark skreci, wiec pewnie u Ciebie o to samo chodzi.

@down no ja mam usdm wlasnie i dzwiek jest, a jest to raczej napewno srs (patrz wyżej) ;)

TomK
16-02-10, 13:37
ja w EJ6 również nie mam sygnału dźwiękowego ale w Vgen USDM jest taki sygnał i z tego co pamiętam jest to sygnał że kluczki są w stacyjce. Jeśli odpala i jeździ bez problemu, kontrolka żadna się nie świeci to nie przejmować się i dalej jeździć. Wg mnie to nie jest żadne dźwięk od SRS.
Napisz jeszcze dokladnie w jakim aucie to masz :)