Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Spadek mocy honda civic d13b2

jacekd13b2
02-11-10, 07:41
Witam mam honde z silnikiem 1.3 + lpg rocznik 93. Gaznik po malych modyfikacjach. Posiadacze tego modelu zapewne wiedza o czym pisze. Honda sprawowala sie idealnie silnik pomimo sporego przebiegu ok 300 tys jest w dobrej kondycji nie bierze oleju. Osiagi hondy tez zadawalajace 0-100 ok 11 sek VMax lpg 170 Pb 180 km/h I nagle z dnia na dzien stracila moc ciazko wkreca sie na obroty i bardzo slabo przyspiesza. Spadek mocy jest bardzo wyczuwalny dzieje sie to zarowno na benzynia jak i na gazie. Rozrzad wymieniany 10 tys km temu swiece kopulka i przewody tez podobnie. Filtr powietrza tez nie wyglada zle. Nie wiem gdzie szukac przyczyny. Dodam tylko ze ostatnio poszla mi chyba uszczelka pod pokrywa bo silnik sie sporo poci w tym miejscu wiec bede wymienial na dniach. Z gory dziekuje za podpowiedzi. Pozdrawiam.

dR.LasCa
02-11-10, 08:50
myślę że to wina gażnika... kolega miał podobnie.. objawy same ustąpiły

jacekd13b2
02-11-10, 09:43
Ok dzieki poki co pojezdze troche i poobserwuje. Do tej pory nie mialem takich objawow a jezdze juz trzeci rok. Moze nalezaloby gaznik poczuscic...

Mierzej
02-11-10, 22:24
nie dotykaj gaźnika!!

ale wiesz skoro już 3 lata i to na LPG... to moze koniec? ;) jak sie ma samochod na LPG to max po 2,5 latach powinno sie go sprzedac;)