Zobacz pełn± wersję : Pulsuje przy hamowaniu
no własnie jak hamuje to mi az buda trzesie,na zimówkach tego nie było a zaczeło sie jak załozułem alumy.
kiedys przywaliłem fela z tylu az sie połamała(bokiem ),ale wszystko zostało wymienione,wahacz,piasta beben a felge miałem jeszcze jedna tylko troche krzyw± i dawałem ja do prostowania i na niej jezdze.
Pytanie:
1-Dlaczego pulsuje pedał i trzesie samochodem?
2-Czy moze to bys spowodowane felg±?
i dalej jak w czasie jazdy poci±gne reczny to własnie czuc telepanie czyli to napewno z tyłu.
Jak myslicie?
zaloz inne tylne kola i zobaczy czy ust±pi. jesli tak to masz walniete kola (felga/opona)
1-Dlaczego pulsuje pedał i trzesie samochodem?
1. jak masz ABS to może ¶wirować
2. Nie miałe¶ tego zim± - założyłe¶ inne felgi - to jest spowodowane felg± i może opon± - zdejmuj zanim rozwalisz co¶ w zawiasie.
zaloz inne tylne kola i zobaczy czy ust±pi. jesli tak to masz walniete kola (felga/opona)
no własnie jutro sprawdze i dam znac,załoze na tył zimówki i sie przejade
a ABS-u nie mam
ja juz rok zczyms takim jezdze, felge mam lekko zwichrowana i lekko trzesie, moze twoja zwichrowana jest mocniej.
moze ale tak mnie to wk>%#$%#^wia ze szok
idzie sie przyzywyczaic :DDD
Na pewno felga.
Bo tarcz chyba od razu po zmianie z zimówek na letnie nie spiłowałe¶??
No chyba że jak założyłe¶ to od razu pojechałe¶ na Żywioł ile fabryka da?? :D
Dominik_bb
11-04-05, 21:49
moze poprostu opona jest zle ułozona wzglendem felgi podjec na warsztat niech cie zdejm± oponki z felg i raz jeszcze załoz± zobaczysz czy bedzie poprawa
Wywazenie kol...
Chociaz raz tak mialem ze te same felgi w civie 6g coupe smigaly bez problemow a jak je zalozylem do siebie to bily strasznie... Do dzisiaj nie wiem o co to chodzilo :roll:
W kazdym razie podjedz, zeby ci wywazyli kola. Juz nie raz tak mialem, i po wywazeniu ustalo.
Niewywazone kola daja o sobie znac z reguly przy jezdzie z okreslona predkoscia - ok. 90-120 km/h, a nie tylko przy hamowaniu. Ale nie zmienia to faktu, ze to pierwsza rzecz, jaka nalezy sprawdzic.
No wlasnie tez tak kiedys myslalem, a potem sie okazalo ze czasami tak bywa ze wala przy hamowaniu. I o ile przy stalej predkosci moga poprostu lekko dawac o sobie znac, to przy hamowaniu, caly samochod podskakuje i wszystko tak wali, jakby mialo sie za chwile rozpasc...
Zamieniłem felern± felge na zimówke i problem zniknoł,nic nie drzy przy hamowaniu. :)
Teraz ciekawe czy po wywazeniu alumy bedzie to samo,zaraz jade do wulkanizacji. :?
EDIT:po wywazeniu koła jest ok.
w takim razie mamy kolejnego zadowolonego uzytkownika hondy. zamykam